breaking news Νέο

Ν. Ηλιόπουλος : «Ο Έλληνας πολίτης με την ψήφο του καλείται να επιλέξει ποιά πορεία θα πάρει η χώρα, προοδευτική ή νεοσυντηρητική»

  • Ν. Ηλιόπουλος : «Ο Έλληνας πολίτης με την ψήφο του καλείται να επιλέξει ποιά πορεία θα πάρει η χώρα, προοδευτική ή νεοσυντηρητική»
  • Ν. Ηλιόπουλος : «Ο Έλληνας πολίτης με την ψήφο του καλείται να επιλέξει ποιά πορεία θα πάρει η χώρα, προοδευτική ή νεοσυντηρητική»
  • Ν. Ηλιόπουλος : «Ο Έλληνας πολίτης με την ψήφο του καλείται να επιλέξει ποιά πορεία θα πάρει η χώρα, προοδευτική ή νεοσυντηρητική»

«Στόχος μας είναι να αναδείξουμε το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε ο Νάσος Ηλιόπουλος, υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, στη συνέντευξη τύπου που δόθηκε το Σάββατο το μεσημέρι (στις 13.00) στο καφέ – ρεστοράν «Μπελούγκα» στους εκπροσώπους των τοπικών μέσων ενημέρωσης, με αφορμή την παρουσία του στη Βέροια ως ομιλητής στην κεντρική πολιτική εκδήλωση του κόμματος, το βράδυ της ίδιας ημέρας.

«Ο λαός μας», προσέθεσε, «βρίσκεται μπροστά σε μια ιστορική επιλογή, για το λόγο ότι στη μεταμνημονιακή πορεία της χώρας έχει την ευκαιρία να επιλέξει ένα δικό του πρόγραμμα και δεν θα μπει στη βάσανο για ένα πρόγραμμα, που θα το ορίζουν οι δανειστές. Κι αυτό γιατί εμείς είμαστε αφέντες στο σπίτι μας».

Ο κ. Ηλιόπουλος θύμισε ότι με την ανάληψη της εξουσίας, ο ΣΥΡΙΖΑ βρήκε άδεια ταμεία, στα οποία σήμερα υπάρχουν 34 δις ευρώ και με το χρέος να είναι ρυθμισμένο.

Περνώντας στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, έθεσε ως στόχο τη δημιουργία 500.000 ποιοτικών θέσεων εργασίας, με δικαιώματα ωραρίου εργασίας και κοινωνικής ασφάλισης. Για την οποία – όπως επεσήμανε – ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση παρέλαβε ένα χρεοκοπημένο σύστημα και αυτή τη στιγμή ο ΕΦΚΑ είναι πλεονασματικός και επουλώνει πληγές της κρίσης.

Συγχρόνως ο κ. Ηλιόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου, λέγοντας ότι η ΝΔ θα προβεί σε κόψιμο των κύριων και επικουρικών συντάξεων, ενώ – όπως είπε – δεν αναφέρεται στο σύστημα, με το οποίο οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλουν τις εισφορές τους.

 

Φοροελαφρύνσεις και δίκαιο κοινωνικό πρόγραμμα

Αναφερόμενος στη φορολογία, ο υφυπουργός Εργασίας, υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων στις δημοτικές εκλογές της 26ης Μαϊου και υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ τώρα, έκανε λόγο για φοροελαφρύνσεις και δίκαιο κοινωνικό κράτος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ. Ένα πρόγραμμα, το οποίο θα περιλαμβάνει την πρόσληψη 15.000 γιατρών και νοσηλευτών, ενώ από την άλλη η ΝΔ, όπως σημείωσε, θέτει την εθελουσία επιστροφή σε μνημονιακό καθεστώς.

 

«Μαθηματικά μπορεί να επιτευχθεί η ανατροπή του αποτελέσματος»

Στο πεδίο των ερωταπαντήσεων, ο κ. Ηλιόπουλος κληθείς να απαντήσει, για το αν ακόμα υπάρχουν παρεμβάσεις στην εσωτερική πολιτική από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, ανέφερε πως η χώρα τηρεί δεσμεύσεις προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως όλες οι χώρες – μέλη της Ε.Ε.

Στο ερώτημα αν ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρει να σχηματίσει κυβέρνηση, στην περίπτωση που κερδίσει τις εκλογές της 7ης Ιουλίου, ο κ. Ηλιόπουλος στην απάντησή του ανέφερε πως θα εξαντλήσει όλα τα ενδεχόμενα, ενώ ερωτηθείς για το αν είναι εφικτή η ανατροπή του αποτελέσματος σ' αυτό το τόσο μικρό διάστημα, είπε ότι μαθηματικά δύναται να επιτευχθεί.

Σ' άλλο ερώτημα, εφ' όσον κερδίσει τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, με ποιά κόμματα προτίθεται να συνεργασθεί, ο κ. Ηλιόπουλος υπήρξε σαφής : «Θα κοιτάξουμε να εξαντλήσουμε όλα τα περιθώρια για συνεργασία πάνω σε μια προγραμματική βάση».

• Παρόντες στη συνέντευξη τύπου του κ. Ηλιόπουλου  ήταν όλοι οι υποψήφιοι βουλευτές του κόμματος στην Ημαθία Φρόσω Καρασαρλίδου, Άγγελος Τόλκας, Γιώργος Ουρσουζίδης, Χρήστος Αντωνίου, Εύη Παπαγιαννούλη και Στέργιος Καλπάκης, με το συντονιστή της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας, Τάσο Κωστόπουλο, να διευθύνει τη διαδικασία και να χαρακτηρίζει τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου «σταυροδρόμι», στο οποίο – όπως είπε – ο Έλληνας πολίτης με την ψήφο του καλείται να επιλέξει ποιά πορεία θα πάρει η χώρα, προοδευτική ή νεοσυντηρητική πορεία.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής