breaking news Νέο

Κυρίζογλου σε Λιβάνιο: Οικονομικά είμαστε δύσκολα υπουργέ!

Κυρίζογλου σε Λιβάνιο: Οικονομικά είμαστε δύσκολα υπουργέ!

Με το «δικό» τους άνθρωπο που μάλιστα δηλώνει ότι στηρίζει την αυτοδιοίκηση, άνοιξε η αυλαία της πρώτης συνεδρίασης του νέου Δ.Σ στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ). Ο αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών έκανε «ποδαρικό» στην ΚΕΔΕ και μίλησε για όλα τα ανοιχτά ζητήματα στους δήμους. Για τις ελλείψεις προσωπικού, τους πόρους, τα έργα που καθυστερούν, τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης κ.α

Και ο πρόεδρος όμως Λάζαρος Κυρίζογλου αποδείχθηκε «χείμαρρος», αφού κατέθεσε στον υπουργό υπόμνημα με τις προτάσεις και όλα τα βασικά αιτήματα της ΚΕΔΕ. Ειδικότερα αναφέρθηκε στην καταστατική θέση των αιρετών σημειώνοντας ότι για τους αιρετούς δεν ισχύει ο κανόνας του νομικού μας πολιτισμού που ισχύει για όλους τους πολίτες, ότι δηλαδή είναι αθώοι έως απόδειξης της ενοχής τους. Μίλησε και τον Κώδικα Αυτοδιοίκησης, λέγοντας ότι ωρίμασαν οι συνθήκες για να επανεξεταστεί το ζήτημα, ενώ ζήτησε για λόγους δικαιοσύνης, όπως είπε, να επανεξεταστεί και η οικονομική μεταχείριση των αιρετών, επανασυνδέοντας τις αποδοχές τους με αυτές των γενικών γραμματέων των υπουργείων. 

«Δεν είναι δυνατόν οι δήμαρχοι να αμείβονται με λιγότερα χρήματα από τους υπαλλήλους» σημείωσε ο κ. Κυρίζογλου, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην οικονομική κατάσταση των δήμων, τονίζοντας: «Υπουργέ οι δήμοι έχουν περιέλθει σε δύσκολη οικονομική κατάσταση».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής