breaking news Νέο

Τάσος Μπαρτζώκας από το βήμα της Βουλής: Εθνική υπόθεση η αναβάθμιση και επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου!

Τάσος Μπαρτζώκας από το βήμα της Βουλής: Εθνική υπόθεση η αναβάθμιση και επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου!

            Ως Εισηγητής στο Νομοσχέδιο του Υπουργείου Πολιτισμού που υπερψηφίστηκε χθες από την Ολομέλεια της Βουλής, ο Τάσος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για ένα όραμα πολύπλοκο, ιδιαίτερα φιλόδοξο, αλλά και ταυτόχρονα απόλυτα αναγκαίο, το οποίο έχει ήδη ανακοινώσει ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και αφορά στην αναμόρφωση και επέκταση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου.

            Όπως τόνισε ο Βουλευτής, το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο είναι ένα στολίδι παγκόσμιας εμβέλειας και συνιστά τη ναυαρχίδα της ελληνικής μουσειακής εμπειρίας. Δυστυχώς, η υπάρχουσα κτηριακή δομή του δεν επαρκεί για να παρουσιάζονται όπως τους αξίζει όλες οι συλλογές, αλλά και να φιλοξενούνται οι περιοδικές εκθέσεις.

            Στην προχθεσινή Ολομέλεια της Βουλής κυρώθηκε με διευρυμένη κοινοβουλευτική πλειοψηφία η σύμβαση δωρεάς ανάμεσα στο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και το Υπουργείο Πολιτισμού αφενός, και στους Σπυρίδωνα Λάτση και Ντόροθυ συζ. Σ. Λάτση, αφετέρου.

 Χάρη στη δωρεά αυτή, ύψους 40 εκατομμυρίων ευρώ, καλύπτονται -χωρίς καμία απολύτως οικονομική επιβάρυνση για το ελληνικό Δημόσιο- το κόστος εκπόνησης των απαραίτητων μελετών για να περάσουμε στη συνέχεια στο στάδιο της κατασκευής. 

Ο Τάσος Μπαρτζώκας έκανε λόγο για μια ιστορική αρχή, χάρη στην οποία μπαίνουν τα θεμέλια, ώστε το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο να γίνει πιο σύγχρονο, πιο επιβλητικό, περισσότερο ορατό στον επισκέπτη ακόμα και από απόσταση, αλλά πάντοτε σε απόλυτη αρμονία με την αρχική αρχιτεκτονική γραμμή του και σε συνάρτηση με τον αστικό ιστό της πόλης της οποίας αποτελεί τμήμα. Ώστε -όπως τόνισε ο Βουλευτής- να αποκτήσει η Αθήνα, αλλά και ολόκληρη η Ελλάδα, ένα σύγχρονο Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο, αντάξιο της βαριάς ιστορίας του και των ανεκτίμητων θησαυρών που διαθέτει.

 

Παρατίθενται σε link οι 2 τοποθετήσεις του Βουλευτή:

Η αρχική Εισήγηση:  HYPERLINK "https://"https://

Και η δευτερολογία:  HYPERLINK ""


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής