breaking news Νέο

Χρονογράφημα : Απολαύσαμε και τον Πλαταμώνα - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Χρονογράφημα : Απολαύσαμε και τον Πλαταμώνα - Γράφει ο Φοίβος Ιωσήφ

Ήταν αναμενόμενο και όλοι το είχαν προβλέψει. Η Λαμία έχασε από τον ΠAOK με σκoρ 3-0. Πολλοί προέβλεπαν γύρω στο 5-0. Σταθήκαμε τυχεροί, αν και δεν κάναμε τις προβλεπόμενες κινήσεις μας, σύμφωνα με τη συνθήκη του Τελ Αβίβ.

Παλιότερα περνούσε ο δρόμος μέσα από τα Τέμπη και οι ομάδες είχαν την ευκαιρία να ανάψουν ένα κερί στην Αγία Παρασκευή  και τα αποτελέσματα έτσι ήταν πιο ευνοϊκά για τις αδύναμες ομάδες.  Δυστυχώς κάποιοι άπιστοι παρέκαμψαν τα σκιερά πλατάνια της περιοχής με κάποια τεράστια τούνελ των 6 χιλιομέτρων  και εκνεύρισαν την Αγία. Τα αποτελέσματα πλέον είναι ορατά, όποιος πάει στον ΠΑΟΚ, χάνει με πολλά γκολ, ακόμη και ο Ολυμπιακός έφαγε τελευταίως τέσσερα υπέροχα γκολάκια, εσείς περιμένατε να γλυτώσει η αδύναμη Λαμία και μάλιστα χωρίς να αφήσει έστω ένα εικοσάρι ο κάθε ποδοσφαιριστής στο παγκάρι? Παραλογισμός έως προσβολή στις υπέρτατες δυνάμεις!!

Ευτυχώς το ταξίδι εξελίχθηκε ομαλά και έτσι ατενίσαμε λίγο πιο πάνω το όμορφο κάστρο του Πλαταμώνα και δροσίσαμε τα μάτια μας με τις όμορφες ακρογιαλιές του Λιτόχωρου και της Λεπτοκαρυάς. Το αποτέλεσμα δεν μας ένοιαζε, μας το είχε ανακοινώσει η ΕΡΤ πολύ πριν φθάσουμε.  Χαρωποί μπήκαν οι παίχτες μας στο γήπεδο, για να απολαύσουν το δροσερό γρασίδι και να επαληθεύσουν την ήττα. Τίποτα το περίεργο. Όλα κύλισαν αργά και χωρίς εκπλήξεις, μόνον οι παίχτες του Βορρινού δικέφαλου αποχώρησαν στο τέλος δυσαρεστημένοι, γιατί δεν είχε επιτευχθεί ένα ευρύτερο σκορ κατά τα ειωθότα .

Τώρα ποιος είναι ο ρόλος του Παναιτωλικού, του ΟΦΗ και της Λαμίας στην πρώτη κατηγορία πλην της επιβεβαίωσης  της ανωτερότητας του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ και την απονομή του πρωταθλήματος σε εκείνους? Παίζουν για να κερδίζουν,

οι μεγάλοι σύλλογοι, το στοίχημα, το Προ Πο  και η εφορία. Παίζουμε βέβαια για να διασκεδάζουν και οι φίλαθλοι ότι δήθεν τάχαμ μπορεί να έρθει τριακοστός πρώτος και ο Πανσερραϊκός, για να τους δείξουμε του χρόνου τι θα πάθουν που δεν θα τους αφήσουμε να βάλουν περισσότερα από πέντε γκολ, να δείς τι θα πάθουν, δεν θα το πιστεύουν, θα τρίβουν τα μάτια τους και τα αχαμνά τους. Είμαστε απολύτως αποφασισμένοι!

Το πρωτάθλημα έχει ενδιαφέρον για τις ομάδες του κέντρου και πλάκα για τις επαρχιακές. Ευτυχώς μόνον που υπάρχουν και οι ευχάριστες διαδρομές  και διασκεδάζουν λίγο  και οι ποδοσφαιριστές της Υποσαχάριας  Αφρικής που συμμετέχουν και θα τα διηγούνται στη μάνα τους, όταν με το καλό επιστρέψουν σπίτι τους στην  όμορφη Ταγκανίκα. Οι παίχτες των μεγάλων ομάδων ως άνθρωποι μιάς άλλης ανώτερης κουλτούρας επιστρέφουν ενίοτε στην  Καρθαγένη και το Μεντεγίν για περισσότερο έλεγχο των εκεί εργαζομένων σκληρά καρτέλ.

Στα ματς με Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ συγκεντρώσαμε ως Λαμία τον υπερήφανο αριθμό των 12 τερμάτων. Αν είχαμε παραδεχτεί την ανωτερότητά τους και δεν συμμετείχαμε στις συναντήσεις, θα είχαμε καταγράψει το ελαφρύτερο αποτέλεσμα  των οκτώ τερμάτων. Κέρδος θα είχαμε, πέραν της κόπωσης παικτών  και προπονητού στις μετακινήσεις και αναμετρήσεις εντός των γηπέδων.  Άσε το οικονομικό κέρδος διατροφής  και διανυκτέρευσης στα ξενοδοχεία. Η διοίκηση πρέπει να σκεφθεί καλά τον κόπο και τα έξοδα, για να είμαστε και κερδισμένοι κατά τέσσερα τέρματα.  Θα πρέπει τελικά να αναφέρουμε και το αποτέλεσμα της διασκέδασης, πρέπει να το λάβουμε υπ όψιν μας. Θα ακούς τις συναντήσεις Πανσερραϊκού – ΑΕΚ, ΠΑΟΚ-Παναιτωλικού και θα κινδυνεύεις από επιδείνωση της ομφαλοκήλης σου. Το γέλιο μπορεί να καταλήξει σε χειρουργική επέμβαση.

 

Φοίβος Ιωσήφ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής