23Φεβρουάριος2017

1 2 3 4 5 6 7 8 9

Newsletter

Εγγραφείτε στο Newsletter της Ημερήσιας για να λαμβάνετε νέα μας, κατευθείαν στο mail σας.
15 Νοεμβρίου 2012 Written by 

Μηχανισμό παρακολούθησης των δαπανών προωθεί η κυβέρνηση

Νομοθετική ρύθμιση με την οποία θα ικανοποιούνται οι απαιτήσεις του Μνημονίου για στενή παρακολούθηση του προϋπολογισμού και λήψη διορθωτικών μέτρων σε περίπτωση παρεκκλίσεων από τους στόχους, ετοιμάζεται στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους.

 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να ολοκληρωθεί η ρύθμιση μέχρι τις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας ώστε να μην υπάρχει κανένα εμπόδιο στο Eurogroup της 20ής Νοεμβρίου, που θα αποφασίσει την εκταμίευση της δόσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η νομοθετική ρύθμιση θα έρθει κατά πάσα πιθανότητα με τη μορφή τροποποίησης των διατάξεων της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της 31ης Οκτωβρίου, που είχε προωθήσει τότε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας για την παρακολούθηση και τη διόρθωση των αποκλίσεων του προϋπολογισμού.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι αγκάθια αποτελούν για την κυβέρνηση κυρίως δύο σημεία των απαιτήσεων της τρόικας:

Πρώτον, ο ειδικός λογαριασμός που θα λειτουργεί στην Τράπεζα της Ελλάδος και μέσω του οποίου θα διοχετεύονται τα δάνεια που προορίζονται για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους. Η κυβέρνηση θέλει να ξεκαθαριστεί ο ρόλος που θα έχει το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF), το οποίο θα τροφοδοτεί τον λογαριασμό.

Δεύτερον, η πρόβλεψη του Μνημονίου για άμεση διορθωτική παρέμβαση, σε περίπτωση υστέρησης των εσόδων από ιδιωτικοποιήσεις. Το Μνημόνιο αναφέρει ότι σε περίπτωση υστέρησης των εσόδων εξαιτίας της καθυστέρησης πωλήσεων συγκεκριμένων περιουσιακών στοιχείων, σε σύγκριση με το πρόγραμμα, για δύο συνεχόμενα τρίμηνα, θα αυξάνεται αυτόματα ο στόχος του προϋπολογισμού για
πρωτογενές πλεόνασμα κατά 50% της υστέρησης. Η εφαρμογή αυτού του μέτρου μπορεί να αναστέλλεται από την τρόικα κάθε τρίμηνο.Ημερήσια

Η ιστοσελίδα www.imerisia-ver.gr λειτουργεί από το 2001. Το 2012 αναβαθμίστηκε σε ένα σύγχρονο portal και αποτελεί μία ολοκληρωμένη λύση στην ενημέρωση και στη διαφήμιση.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

 

 

REAL ESTATE
CONTACT US

Κ.ΜΠΟΥΘΑΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ο.Ε.

Διεύθυνση: ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ 195 ΒΕΡΟΙΑ

Τηλέφωνο: 2331 064600

Fax: 2331 066455

E-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Website: www.imerisia-ver.gr

FOLLOW US
 PHOTO GALLERY
 Imerisia-ver.gr