breaking news Νέο

Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων στην ηρωική Νάουσα. Μεγαλοπρεπής Ιερά Λιτανεία

  • Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων στην ηρωική Νάουσα. Μεγαλοπρεπής Ιερά Λιτανεία
  • Λαμπρός ο εορτασμός των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων στην ηρωική Νάουσα. Μεγαλοπρεπής Ιερά Λιτανεία

Το εσπέρας του Σαββάτου της Διακαινησίμου, 11ης Μαΐου, ξεκίνησαν στην ηρωική και αγιοτόκο πόλη της Ναούσης οι λατρευτικές εκδηλώσεις για την εορτή των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων και για την 202η επέτειο του ολοκαυτώματος της πόλεως, που τιμάται κάθε χρόνο την Κυριακή του Θωμά.

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου Ναούσης, όπου την Πέμπτη της Διακαινησίμου του 1822 και κατά την ώρα της Θείας Λειτουργίας έλαβε χώρα το μαρτύριο των πέντε Αγίων Ναουσαίων Ιερομαρτύρων, το οποίο σήμανε και την έναρξη του ολοκαυτώματος της ηρωικής πόλεως.

Στον Πολυαρχιερατικό Εσπερινό χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ. Πλάτων και συμμετείχαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Άρτης κ. Καλλίνικος, Τρίκκης, Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανάσιος και ο Ποιμενάρχης μας, Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Δήμαρχος ηρωικής πόλεως Ναούσης κ. Νικόλαος Κουτσογιάννης κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων και των Αγίων της Ναούσης που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου.

Ακολούθησε η καθιερωμένη πάνδημη Ιερά Λιτανεία της Ιεράς Εικόνας των Αγίων Δισχιλίων Ναουσαίων Νεομαρτύρων, με τη συμμετοχή των προσκεκλημένων Αγίων Αρχιερέων, κληρικών της Ιεράς μας Μητροπόλεως, του Στρατού, της Φιλαρμονικής, των πολιτιστικών συλλόγων της ηρωικής πόλεως, αντιπροσωπειών μαθητών των σχολικών μονάδων, των αρχόντων και πλήθους ευσεβών πιστών, ενώ της εκκλησιαστικής τάξεως επιμελήθηκε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως μας Αρχιμ. Αθηναγόρας Μπίρδας.

Η Ιερά Λιτανεία κατέληξε στον Χώρο Μαρτυρίου (Κιόσκι), όπου τελέστηκε Αρτοκλασία και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος κήρυξε τον θείο λόγο και ευχαρίστησε τον Ποιμενάρχη μας για την ευγενή πρόσκληση.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμων εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του προς τους Αγίους Αρχιερείς, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ιεράς μας Μητροπόλεως και λαμπρύνουν με την παρουσία του την Ιερά Πανήγυρη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής