breaking news Νέο

Τιμή και δόξα για το Νίκο Χρηστίδη

Τιμή και δόξα για το Νίκο Χρηστίδη

Ο Νίκος Χρηστίδης, που πρωταγωνίστησε για μία εικοσαετία στο ελληνικό ποδόσφαιρο ως τερματοφύλακας και είναι χαρακτηριστικό ότι αγωνίσθηκε στην Εθνική ομάδα για πρώτη φορά το 1964 και για τελευταία το 1978, και με τον Άρη και την ΑΕΚ να είναι οι δύο ομάδες της ποδοσφαιρικής σταδιοδρομίας του, υπήρξε το τιμώμενο πρόσωπο στο φιλικό παιχνίδι, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα το απόγευμα στη Ν. Νικομήδεια, για καλό σκοπό.

Την απονομή στο Νίκο Χρηστίδη, που πολλοί τον θυμούνται για τις αποκρούσεις που έκανε σε χτυπήματα πέναλτι, καθώς είχε την ικανότητα να ψυχολογεί τον αντίπαλο και να αντιλαμβάνεται από ποιά πλευρά ήθελε να στείλει τη μπάλα, έκανε ο νυν πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ (και πρώην πρόεδρος του ΝΠ ΚΑΠΑ Δ. Βέροιας), Στέργιος Διαμάντης. «Είμαι πολύ χαρούμενος που σε γνωρίζω από κοντά και είμαι ο απονομέας της τιμητικής πλακέτας προς το πρόσωπό σου σήμερα εδώ», ανέφερε ο Στέργιος Διαμάντης επιδίδοντας την τιμητική πλακέτα στο Νίκο Χρηστίδη, ο οποίος και τον ευχαρίστησε, ενώ ο τελευταίος ένιωσε την ανάγκη να πει και δυο λόγια, απευθυνόμενος στον κόσμο, για την τιμητική διάκριση προς το πρόσωπό του, από τον τοπικό σύλλογο της Ν. Νικομήδειας.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Νίκος Χρηστίδης πρωτόπαιξε στον Άρη σε ηλικία 16 ετών και έμεινε στο Χαριλάου για 16 χρόνια. Συμμετείχε με τον Άρη σε 264 αγώνες στο πρωτάθλημα της πρώτης εθνικής κατηγορίας, αγωνίσθηκε 26 φορές με την Εθνική ομάδα και κέρδισε με τον Άρη ένα κύπελλο το 1970 και δύο πρωταθλήματα με την ΑΕΚ, μετακινούμενος σ' αυτήν. Φυσικά, δεν θα ξεχασθεί ποτέ η καθοριστική συμβολή του στην πρόκριση της ΑΕΚ σε βάρος της ΚΠΡ στο κύπελλο ΟΥΕΦΑ στην περίοδο 1976-77, όταν είχε μπει ως αλλαγή στο παιχνίδι (από τον Ολλανδό προπονητή Φάντισεκ Φάντροκ) και είχε αποκρούσει τρία πέναλτι των Άγγλων ποδοσφαιριστών, δίδοντας έτσι το εισιτήριο της πρόκρισης στην Ένωση στον επόμενο γύρο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής