breaking news Νέο

Super League Πλεϊ οφ: «Έσπασε» το αήττητο του Ολυμπιακού

Super League Πλεϊ οφ: «Έσπασε» το αήττητο του Ολυμπιακού

Ο Ολυμπιακός μπορεί να έχει «καπαρώσει» από την πρώτη αγωνιστική ακόμη των πλεϊ οφ τον τίτλο του φετινού πρωταθλητή, όμως την περασμένη Κυριακή έχασε το αήττητο που κυνηγούσε, καθώς ηττήθηκε στο γήπεδό του στο «Γιώργος Καραϊσκάκης» από τον ΠΑΟΚ με 0-1.

Στο άλλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής της διαδικασίας των πλεϊ οφ, η ΑΕΚ τυπικά φιλοξενούμενη στο Ολυμπιακό Στάδιο (οι δύο ομάδες χρησιμοποιούν την ίδια έδρα) επιβεβαιώνοντας την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται το τελευταίο διάστημα νίκησε και τον Παναθηναϊκό με 3-1 και παρέμεινε στο κυνήγι της δεύτερης προνομιούχο θέσης του βαθμολογικού πίνακα. Τέλος στο παιχνίδι που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο το βράδυ στο «Θόδωρος Βαρδινογιάννης», μεταξύ του ΟΦΗ και του Αρη Θεσσαλονίκης, παρά τα αγωνιστικά προβλήματα από τα οποία ταλανίζονται και τις σημαντικές τους απουσίες, οι φιλοξενούμενοι νίκησαν τους γηπεδούχους με 0-1 και κλείδωσαν την 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα καθώς ξέφυγε κατά πέντε βαθμούς δύο αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση των πλεϊ οφ. Μια θέση που βέβαια δεν προσφέρει τίποτα το ουσιαστικό αφού και οι δύο ομάδες, ο Αρης και ο ΟΦΗ έχουν ήδη κερδίσει την συμμετοχή τους στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, λόγω τιμωρίας του Παναθηναϊκού και μάλιστα ανεξάρτητα από την θέση στην οποία θα τερματίσουν, 5η ή 6η θα ξεκινήσουν από την ίδια αφετηρία, την 2η φάση.

Να δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες τα τρία παιχνίδια των πλεϊ οφ που πραγματοποιήθηκαν το περασμένο Σαββατοκύριακο ξεκινώντας από την αναμέτρηση ΟΦΗ – Αρης που ήταν και το πρώτο χρονικά, που διεξήχθηκε στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής.

Ο Αρης με τον Φετφατζίδη που δεν πραγματοποιήθηκε τελικά η μεταγραφή του και επέστρεψε στην ομάδα της Θεσσαλονίκης και παρά τις πολλές απουσίες παικτών που αντιμετωπίζει κυρίως στο πρώτο 45λεπτο στάθηκε πολύ καλά στον αγωνιστικό χώρο και κατάφερε να προηγηθεί στο σκορ με γκολ που πέτυχε με ωραίο πλασέ στο 14' ο Φετφατζίδης. Στην επανάληψη ο ΟΦΗ ανέβασε την απόδοσή του, πίεσε, δημιούργησε και έχασε ορισμένες καλές ευκαιρίες για γκολ, με κορυφαία ασφαλώς το πέναλτι που κέρδισε και δεν κατάφερε να αξιοποιήσει (απέκρουσε ο Κουέστα), όμως δεν κατάφερε να αλλάξει τα δεδομένα και να πάρει την πρώτη του νίκη στα πλεϊ οφ. Το 0-1 που έγινε στο 14' με τον Φετφατζίδη, ήταν και το τελικό αποτέλεσμα.

Στο δεύτερο χρονικά παιχνίδι της 8ης αγωνιστικής των πλεϊ οφ η ΑΕΚ πιστοποιώντας την καλή αγωνιστική κατάσταση στην οποία βρίσκεται νίκησε τον Παναθηναϊκό με 3-1 και παρέμεινε στο κυνήγι της δεύτερης προνομιούχο θέσης του βαθμολογικού πίνακα.

Το σκορ, για την μετέπειτα νικήτρια άνοιξε στο 8' με κεφαλιά ο Τσιγκίσκι με τον Κουρμπέλη σχετικά γρήγορα, στο 15' να φέρνει επίσης με κεφαλιά το παιχνίδι στα ίσα. Λίγο πριν συμπληρωθεί το πρώτο 45λεπτο η ΑΕΚ ξαναπήρε κεφάλι στο σκορ με τον Ολιβεϊρα που εκμεταλλεύτηκε προσωπικό λάθος αμυντικά του Παναθηναϊκού για να διαμορφώσει το τελικό 3-1 στην εκπνοή του αγώνα με πέναλτι που εκτέλεσε ο Βέρντε.

Στο τρίτο χρονολογικά παιχνίδι της αγωνιστικής που πραγματοποιήθηκε στο «Γ. Καραϊσκάκης» ο ΠΑΟΚ με ένα γκολ που πέτυχε με κεφαλιά ο νεαρός Μιχαϊ στο 90' νίκησε τον Ολυμπιακό, σπάζοντας παράλληλα το αήττητο σερί 33 αγώνων πρωταθλήματος του αντιπάλου του.

Με την νίκη τους αυτή οι Θεσσαλονικείς διατήρησαν την διαφορά των 3 βαθμών από την ΑΕΚ στην μάχη για την κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στους προκριματικούς του Champions League και όλα πλέον θα κριθούν στις δύο τελευταίες αγωνιστικές, στις οποίες αύριο Τετάρτη παίζουν μεταξύ τους στο Ολυμπιακό Σταδιο, έδρα της ΑΕΚ και την προσεχή Κυριακή τελευταία αγωνιστική των πλεϊ οφ ο ΠΑΟΚ φιλοξενεί τον Αρη στο γήπεδο της Τούμπας και η ΑΕΚ στο γήπεδό «Γ. Καραϊσκάκης» παίζει με τον Ολυμπιακό σε ένα παιχνίδι που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί πρόβα τζενεράλε «εν όψη» του μεγάλου τελικού του Κυπέλλου που θα γίνει λίγες ημέρες αργότερα στο γήπεδο της Ριζούπολης.

 

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

(πλεϊ οφ, 8η αγωνιστική)

        βαθ.

  1. Ολυμπιακός    85
  2. ΠΑΟΚ     71
  3. ΑΕΚ        68
  4. Παναθηναϊκός 52
  5. Αρης       41
  6. ΟΦΗ       36

 

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

Τετάρτη 15 Ιουλίου

Αρης- Παναθηναϊκός 7.15 μ.μ.

ΟΦΗ – Ολυμπιακός 7.15 μ.μ.

ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 9.30 μ.μ.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής