breaking news Νέο

Στρατηγός Ρουσάκης στο Ράδιο Αιχμή-102,8 : «Το 2011 η στρατιωτική ηγεσία δέχτηκε πογκρόμ διώξεων από την κυβέρνηση Παπανδρέου»

Στρατηγός Ρουσάκης στο Ράδιο Αιχμή-102,8 : «Το 2011 η στρατιωτική ηγεσία δέχτηκε πογκρόμ διώξεων από την κυβέρνηση Παπανδρέου»

Αντιστράτηγος ε.α Θεόκλητος Ρουσάκης, επίτιμος διοικητής Β΄ΣΣ. Είχαμε την ευκαιρία να τον ακούσουμε στις ΑΝΑ...κρίσεις στα FM του «Ράδιο Αιχμή-102,8» το πρωί της Πέμπτης 18ης Ιουνίου. Ο Στρατηγός Ρουσάκης αναφέρθηκε στο «πραξικόπημα» της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, το Νοέμβριο του 2011, όταν αποστρατεύτηκε η στρατιωτική ηγεσία της χώρας, μεταξύ τους και ο ίδιος, από το δίδυμο Βενιζέλου-Μπεγλίτη. «Η ενέργεια αυτή θύμισε άλλες εποχές. Η συγκυρία των αξιωματικών που βρίσκονταν στην ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων, μεταξύ τους και ο αγαπητός μου φίλος, Φραγκούλης Φράγκος, δεν τους...«βόλευε». Μας είχαν ζητήσει αλλαγές μονάδων και σχηματισμών και εμείς καταθέσαμε τις προτάσεις μας εγγράφως, μη συμφωνώντας. Υπήρξε ένα πογκρόμ διώξεων, που ρήμαξε το Στρατό.  Το Β΄ΣΣ δεν είναι τυχαίο ότι ήταν συμβατό με τις επιχειρήσεις των ειδικών μας δυνάμεων. Δεν έπρεπε να κλείσει», μας λέει ο Στρατηγός. «Οι Ένοπλές μας Δυνάμεις σήμερα κρατούν ψηλά το ηθικό τους, χάριν στην προσπάθεια του προσωπικού τους. Στα τεθωρακισμένα λέμε ότι το καλύτερο άρμα είναι ο αρματιστής. Χωρίς να παραγνωρίζω την αξία των οπλικών συστημάτων, μεγαλύτερη αξία έχει ο παράγοντας άνθρωπος. Το φρόνημα του μαχητή στην αποστολή του», συνεχίζει ο Στρατηγός.

Αναφορικά με τις προκλήσεις της Τουρκίας σε Έβρο, Αιγαίο και Α. Μεσόγειο, μας λέει : «Είμαστε στη μεγαλύτερη κρίση μετά τον Αττίλα στην Κύπρο, αν εξαιρέσουμε τα Ίμια. Ο ελληνισμός πρέπει να είναι ενωμένος. Το πρωτόκολλο της Βέρνης ήταν η πρώτη ρωγμή της εισόδου της Τουρκίας στο Αιγαίο. Ακολούθησε το Νταβός και η συμφωνία της Μαδρίτης, με την οποία αναγνωρίσαμε μόνιμα δικαιώματα της Τουρκίας. Πρέπει η σημερινή πολιτική ηγεσία να διαφυλάξει ως κόρη οφθαλμού το Καστελόριζο και την ΑΟΖ που παράγει. Πρέπει να εμβολίσουμε την ψευτοσυμφωνία  Τουρκίας και Λιβύης. Η Στρογγύλη συνδέει την ΑΟΖ μας με την ΑΟΖ της Κύπρου. Η επέκταση των θαλασσίων συνόρων μας στα 12 μίλια έπρεπε να γίνει χτες. Πώς είναι δυνατόν η Τουρκία να έχει 12 μίλια στη «Μαύρη Θάλασσα» και εμείς να είμαστε μια χώρα μειωμένης ισχύος, που εκβιάζεται από το 1995 με απειλή πολέμου από τους Τούρκους;», λέει. 

Σημαντική και η αναφορά του στη «λογική» της συνεχούς υποχωρητικότητας, που διέπει τις πολιτικές ηγεσίες. «Όποια χώρα υπέκυψε για να μη γίνει πόλεμος, στο τέλος έχασε και την αξιοπρέπειά της. Τι πατρίδα θα παραδώσουμε στους νεώτερους; Χώρα ή χώρο; Δεν μπορεί να ποντάρουμε στη διπλωματία, χωρίς να διαθέτουμε στρατιωτική ισχύ.  Η ΕΕ έχει μειωμένη πολιτική και στρατιωτική ισχύ. Τα συμφέροντά της είναι δεμένα με την Τουρκία. Τα «κάστανα από τη φωτιά» πρέπει να τα βγάλουμε μόνοι μας, κανείς δεν θα μας βοηθήσει. Η πολιτική ηγεσία έχει δεχτεί τεκμηριωμένες προτάσεις από τη στρατιωτική ηγεσία, με βασική αιχμή τη συγκρότηση άμεσα συμβουλίου εθνικής ασφάλειας. Έχουμε την ευτυχή συγκυρία να διαθέτουμε σήμερα μια εξαιρετική στρατιωτική ηγεσία, πρέπει να την πιστέψει και να τη βοηθήσει η κυβέρνηση. Έχει σχεδιασμό για όλα τα σενάρια, ακόμη και το δυσμενέστερο. Πρέπει να ενισχυθεί το στρατιωτικό προσωπικό, είτε με αύξηση της θητείας, είτε με νέες προσλήψεις, καθώς και με την παροχή υλικής βοήθειας και οπλικών συστημάτων», μας λέει ο κ. Ρουσάκης.

Κλείσαμε αυτό το ραδιοφωνικό ραντεβού με το Στρατηγό να αναφέρεται στη ρήση του Μακρυγιάννη «Όσο μου πειράζουν τη θρησκεία και την πατρίδα μου, εγώ θα μιλώ». Ο Θεόκλητος Ρουσάκης με τις πατριωτικές παρεμβάσεις του αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι άξιος συνεχιστής των ηρώων του 1821. Και όχι αυτών που ασχολούνται με τη ζωή του Καραϊσκάκη, σε αυτό τον πανάθλιο οργανισμό, που δεν έχει καμία σχέση με τα εθνικά μας ιδεώδη.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής