breaking news Νέο

Τέμπη, ακρίβεια και e-mails σε αποδήμους στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που καταθέτουν τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης

  • Τέμπη, ακρίβεια και e-mails σε αποδήμους στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που καταθέτουν τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης
  • Τέμπη, ακρίβεια και e-mails σε αποδήμους στην πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης που καταθέτουν τέσσερα κόμματα της αντιπολίτευσης

Με τις υπογραφές των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, του ΣΥΡΙΖΑ, της Νέας Αριστεράς και της Πλεύσης Ελευθερίας κατατέθηκε χθες επισήμως στο προεδρείο της Βουλής η κοινή πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης.

Η πρόταση δυσπιστίας περιλαμβάνει:

Για τα Τέμπη: Τόσο για τις συνθήκες που οδήγησαν στο δυστύχημα όσο και σε ενέργειες συγκάλυψης των πραγματικών ευθυνών. Μεταξύ άλλων γίνεται αναφορά και στην απόρριψη της πρότασης προανακριτικής μετά την δικογραφία της ευρωπαϊκής εισαγγελίας για την μη εκτέλεση της 717.

Υποκλοπές και επιθέσεις σε Ανεξάρτητες Αρχές

Διαρροή προσωπικών δεδομένων από το Υπουργείο Εσωτερικών, με αναφορά στα e-mails Ασημακοπούλου

Ακρίβεια και αισχροκέρδεια

Εγκατάλειψη πυλώνων κοινωνικού κράτους, δημόσιας Παιδείας και Υγείας

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το κείμενο των έξι σελίδων, «στην εγκληματική ολιγωρία και αδιαφορία της κυβέρνησης προστέθηκε και η ομοίως εγκληματική και μεθοδευμένη προσπάθεια συγκάλυψης της υπόθεσης και της δημιουργίας ενός πέπλου προστασίας συγκεκριμένων προσώπων».

«Η πρωτοφανής αυτή απαξίωση του κράτους δικαίου και των θεσμών από την Κυβέρνηση δεν μπορεί να συνεχιστεί. Η διακυβέρνηση της Χώρας δεν μπορεί να αφεθεί άλλο στα χέρια μιας Κυβέρνησης, η οποία συστηματικά υπονομεύει τη δημοκρατία και τους θεσμούς της και που, στον βωμό της διατήρησης της εξουσίας και της προστασίας στελεχών της, δεν διστάζει να υπονομεύσει οποιαδήποτε προσπάθεια διαλεύκανσης μιας πολύνεκρης τραγωδίας, αποπροσανατολίζοντας την κοινή γνώμη και φθάνοντας μέχρι το σημείο της παραποίησης αποδεικτικών στοιχείων για να διασφαλίσει την πολιτική της επιβίωση» σημειώνεται.

Στο ίδιο κείμενο γίνεται αναφορά στη διαρροή των προσωπικών δεδομένων των αποδήμων, στην ακρίβεια και στην διαχείριση της Υγείας και της Παιδείας. «Για τους λόγους αυτούς, υποβάλλουμε πρόταση δυσπιστίας κατά της Κυβέρνησης σύμφωνα με το άρθρο 84 παρ. 2 του Συντάγματος και το άρθρο 142 του Κανονισμού της Βουλής» αναφέρεται.

Αρμόδιες πηγές από τον ΣΥΡΙΖΑ, ενημέρωσαν ότι υπήρξε «πολύ καλή επικοινωνία» ανάμεσα στον Νίκο Ανδρουλάκη και στον πρόεδρο της Κ.Ο. του κόμματος, Σωκράτη Φάμελλο, ώστε το κείμενο να συνδιαμορφωθεί με βάση και τις παρατηρήσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Ο κ. Ανδρουλάκης για λόγους θεσμικής τάξης ενημέρωσε τηλεφωνικά και τον γραμματέα της Κ.Ε. του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα», τονίζουν από το ΠΑΣΟΚ.

H συζήτηση στη Βουλή για την πρόσταση δυσπιστίας ξεκίνησε χθες στις 19.00 και θα έχει τριήμερη διάρκεια.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής