breaking news Νέο

Διπλή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας σήμερα

Διπλή έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας σήμερα

Έκτακτη ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλεξάνδρειας θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς (μέσω τηλεφώνου), την 28η Μαρτίου 2024 ημέρα Πέμπτη και ώρα από 12:00 έως 12:30, για συζήτηση και λήψη απόφασης στο μοναδικό θέμα της ημερήσιας διάταξης:

Α) « Εγγραφές νηπίων στους Παιδικούς και Βρεφονηπιακούς Σταθμούς του Δήμου Αλεξάνδρειας περιόδου 2023-2024, μέσω της Δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2023-2024 και με την υποχρέωση καταβολής οικονομικής εισφοράς (τροφεία).
Β) Διαγραφές νηπίων από τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου Αλεξάνδρειας περιόδου 2023-2024 μέσω της δράσης «Προώθηση και υποστήριξη παιδιών για την ένταξή τους στην προσχολική εκπαίδευση καθώς και την πρόσβαση παιδιών σχολικής ηλικίας, εφήβων και ατόμων με αναπηρία, σε υπηρεσίες δημιουργικής απασχόλησης» περιόδου 2023-2024, και με την υποχρέωση καταβολής οικονομικής εισφοράς (τροφεία).

Σύμφωνα με τον Κανονισμό Λειτουργίας των Παιδικών Σταθμών εφόσον υπάρχουν κενές θέσεις ικανοποιούνται όλες οι αιτήσεις στις αντίστοιχες ηλικιακές ομάδες.

Επίσης η διακοπή φιλοξενίας των νηπίων από τους Παιδικούς Σταθμούς γίνεται όταν το ζητήσουν με αίτηση/υπεύθυνη δήλωση οι γονείς.

Για τους παραπάνω λόγους και για να γίνει δυνατή η έναρξη φοίτησης των νηπίων στους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς του Δήμου, άμεσα με την έναρξη του νέου μήνα, για την κάλυψη των οικογενειακών αναγκών των γονέων, είναι απαραίτητη η λήψη απόφασης για την έγκριση ή μη των αιτήσεων εγγραφών και διαγραφών των νηπίων».

Επιπλέον από ώρα 12:30 έως 13:00 θα πραγματοποιηθεί δια περιφοράς (μέσω τηλεφώνου) ειδική συνεδρίαση για συζήτηση και λήψη απόφασης στα παρακάτω θέματα της ημερήσιας διάταξης:

1. 3η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 (σχετική απόφαση αριθμ. 88/2024 Δημοτικής Επιτροπής). Το θέμα κρίνεται κατεπείγον καθώς με την κατάθεση των δικαστικών αποφάσεων θα πρέπει να προβούμε στην πληρωμή των Μέσων Ατομικής Προστασίας άμεσα καθότι ο Δήμος επιβαρύνεται με τόκους.

2. Α. Έγκριση ή μη πληρωμής τόκων υπερημερίας επί των 1ου και 2ου λογαριασμών του έργου “Ανάπλαση πλατείας Ελευθερίας Δήμου Αλεξάνδρειας”. Β. 4η Αναμόρφωση Προϋπολογισμού οικονομικού έτους 2024 (σχετική απόφαση αριθμ. 94/2024 Δημοτικής Επιτροπής).

Το θέμα κρίνεται κατεπείγον καθώς με την κατάθεση του 3ου Λογαριασμού του έργου Ανάπλαση πλατείας Ελευθερίας Δήμου Αλεξάνδρειας” θα πρέπει να προβούμε στην πληρωμή των Τόκων Υπερημερίας επί των 1ου και 2ου λογαριασμών του έργου άμεσα, καθότι ο Δήμος θα επιβαρύνεται με επιπλέον τόκους.

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.

ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΔΡΙΣΤΑΣ


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής