23Φεβρουάριος2017

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Home ΕΙΔΗΣΕΙΣ Οικονομία Ελλάδα Θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων ;

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter της Ημερήσιας για να λαμβάνετε νέα μας, κατευθείαν στο mail σας.
27 Μαΐου 2013 Written by 

Θα δοθεί παράταση στην προθεσμία υποβολής φορολογικών δηλώσεων ;

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δεν απέκλεισε να δοθεί παράταση στην καταληκτική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, η οποία κανονικά εκπνέει στις 30 Ιουνίου 2013. Το υπουργείο Οικονομικών έχει

επιδοθεί σε αγώνα δρόμου, προκειμένου να περιορίσει τα ήδη εμφανιζόμενα προβλήματα στην υποβολή των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οικονομικού έτους 2013 και να διευκρινίσει ζητήματα τα οποία παραμένουν εκκρεμή, όπως το πώς και πότε θα δηλώνονται οι τόκοι καταθέσεων στο E1, σε ποιες περιπτώσεις θα επιτρέπεται η χειρόγραφη υποβολή της δήλωσης, αλλά και το ποιος θα είναι ο οριστικός τύπος της βεβαίωσης αποδοχών για τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους του Δημοσίου.

 

Εντός της εβδομάδας το υπουργείο Οικονομικών θα εκδώσει δύο εγκυκλίους με τις οποίες θα παρέχει διευκρινίσεις για δύο εκκρεμή ζητήματα. Αφενός στο ποιος θα είναι ο τύπος και το περιεχόμενο της βεβαίωσης αποδοχών που θα χορηγούν σε μισθωτούς και συνταξιούχους ταμεία και φορείς του Δημοσίου, αφετέρου από ποιο ποσό και πάνω θα δηλώνονται οι τόκοι στο Ε1 και το τι θα ισχύει σε περιπτώσεις που ο τραπεζικός λογαριασμός έχει περισσότερους από έναν δικαιούχους.

Ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης δεν απέκλεισε να δοθεί παράταση στην καταληκτική προθεσμία υποβολής των δηλώσεων, η οποία κανονικά εκπνέει στις 30 Ιουνίου 2013. «Αν δοθεί παράταση, θα είναι μία και οριστική» ξεκαθάρισε, τονίζοντας πως η σχετική απόφαση θα ληφθεί, αφού πρώτα εκτιμηθεί ο ρυθμός υποβολής των δηλώσεων μέχρι την 30ή Ιουνίου.

Σε ερώτηση σχετικώς με τη δήλωση των τόκων στο Ε1 (θα δηλωθούν υποχρεωτικά στον κωδικό 659-660 του Ε1) ο κ. Θεοχάρης επανέλαβε ότι έχουν υποχρέωση δήλωσης των τόκων μόνο οι φορολογούμενοι που έχουν λάβει τόκους άνω των 250 ευρώ.

Ο ίδιος αποκάλυψε πως γίνονται συνεννοήσεις με τις τράπεζες, για να αποστείλουν τα σχετικά στοιχεία για τους τόκους κατευθείαν στο υπουργείο Οικονομικών, ώστε οι κωδικοί 659-660 στο Ε1 να είναι προ-συμπληρωμένοι. Ωστόσο, προς το παρόν δεν υπάρχει συμφωνία με τις τράπεζες και οι φορολογούμενοι θα πρέπει να λάβουν τις βεβαιώσεις τους από τα πιστωτικά ιδρύματα.

Σύμφωνα με φοροτεχνικούς πρόβλημα αναμένεται να ανακύψει με τους συνδικαιούχους λογαριασμών, καθώς οι τόκοι θα διαιρούνται ανάλογα με τον αριθμό των δικαιούχων. Αν οι δικαιούχοι είναι δύο και οι τόκοι 500 ευρώ, τότε έκαστος θα δηλώσει 250 ευρώ. Αν όμως οι δικαιούχοι είναι τρεις και οι τόκοι 500 ευρώ, τότε δεν θα υπάρχει υποχρέωση δήλωσης των τόκων. Το ζήτημα αυτό δεν έχει ακόμη προσδιορισθεί από το υπουργείο.Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

 

 

REAL ESTATE
CONTACT US

Κ.ΜΠΟΥΘΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

Διεύθυνση: ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 195 ΒΕΡΟΙΑ

Τηλέφωνο: 2331 064600

Fax: 2331 066455

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: www.imerisia-ver.gr

FOLLOW US
 PHOTO GALLERY
 Imerisia-ver.gr