breaking news Νέο

Συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνη στη Βέροια

  • Συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνη στη Βέροια
  • Συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνη στη Βέροια
  • Συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνη στη Βέροια
  • Συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνη στη Βέροια
  • Συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνη στη Βέροια
  • Συνέντευξη τύπου του επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας Π. Λαφαζάνη στη Βέροια

Την ανάγκη του τόπου για πραγματική αντιπολίτευση, η οποία κατόπιν θα γίνει κυβέρνηση, τόνισε ο πρόεδρος της Λαϊκής Ενότητας Παναγιώτης Λαφαζάνης, σε συνέντευξη τύπου χθες το πρωί στη Βέροια, η οποία εντασσόταν στο πρόγραμμα της περιοδείας του στη Μακεδονία.

«Ήρθαμε εδώ, για να μεταφέρουμε ένα μήνυμα : ο τόπος χρειάζεται πραγματική αντιπολίτευση, η οποία και σε μικρό διάστημα θα γίνει κυβέρνηση. Αυτό αντιπροσωπεύει η ΛΑΕ», σημείωσε χαρακτηριστικά, ενώ χαρακτήρισε καταστροφή για τη χώρα, τόσο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, όσο και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκο Μητσοτάκη, οι οποίοι - όπως επεσήμανε - είναι οι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος.

Προσέθεσε, δε, ότι «θα πρέπει να συντριβεί ο Αλέξης Τσίπρας με το Μεταλλαγμένο ΣΥΡΙΖΑ, ούτε όμως να έρθει στα πράγματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης, γιατί θα συνεχίσει το δρόμο της διάλυσης».

 

Τέσσερις προτεραιότητες

Προτάσσοντας τις προτεραιότητες της ΛΑΕ, για να σταθεί όρθια η Ελλάδα, ο κ. Λαφαζάνης έθεσε τέσσερις. «Πρώτη προτεραιότητα η Δημοκρατία. Η Ελλάδα δεν έχει δημοκρατία. Η Δημοκρατία κατακρεουργήθηκε τα τελευταία χρόνια και χρειάζεται μία συνταγματική αναθεώρηση, για να εφαρμοσθεί η συμμετοχική Δημοκρατία.

Δεύτερη προτεραιότητα Εθνική Ανεξαρτησία. Σήμερα η χώρα είναι κατεχόμενη από ξένες δυνάμεις, αποικιοκρατείται και έχει μετατραπεί σε προτεκτοράτο. Θέλουμε μία ελεύθερη Ελλάδα, ανεξάρτητη και όχι ραγιαδιασμένη.

Τρίτη προτεραιότητα η παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Σήμερα φθίνει και παρακμάζει. Δεν έχουμε μέλλον ως χώρα, ούτε με τον πρωτογενή, ούτε και με το δευτερογενή τομέα. Εδώ να αναφέρω την περίπτωση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης, η οποία είναι εγκαταλελειμμένη και διαλυμένη.

Εμείς έχουμε πρόγραμμα στήριξης της ΕΒΖ και χάρη στις δικές μου ενέργειες ως υπουργός, άνοιξε και στάθηκε όρθια. Μόλις έφυγα άρχισε η διάλυσή της.

Τέταρτη προτεραιότητα η κοινωνική δικαιοσύνη. Η Ελλάδα είναι μνημείο κοινωνικής αδικίας. Εμείς θα βάλουμε τέρμα στη διαπλοκή. Την κρατικοδίαιτη αστική τάξη που ελέγχει τη χώρα. Αυτές είναι οι προτεραιότητες της ΛΑΕ και κινούμαστε πάνω σ' ένα πρόγραμμα», ανέφερε.

 

Ευρεία σεισάχθεια και συνολική διαγραφή του χρέους

Αναφερόμενος στους πλειστηριασμούς, ο επικεφαλής της ΛΑΕ σημείωσε πως «είναι αίσχος αυτό που γίνεται. Η μεταμνημονιακή εποχή είναι σκληρότερη, πιο άδικη και πιο επιθετική. Αλλά αυτό που χρειάζεται, είναι μια ανατροπή. Η πρότασή μας είναι ευρεία σεισάχθεια και συνολική διαγραφή του χρέους.

Εδώ θέλουμε τη συνταγή του Σόλωνα, για λόγους κυρίως επανεκκίνησης της οικονομίας».

 

«Το ηλεκτρικό ρεύμα είναι ζωή, κοινωνικό αγαθό»

Στην αναφορά του ο κ. Λαφαζάνης έβαλε και τις διακοπές ρεύματος σε δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά και το ότι η ΔΕΗ θέτει όρους, που αν δεν μπορέσουν να τους εκπληρώσουν, θα τους κόψει το ρεύμα. Ειδικότερα, είπε, «θέτει ρυθμίσεις με 40% καταβολή του χρέους, 12 δόσεις και συνέπεια πληρωμών στους επόμενους λογαριασμούς. Απαράδεκτοι όροι. Το ρεύμα είναι ζωή, κοινωνικό αγαθό».

 

Αντίθετη η ΛΑΕ στη «Συμφωνία των Πρεσπών»

Ο ίδιος ακόμα εξέφρασε την αντίθεσή του στη συμφωνία των Πρεσπών, στη συμφωνία Ζάεφ - Τσίπρα. Και αυτό γιατί - όπως επεσήμανε - χαρίζεται το όνομα ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ στη γείτονα χώρα, περιέχει όρους αλυτρωτικούς σε βάρος της Ελλάδας και πως η συμφωνία των Πρεσπών είναι μια «Νατοϊκή συμφωνία. Εξυπηρετεί συμφέροντα του ΝΑΤΟ».

Μιλώντας για τη ΔΕΘ, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε πως αυτή δεν είναι μια έκθεση του παραγωγικού ιστού και των υπηρεσιών της χώρας, αλλά μια Αμερικανική πολιτικο-οικονομικο-στρατιωτική έκθεση, με στόχο την Αμερικανική Θεσσαλονίκη, Βαλκανική, Ελλάδα.

 

Στήριξη της ΛΑΕ σε ριζοσπαστικά και κινηματικά ψηφοδέλτια στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2019

Επιπλέον, ο κ. Λαφαζάνης εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι η ΛΑΕ θα μπει στη βουλή στις προσεχείς βουλευτικές εκλογές «από τα μηνύματα που παίρνουμε από τη Βέροια και από άλλα μέρη της Ελλάδας, που είναι μαζί μας», ενώ - ερωτηθείς σχετικά - απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο για μετεκλογική συνεργασία με τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη. «Καλύτερα να πάμε να πνιγούμε, παρά να πάμε με τον κ. Μητσοτάκη», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος, ερωτώμενος για το πως θα κινηθεί η ΛΑΕ στις Αυτοδιοικητικές εκλογές του Μαϊου 2019, ο κ. Λαφαζάνης έκανε γνωστό πως δεν έχουν ληφθεί ακόμα αποφάσεις. Ξεκαθάρισε, ωστόσο, πως θα στηριχθούν ριζοσπαστικά και κινηματικά ψηφοδέλτια.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής