breaking news Νέο

Αναζήτηση: οινοπαραγωγή

Την άρση των κριτηρίων χορήγησης των αδειών φύτευσης νέων οινάμπελων ζητά ο βουλευτής Ημαθίας Λ. Τσαβδαρίδης

Την άρση των άδικων για την Ημαθία κριτηρίων χορήγησης των αδειών φύτευσης νέων οινάμπελων, που υφίστανται ήδη από το 2015 αλλά και τον ΚΑΤ’ ΕΞΑΙΡΕΣΗ πολλαπλασιασμό της χορήγησης νέων αδειών φύτευσης στην πληττόμενη οικονομικά Ημαθία κατά τη νέα κατανομή του 2020, ζητάω από τον αρμόδιο Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης. Με σχετική Ερώτηση που κατέθεσα στη Βουλή, τονίζω ότι ο αγροτικός κόσμος της Ημαθίας είναι...

Διαβάστε το άρθρο

Μ. Βορίδης σε Ε.Δ.Ο.A.O.: "Στο πλευρό της Διεπαγγελματικής για να μην χαθούν κονδύλια προώθησης του ελληνικού κρασιού"

Με εκπροσώπους της Εθνικής Διεπαγγελματικής Οργάνωσης Αμπέλου και Οίνου (Ε.Δ.Ο.Α.Ο.) συναντήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (12/9/2019) ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μάκης Βορίδης με τους οποίους συζήτησε θέματα που απασχολούν τον κλάδο.   Ο Υπουργός έκανε σαφές ότι οι συμμετέχοντες στην ΕΔΟΑΟ είναι οι αρμόδιοι για να χαράξουν την κάθετη στρατηγική για το κρασί και ο ίδιος είναι διατεθειμένος να...

Διαβάστε το άρθρο

Από την 1η Ιουλίου οι αιτήσεις για το πρόγραμμα ενίσχυσης επενδύσεων σε οινοποιεία

Υπογράφτηκε και εστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης η Υπουργική Απόφαση, που καθορίζει τη διαδικασία χρηματοδότησης των «Επενδύσεων σε επιχειρήσεις οινοπαραγωγής σύμφωνα με το άρθρο 50 του Κανονισμού (ΕΕ) αριθ. 1308/2013 για την περίοδο 2020-2023». Στην απόφαση, που υπογράφουν ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Σταύρος Αραχωβίτης και η Υφυπουργός, Ολυμπία Τελιγιορίδου, αυξάνεται το...

Διαβάστε το άρθρο

"Ο οίνος (κρασί) και η διαδρομή του ανά τους αιώνες", άρθρο του Δ. Κ. Στυλιανίδη

Μητέρα του κρασιού είναι η άμπελος και για την ακρίβεια ο χυμός του καρπού της, ο μούστος (γλεύκος). Από αυτό το γλυκό χυμό, που περιέχει νερό, σάκχαρα, αλλά και τουλάχιστον 200 ακόμη πολύτιμα συστατικά, παράγεται με τη βοήθεια της αλκοολικής ζύμωσης (C6H1206→2C2H5ΟΗ+2CO2) το κρασί που φτάνει στο τραπέζι μας.   Η ιστορία της αμπέλου Η καταγωγή του αμπελιού ως φυτού, είναι παλαιότερη του ανθρώπου. Από τις πολικές...

Διαβάστε το άρθρο

Καιρός να τολμήσουμε συγκροτημένα!

Τις ερχόμενες βδομάδες θα έρθει στο περιφερειακό συμβούλιο Κεντρικής Μακεδονίας η έγκριση του εγχειρήματος της αγροδιατροφικής σύμπραξης, με βασικό πυλώνα στήριξής της την τοπική γαστρονομία, μέσω μιας άλλης εταιρικής σύμπραξης, που ηγείται η περιφέρεια, της «Μακεδονικής Κουζίνας». Είναι σημαντικό θέμα, οι περιφερειακές ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας και ειδικά η δική μας, να διεκδικήσει την...

Διαβάστε το άρθρο

«Εξ οίνου τέχνη» στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας

Την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου, στις 20:30, ένας εικαστικός αμπελώνας θ’ αναπτυχθεί στο Βυζαντινό Μουσείο Βέροιας, από το προαύλιο έως και στην αίθουσα περιοδικών εκθέσεων, διαμορφώνοντας έναν ορίζοντα, όπου αναμειγνύονται οι εικαστικές ετερότητες των συμμετεχόντων καλλιτεχνών - μια κράση διαφορετικών αισθητικών αντιλήψεων, σκέψεων, υλικών, χρωμάτων, μεγεθών, όπως είναι και η ανάμιξη διαφορετικών κρασιών ή η...

Διαβάστε το άρθρο

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής