breaking news Νέο

Γιάννης Μυλόπουλος: Ουδέν νεότερον για τη γέφυρα Κρασοπούλι στον Παλαιό Πρόδρομο Ημαθίας

Γιάννης Μυλόπουλος: Ουδέν νεότερον για τη γέφυρα Κρασοπούλι στον Παλαιό Πρόδρομο Ημαθίας

Ερώτηση με αίτημα για γραπτή απάντηση κατέθεσε η παράταξη «ΑΛΛΑΓΗ» στην Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας απευθυνόμενη προς τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδη, ώστε να ενημερωθεί για τις εξελίξεις που τυχόν υπάρχουν σχετικά με την αποκατάσταση της γέφυρας του χειμάρρου Κρασοπούλι, στον Παλαιό Πρόδρομο Ημαθίας.

Η παράταξη διευκρινίζει ότι, ως εκ του ρόλου της στην αντιπολίτευση, οφείλει να ελέγχει τη διοίκηση για τυχόν άστοχες ή λανθασμένες πολιτικές αποφάσεις. Επιπλέον τονίζει ότι οι ερωτήσεις που υποβάλει σε καμία περίπτωση δεν απευθύνονται στους εργαζόμενους, οι οποίοι άλλωστε, κινούνται σύμφωνα με τις πολιτικές κατευθύνσεις και εντός του πλαισίου της οικονομικής πολιτικής και της χρηματοδότησης των έργων που αποφασίζει η διοίκηση.

Η παράταξη διαπιστώνει ότι στην περίπτωση της γέφυρας Κρασοπούλι, η αποκατάσταση της οποίας εδώ και καιρό παραμένει σε εκκρεμότητα, είναι σαφές ότι ο πολιτικός σχεδιασμός έχει αποτύχει. Για αυτό ζητά να ενημερωθεί εάν η αντιπεριφέρεια Π.Ε. Ημαθίας θεωρεί σκόπιμο να αναλάβει πρωτοβουλία για τη διεξαγωγή ολοκληρωμένης αντιπλημμυρικής μελέτης για τον χείμαρρο Κρασοπούλι, με στόχο την καλύτερη και αναβαθμισμένη αντιπλημμυρική του προστασία. Κι ακόμη, ζητά διευκρινίσεις σχετικά με τις προθέσεις της αντιπεριφέρειας για την αποκατάσταση της γέφυρας, με δεδομένο ότι μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί ούτε προσωρινή, ούτε και οριστική λύση στο πρόβλημα.

Ο επικεφαλής της παράταξης, καθηγητής Γιάννης Μυλόπουλος, δήλωσε σχετικά:

«Ο εντοπισμός των ανεπαρκειών του αντιπλημμυρικού σχεδιασμού στα ποτάμια και τα ρέματα της Περιφέρειας, όπως για παράδειγμα αυτές που φαίνεται ότι υπάρχουν στην περίπτωση του χειμάρρου Κρασοπούλι, ήταν ο βασικός μας στόχος όταν προτείναμε στη διοίκηση της Περιφέρειας τη συγκρότηση μιας Task Force, ως εισηγητικό και γνωμοδοτικό όργανο, για την επικαιροποίηση και την ενίσχυση της αντιπλημμυρικής θωράκισης και προστασίας, με δεδομένες τις δυσμενείς συνθήκες που διαμορφώνει η κλιματική αλλαγή.

Για τη γέφυρα που κατέρρευσε στην περσινή κακοκαιρία και εξυπηρετεί τους αγρότες της περιοχής ζητάμε να μάθουμε τους σχεδιασμούς της αντιπεριφέρειας για την αποκατάστασή της. Με τη δηλωμένη αδυναμία του Δήμου Αλεξάνδρειας να αναλάβει αυτό το έργο, οι πολίτες της Ημαθίας οφείλουν να γνωρίζουν ποιος φορέας θα αναλάβει την πρωτοβουλία για την έξοδο από το σημερινό αδιέξοδο».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής