breaking news Νέο

Θ. Θεοχαρόπουλος : "Από το στρατηγό άνεμο στο οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης"

Θ. Θεοχαρόπουλος :

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θανάσης Θεοχαρόπουλος, παραχώρησε συνέντευξη στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ και στο δημοσιογράφο Γρηγόρη Παπασταματίου, όπου μεταξύ άλλων τόνισε :

ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΥΡΚΑΓΙΕΣ

Ερ. Δημοσιογράφου: Προλάβαμε μέσα στην κορύφωση των τεράστιων προβλημάτων που δημιούργησαν οι φωτιές να δώσουμε μια εικόνα αντιπαραθέσεων και πολιτικού λόγου, που δεν ξέρω εσείς πως θα την σχολιάζατε. Εσάς δεν σας είδα να κάνετε αναρτήσεις πάντως, εκτός και αν κάνατε και δεν την είδα εγώ.

 • Δεν έχω κάνει καμία ανάρτηση για το συγκεκριμένο θέμα μέχρι σήμερα, με απόλυτη συναίσθηση του σοβαρού ζητήματος που αντιμετωπίζει η χώρα.
 • Στην πολιτική βρισκόμαστε για να λύνουμε προβλήματα, ανεξαρτήτως του πότε συμβαίνουν.
 • Αντίθετα οι κυβερνώντες προσπαθούν να αποποιηθούν τις ευθύνες τους και η αξιωματική αντιπολίτευση να εκμεταλλευθεί την κατάσταση.
 • Υπάρχει μια κατάσταση που έχει κορυφωθεί, και που σήμερα θα πρέπει να επιλυθεί οριστικά γιατί από ότι μαθαίνουμε οι καιρικές συνθήκες θα χειροτερέψουν κατά τη διάρκεια της ημέρας.
 • Nα μην αφήνονται μόνοι τους, εγκαταλελειμμένοι οι ηρωικοί πυροσβέστες οι οποίοι με αυταπάρνηση προσπαθούν να λύσουν τα ζητήματα, οι εθελοντές και οι κάτοικοι των περιοχών που πλήττονται από τις φωτιές.
 • 10 χρόνια μετά το 2007, από τον Καραμανλή βρισκόμαστε στον Τσίπρα, από τον «στρατηγό άνεμο» του Βύρωνα Πολύδωρα σε «ένα οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης» όπως ανέφεραν οι Κοντονής και Πολάκης.
 • Η συνομωσιολογία έχει αποτελέσει πρόβλημα σε αυτή τη χώρα, οι κυβερνώντες θα πρέπει να μην αποποιούνται τις ευθύνες τους, αλλά να δίνουν λύσεις.
 • Απαιτείται σοβαρότητα. Το παράδειγμα της Πορτογαλίας και των μεσογειακών χωρών δείχνει ότι είναι ένα πολυσύνθετο φαινόμενο το οποίο χρειάζεται αντιμετώπιση και μάλιστα σε μια κατάσταση στη δική μας χώρα με ελάχιστους οικονομικούς πόρους. Άραγε σύμφωνα με τους κυβερνώντες υπάρχει οργανωμένο σχέδιο αποσταθεροποίησης και στην Πορτογαλία και στην Καλιφόρνια;
 • Θα πρότεινα στην κυβέρνηση επιτέλους να κάνει και κάτι αριστερό, προοδευτικό. Οι υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές, μιλάω για όσες πυρκαγιές δεν ανάβουν λόγω ανθρώπινου λάθους ή απροσεξίας, ξέρουν πολύ καλά και εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η κυβέρνηση, με το που θα ξεχαστεί το θέμα, θα περάσει κάποια χαριστική ρύθμιση για αυθαίρετα, ώστε να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα. Αυτά να σταματήσουν εδώ και τώρα. Να σταματήσουν την λογική των αυθαιρέτων και να τηρήσουν επιτέλους τους νόμους σε αυτό το ζήτημα.
 • Η πρόληψη και αντιμετώπιση των πυρκαγιών είναι ένα δύσκολο ζήτημα και θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο διαχείρισης έκτακτων καταστάσεων, κάτι που δεν υπάρχει –όπως διαπιστώσαμε στην ανατολική Αττική, όπου δεν ήταν δύσκολη η πρόσβαση τη στιγμή που ξεκίνησε η πυρκαγιά και έπρεπε άμεσα να αντιμετωπιστεί– αλλά δεν είναι η ώρα να κάνουμε τέτοια αντιπολίτευση.
 • Δεν προχώρησα τις προηγούμενες ημέρες, με αναρτήσεις, σε αντιπολίτευση τέτοιου είδους, όμως όλοι θα πρέπει να απαντήσουν τι κάνουν στο δικό τους επίπεδο. Και η Περιφερειάρχης Αττικής και οι αρμόδιοι Υπουργοί.
 • Για να μην υπάρξουν ομοιότητες με το 2007 και σε άλλα θέματα, πρέπει εδώ και τώρα να υπάρξει άμεσος συντονισμός και σχεδιασμός.
 • Να ευχηθούμε να τελειώσουν οι πυρκαγιές το συντομότερο δυνατόν, χωρίς άλλες ζημιές και βεβαίως χωρίς θύματα.

 

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΟΑΡΙΣΤΕΡΑ

ΕΡ: Υπάρχουν δύο υποψηφιότητες που έχουν ανακοινωθεί για την θέση του επικεφαλής στον ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς. Για εσάς ξέρω ότι υπάρχει το ενδιαφέρον, αλλά δεν ξέρω αν έχετε τοποθετηθεί.

 • Καταλαβαίνω το δημοσιογραφικό ενδιαφέρον της ερώτησης, που είναι και πραγματικό, αλλά θα πρέπει να σας πω ότι τις αποφάσεις μου θα τις ανακοινώσω την κατάλληλη χρονική στιγμή, τον Σεπτέμβριο, που θα ξεκινήσει η διαδικασία.
 • Αυτό που πρέπει σήμερα να διασφαλίσουμε είναι μια διαδικασία αξιόπιστη. Για ένα νέο, ενιαίο φορέα της κεντροαριστεράς, με υπέρβαση των υφιστάμενων κομμάτων, μακριά από ανασφάλειες, μακριά από μικροκομματικές περιχαρακώσεις, με ανανέωση, χωρίς αναπαλαίωση.
 • Ένας τέτοιος φορέας θα είναι ικανός να ανατρέψει τους πολιτικούς συσχετισμούς, ώστε να δώσουμε λύσεις στα προβλήματα της χώρας, κοιτώντας στο μέλλον και όχι στο παρελθόν.
 • Ο φορέας θα είναι αυτόνομος και θα παλέψει για την εθνική συνεννόηση.
 • Με τις προοδευτικές μας πολιτικές, στόχος είναι να συνδεθούμε ξανά με τις κοινωνικές ομάδες, οι οποίες αυτή τη στιγμή δέχονται τις επιπτώσεις τις κρίσης.
 • Μακριά τόσο από τον αριστερό λαϊκισμό, όσο και από τον νεοφιλελευθερισμό και τον συντηρητισμό. Αυτή είναι η δική μας ατζέντα που θα παρουσιάσουμε στον ελληνικό λαό και θα εγγυηθούμε την εθνική συνεννόηση. 

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής