breaking news Νέο

Παράξενες Ειδήσεις...

  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Παράξενες Ειδήσεις...
  • Δικαστής στην Ιταλία έκρινε ότι το «χούφτωμα» κάτω από 10 δευτερόλεπτα δεν είναι σεξουαλική παρενόχληση

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε στην Ιταλία η απόφαση δικαστή να αθωώσει επιστάτη σχολείου που είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική παρενόχληση σε βάρος ανήλικης μαθήτριας

Το περιστατικό σημειώθηκε σε σχολείο της Ρώμης τον Απρίλιο του 2022 όταν ο επιστάτης Αντόνιο Αβόλα είχε βάλει το χέρι του μέσα στο εσώρουχο 17χρονης και της είχε πιάσει τα οπίσθια. Ο ίδιος είχε, μάλιστα, ομολογήσει την πράξη του, υποστηρίζοντας ότι ήταν «πλάκα» εκ μέρους του.

Ο ισχυρισμός αυτός δεν έπεισε, βέβαια, τον εισαγγελέα ο οποίος ζήτησε να επιβληθεί ποινή κάθειρξης 3,5 ετών για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο δικαστής έκρινε, ωστόσο, ότι οι κατηγορίες σε βάρος του 66χρονου θα πρέπει να αποσυρθούν, καθώς η πράξη του προς την ανήλικη «διήρκησε λιγότερο από 10 δευτερόλεπτα» (!)

Η πρώτη αντίδραση ήρθε από τον ιταλό ηθοποιό, Πάολο Καμίλι ο οποίος θέλησε να διαμαρτυρηθεί με ένα βίντεο στο TikTok. Σε αυτό τον βλέπουμε να τρίβει το στήθος του σιωπηλός για σχεδόν 10 δευτερόλεπτα, μέσα σε μια προσπάθεια να εκφράσει την οργή του για την απόφαση του δικαστή.

*****

  • Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία

Πανικός προκλήθηκε σε λουόμενους στην πολυσύχναστη παραλία Νιου Χαμσάιρ στις ΗΠΑ, όταν ένα μικρό αεροσκάφος έπεσε στη θάλασσα το Σάββατο (29/7).

Στο σημείο έσπευσαν ναυαγοσώστες και ανέσυραν τον πιλότο, ο οποίος δεν είχε τραυματιστεί, όπως δήλωσαν οι Αρχές, σύμφωνα με το ABC News .

Παρόλο που το αεροσκάφος έπεσε πολύ κοντά στην παραλία και σε σημείο όπου έκαναν μπάνιο ορισμένοι άνθρωποι, δεν σημειώθηκε κάποιος τραυματισμός.

*****

  • Βρετανία - Στρατός: Έστειλε emails στο Μαλί αντί για το αμερικανικό Πεντάγωνο

Το βρετανικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε έρευνα καθώς emails που περιείχαν διαβαθμισμένες πληροφορίες στάλθηκαν λόγω ενός τυπογραφικού λάθους αντί στο αμερικανικό Πεντάγωνο, σε αρχές του Μαλί, χώρα που είναι στενός σύμμαχος της Ρωσίας.

Ένας «μικρός αριθμός» emails που προορίζονταν για το αμερικανικό Πεντάγωνο στάλθηκαν σε ηλεκτρονικές διευθύνσεις στο Μαλί λόγω της παράλειψης του γράμματος "i" από μια διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Βρετανοί αξιωματούχοι έστειλαν τα μηνύματα σε μια διεύθυνση mail με κατάληξη το domain ".ml" της δυτικής αφρικανικής χώρας και όχι το ".mil" του αμερικανικού στρατού.

Το ίδιο λάθος αποκαλύφθηκε ότι συνέβη την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, με αποτέλεσμα εκατομμύρια emails με περιεχόμενο στρατιωτικές πληροφορίες να καταλήγουν σε διευθύνσεις στο Μαλί.

Ένας εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε: «Ξεκινήσαμε έρευνα αφού ένας μικρός αριθμός email προωθήθηκε κατά λάθος σε εσφαλμένο domain ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Είμαστε βέβαιοι ότι δεν περιείχαν καμία πληροφορία που θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο την επιχειρησιακή ασφάλεια ή τεχνικά δεδομένα. Όλες οι ευαίσθητες πληροφορίες κοινοποιούνται σε συστήματα που έχουν σχεδιαστεί για να ελαχιστοποιούν τον κίνδυνο αποστολής σε λάθος διευθύνσεις».

Το Μαλί είναι μεταξύ των έξι αφρικανικών χωρών που τους δόθηκαν υποσχέσεις από τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν για δωρεάν αποστολές σιτηρών, μετά την αποχώρηση της Μόσχας από τη συμφωνία της Μαύρης Θάλασσας.

*****

  • Βρέθηκαν λείψανα ορειβάτη που είχε εξαφανιστεί το 1986

Τα λείψανα ενός Γερμανού ορειβάτη, ο οποίος εξαφανίστηκε το 1986 ενώ έκανε αναρρίχηση σε έναν παγετώνα κοντά στο εμβληματικό όρος Μάτερχορν της Ελβετίας, βρέθηκαν πριν από λίγες ημέρες. Με το λιώσιμο των πάγων ήρθαν στην επιφάνεια λείψανα και αντικείμενα που οι αρχές πίστευαν ότι είχαν χαθεί για πάντα.

Τη μακάβρια ανακάλυψη έκανε στις 12 Ιουλίου μια ομάδα ορειβατών στον Παγετώνα Τέοντουλ του Τσέρματ, ανέφερε η αστυνομία του καντονιού Βαλέ. Από την ανάλυση του γενετικού υλικού στο Νοσοκομείο του Βαλέ διαπιστώθηκε ότι τα λείψανα ανήκαν σε έναν Γερμανό που είχε χαθεί τον Σεπτέμβριο του 1986. Ο άνδρας αυτός, ηλικίας 38 ετών την εποχή εκείνη, είχε πάει για αναρρίχηση και δεν επέστρεψε ποτέ στη βάση του.

Η αστυνομία δεν έδωσε περισσότερες διευκρινίσεις, δεν ανακοίνωσε τα στοιχεία του ορειβάτη, ούτε την αιτία του θανάτου του. Έδωσε μόνο στη δημοσιότητα τη φωτογραφία μιας ορειβατικής μπότας με κόκκινα κορδόνια που ανήκε στον αγνοούμενο.

Καθώς οι παγετώνες λιώνουν και συρρικνώνονται, τα τελευταία χρόνια έχουν εντοπιστεί τα λείψανα και άλλων ορειβατών που χάθηκαν πριν από δεκαετίες. Το 2015 βρέθηκαν τα λείψανα δύο Ιαπώνων, οι οποίοι σκοτώθηκαν στο Μάτερχορν κατά τη διάρκεια χιονοθύελλας το 1970.

*****

  • Οι Ταλιμπάν ρίχνουν στην πυρά μουσικά όργανα!

Το Υπουργείο Ηθών της de facto κυβέρνησης των Ταλιμπάν έριξε στην πυρά μουσικά όργανα και άλλο ηχητικό εξοπλισμό μετά την κατάσχεσή τους το Σάββατο στην επαρχία Χεράτ, καθώς θεωρεί «ανήθικη» τη μουσική.

Η μουσική «οδηγεί σε ηθική εξαχρείωση και η αναπαραγωγή της εκμαυλίζει τους νέους», δήλωσε ο Αζίζ αρ Ραχμάν αλ Μουτζάχιρ, αξιωματούχος του Υπουργείου Προαγωγής της Αρετής και Αποτροπής της Έκλυσης των Ηθών στην επαρχία Χεράτ (δυτικά).

Αφότου ανακατέλαβε την εξουσία τη 15η Αυγούστου 2021, το καθεστώς των Ταλιμπάν δεν έχει πάψει να επιβάλλει νόμους για την εφαρμογή της εξαιρετικά αυστηρής εκδοχής του ισλάμ που εφαρμόζει το φονταμενταλιστικό κίνημα, ιδίως απαγορεύοντας την αναπαραγωγή μουσικής δημόσια.

Στην πυρά παραδόθηκαν μουσικά όργανα αξίας αρκετών εκατοντάδων δολαρίων που κατά πλειονότητα κατασχέθηκαν σε αίθουσες γάμων. Κιθάρα, αρμόνιο, δυο ακόμη έγχορδα κι ένα «ταμπλά» –είδος ταμπουριού–, όπως και ηχεία και ενισχυτές.


Αεροσκάφος έπεσε σε παραλία
Βρετανία - Στρατός: Έστειλε emails στο Μαλί αντί για το αμερικανικό Πεντάγωνο
Βρέθηκαν λείψανα ορειβάτη που είχε εξαφανιστεί το 1986
Οι Ταλιμπάν ρίχνουν στην πυρά μουσικά όργανα!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής