breaking news Νέο

Συνάντηση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ημαθία

Συνάντηση του Λάζαρου Τσαβδαρίδη με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη για την ενίσχυση των αστυνομικών υπηρεσιών στην Ημαθία

Με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη είχε προγραμματισμένη συνάντηση τη Δευτέρα, 20 Μαΐου, ο Βουλευτής ΝΔ Ημαθίας και Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής των Ελλήνων κ. Λάζαρος Τσαβδαρίδης προκειμένου να συζητήσει μία σειρά ζητημάτων που αφορούν στην ποιοτική και εύρυθμη λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών στον Νομό, που άπτονται της αρμοδιότητας του Υπουργείου.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Τσαβδαρίδης τόνισε αφενός την ανάγκη ενίσχυσης της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας με αποσπάσεις αστυνομικών με δαπάνες δημοσίου από υπηρεσίες της χώρας για την ενίσχυση της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκλήματος (ΟΠΚΕ) αφετέρου την ενίσχυση της αστυνόμευσης στην περιοχή αρμοδιότητας του Αστυνομικού Σταθμού Πλατέος κατόπιν σχετικού αιτήματος του Συμβουλίου της Κοινότητας Πλατέος Δήμου Αλεξάνδρειας.

Επιπροσθέτως συζήτησε με τον Υπουργό τη δυνατότητα επαναξιολόγησης της χρησιμότητας και της λειτουργίας του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ημαθίας, προκειμένου αυτό να ανταποκρίνεται στο νέο επιχειρησιακό σχεδιασμό του Υπουργείου και της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Βουλευτής Ημαθίας ανέφερε επίσης στον Υπουργό και δύο θέματα που αφορούν την βελτίωση της εκπαίδευσης του στελεχιακού δυναμικού της Αστυνομίας στις αντίστοιχες δομές που υπάρχουν και λειτουργούν στον Νομό Ημαθίας.

Αναλυτικότερα, όσον αφορά στη Σχολή Δοκίμων Αστυφυλάκων Νάουσας, που λειτουργεί εκ νέου από τον Οκτώβριο του 2023, και εν όψει του νέου εκπαιδευτικού έτους στο οποίο πρόκειται να παραχωρηθεί η νέα πτέρυγα της Σχολής και να αυξηθεί ο αριθμός των δοκίμων κατά 200 άτομα στα ήδη υπάρχοντα 250, ο κ. Τσαβδαρίδης επισήμανε την ανάγκη να ενισχυθεί η Σχολή με αστυνομικό προσωπικό – εκπαιδευτές κατά προτεραιότητα από αστυνομικές υπηρεσίες της χώρας, εκτός όμως της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ημαθίας, η οποία δεν διαθέτει πλεονάζον προσωπικό προς αυτή την κατεύθυνση.

Όσον δε αφορά στη Σχολή Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας, ο κ. Τσαβδαρίδης ζήτησε από τον Υπουργό τον πολλαπλασιασμό των σεμιναρίων που διδάσκονται με στόχο τον περαιτέρω εμπλουτισμό της γνώσης αλλά και της επιχειρησιακής επάρκειας του προσωπικού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ο Υπουργός άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα και υποσχέθηκε ότι όσον αφορά στην ενίσχυση της ΟΠΚΕ θα εξετάσει ταχύτατα το ζήτημα σε συνεργασία με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ημαθίας.

Όσον αφορά στον Αστυνομικό Σταθμό Πλατέος, ο κ. Χρυσοχοΐδης δήλωσε ότι θα παραμείνει σε λειτουργία και θα ενισχυθεί ακόμη περισσότερο, προκειμένου να ανταποκριθεί κατά τον βέλτιστο δυνατό τρόπο στην αποτελεσματικότερη αστυνόμευση μίας μεγάλης γεωγραφικής περιοχής που αποτελεί χώρο ευθύνης του, στην οποία όχι μόνο υπάρχει έντονη παραβατικότητα αλλά και υφίσταται βιομηχανική ζώνη.

Όσον δε αφορά στην εκπαίδευση του στελεχιακού δυναμικού της αστυνομίας στις αντίστοιχες δομές της Ημαθίας, ο κ. Υπουργός σημείωσε ότι θα μεσολαβήσει για τον πολλαπλασιασμό των σεμιναρίων εθνικής αλλά και διεθνούς απήχησης.

Τέλος, όσον αφορά το ζήτημα του Τμήματος Δίωξης Λαθρομετανάστευσης Ημαθίας, ο Υπουργός ανέφερε ότι θα το εξετάσει σε άμεσο χρονικό διάστημα μαζί με τους συμβούλους του προκειμένου να λάβουν εν συνεχεία τις βέλτιστες αποφάσεις.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής