breaking news Νέο

Και το όνομα αυτής... «Π.Σ. ΒΕΡΟΙΑ - VERIA FC»

  • Και το όνομα αυτής... «Π.Σ. ΒΕΡΟΙΑ - VERIA FC»
  • Και το όνομα αυτής... «Π.Σ. ΒΕΡΟΙΑ - VERIA FC»

Όπως ανακοίνωσε το γραφείο τύπου του ΓΑΣ κατατέθηκε στη διοργανώτρια αρχή την ΕΠΟ, αίτηση συμμετοχής στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής με την ονομασία “ΠΣ ΒΕΡΟΙΑ - VERIA FC”, με έδρα το Δημοτικό Στάδιο της πόλης και επίσημο χρώμα της φανέλας της το κλασικό της παλε ποτέ “Βασίλισσας του Βορρά” το βυσσινί και το μπλε.

Ολοι βέβαια αντιλαμβανόμαστε ότι η ομάδα αυτή είναι η Ελπίδα Σκουτάρεως το καταστατικό της οποίας τροποποιείται (αλλάζει όνομα, έδρα και χρώματα).

Εξάλλου στο φύλλο της περασμένης Παρασκευής είχαμε προϊδεάσει τους αναγνώστες μας ότι υπηρχε οριστική συμφωνία μεταξύ της Ελπίδας Σκουτάρεως και της νεοεκλεγήσας διοίκησης του ΓΑΣ και αυτό που έμενε για να ανακοινωθεί και επίσημα ήταν η ολοκλήρωση των διαδικασιών που ήδη είχαν ξεκινήσει από τους δικηγόρους της Βέροιας. Η τροποποίηση δηλαδή του καταστατικού της Ελπίδας Σκουτάρεως με την αλλαγή του ονόματος και της έδρας, που πλεον θα είναι η πόλη της Βέροιας και φυσικά όλα όσα χρειάζονται με την ΕΠΟ και τις ΕΠΣ, Σερρών και Ημαθίας αφου πρέπει να διαγραφεί από την πρώτη (Ενωση Σερρών) και να γίνει αποδεκτή από την δεύτερη (Ενωση Ημαθίας).

Οι διαδικασίες αυτές τρέχουν όμως σίγουρα δεν έχουν ολοκληρωθεί δίχως φυσικά αυτό να σημαίνει ότι μπορεί να υπάρξουν εμπόδια και η Βέροια, ή όπως είναι πλεον το πληρες όνομα της ο “ΠΣ ΒΕΡΟΙΑ - VERIA FC”, υπάρχει κίνδυνος να βρεθεί εκτος Γ’ Εθνικής.

Η Βέροια με ελαφρώς τροποποιημένο το όνομα της δήλωσε συμμετοχή και θα συμμετάσχει στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, με έδρα το Δημοτικό Στάδιο της πόλης, μας παρότι θεωρουμε ότι δεν έχει δηλωθεί ακόμη έδρα, αφου για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει προηγουμένως η ομάδα να αλλάξει Ενωση και να μετακινηθεί στην ΕΠΣ Ημαθίας κάτι που δεν έχει γίνει μέχρι στιγμής (η έδρα, αναφέρει ο κανονισμός, μιας ερασιτεχνικής ομάδας δεν μπορεί να βρίσκεται έξω από τα όρια της ΕΠΣ στην οποία ανηκει και η “ΠΣ ΒΕΡΟΙΑ - VERIA FC” δεν έχει εγγραφή ακόμη στην ΕΠΣ Ημαθίας. Συνεπώς ανήκει στην ΕΠΣ Σερρών).

Ολα αυτά βέβαια αποτελούν λεπτομέρειες που μπορεί να μην είναι ικανές να εμποδίσουν την συμμετοχή του “ΠΣ ΒΕΡΟΙΑ - VERIA FC” στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, όμως θα πρέπει να διευθετηθούν σε εύλογο χρονικό διάστημα και πριν γίνει ο διαχωρισμός των ομάδων σε ομίλους, διαφορετικά ίσως υπάξριε πρόβλημα.

Τώρα ίσως αναρωτηθείτε ποιός ηταν ο ρόλος του ΓΑΣ σε όλη αυτή την ιστορία και ποιά η συμμετοχη του;

Φαινομενικά απολύτως καμία, αφου ακόμη κι αν δεν υφίστατο θα μπορούσαν να γίνουν οι διαδικασίες με την τροποποίηση του καταστατικου της Ελπίδας Σκουτάρεως.

Ουσιαστικά όμως ηταν τα πάντα!! Γιατί με ποια ιδιότητα και τι θα εκπροσωπούσαν αυτοί που ξεκίνησαν και ολοκλήρωσαν τις διαπραγματεύσεις με την ομάδα των Σερρών αν όχι σαν εκλεγμένη διοικηση του ΓΑΣ;

Μόνο που αν θέλουμε να υπάρξει ο ΓΑΣ θα πρέπει να γίνουν εκ νέου αρχαιρεσίες και να εκλεγεί νέα διοίκηση αφού αυτή που υπάρχει υποθέτουμε ότι σύσσωμη θα μετακινηθεί στον “ΠΣ ΒΕΡΟΙΑ - VERIA FC”.

Και να κλείσουμε με μια ακόμη επισήμανση. Η Βέροια μπορεί να συμμετάσχει στο τοπικό πρωτάθλημα (Α’ κατηγορία, Β’ ή Γ’ κατηγορία) και με δεύτερη αν το επιθυμεί ομάδα που θα αποτελεί το φυτώριο της.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής