breaking news Νέο

Παύλος Παυλίδης : "«Στον αέρα» η μεταφορά μαθητών στην Ημαθία"

Παύλος Παυλίδης :

Τροπολογία με μία σειρά από ρυθμίσεις στο ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από και προς τα σχολεία τους, αλλά για την ομαλή υλοποίηση του προγράμματος «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής», κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης. Για τη μεταφορά των μαθητών, η τροπολογία προβλέπει :

  • Επεκτείνεται μέχρι τέλος του έτους (31.12.2018) η δυνατότητα της Οικονομικής Επιτροπής των Περιφερειών που προκήρυξαν διαγωνισμούς για τη μεταφορά μαθητών, να αποφασίζει την ανάθεση της εκτέλεσης των σχετικών δρομολογίων στους προσωρινούς μειοδότες ή προσωρινούς αναδόχους, μέχρι την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με την υπογραφή των σχετικών συμβάσεων,
  • Παρατείνεται, με απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής, η εκτέλεση των συμβάσεων, που ήταν σε ισχύ στις 30.06.2018, έως τις 31.12.2018, σε περίπτωση που δεν έχουν αναδειχθεί μειοδότες στους εκκρεμείς διαγωνισμούς και
  • Οι δαπάνες μεταφοράς οι οποίες πραγματοποιούνται από την έναρξη του σχολικού έτους 2018-2019 μέχρι τη σύναψη της σχετικής σύμβασης μεταφοράς, καταβάλλονται νόμιμα, εφόσον ο οικείος Περιφερειάρχης βεβαιώνει με σχετική πράξη του την εκτέλεση της μεταφοράς μαθητών και εφόσον το ύψος της δαπάνης συμφωνεί με την απόφαση ανάθεσης της οικείας Οικονομικής Επιτροπής.
  • Αντιμετωπίζεται το ζήτημα που ανέκυψε σχετικά με την πραγματοποίηση από τις Περιφέρειες δαπανών σχετικών με τη μεταφορά μαθητών δημόσιων σχολείων, κατά το πρώτο εξάμηνο των ετών 2017 και 2018. Σε ορισμένες περιπτώσεις οι δεσμεύσεις στις οποίες είχαν προχωρήσει οι Περιφέρειες δεν επαρκούν για την κάλυψη της συνολικής δαπάνης που εντέλει χρειάστηκε. Δίνεται λοιπόν η δυνατότητα εκκαθάρισης και πληρωμής των εν λόγω (πρόσθετων) δαπανών σε βάρος των πιστώσεων των Περιφερειών του τρέχοντος οικονομικού έτους.
  • Οι παραπάνω διατάξεις ισχύουν αναδρομικά από 30/6/2018.

 

Επιπρόσθετα, με την τροπολογία (παρ. 2)  διασφαλίζεται ότι και για το σχολικό έτος 2018-2019, θα καταβληθεί ομαλά και απρόσκοπτα η μισθοδοσία και οι ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων, που απασχολούνται με συμβάσεις εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου στους ΟΤΑ, στο πρόγραμμα «Εναρμόνιση οικογενειακής και επαγγελματικής ζωής».

Όπως τόνισε ο κ. Χαρίτσης, η μεταφορά των μαθητών είναι κρίσιμο ζήτημα για τη ζωή των παιδιών και χιλιάδων οικογενειών και ως τέτοιο δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται με τροπολογίες που επανέρχονται περιοδικά κάθε χρόνο, αλλά θα πρέπει να βρεθεί μία μόνιμη λύση. Ο υπουργός Εσωτερικών επισήμανε ότι ήδη υπεγράφη ΚΥΑ, που βελτιώνει το θεσμικό πλαίσιο και προανήγγειλε διαβούλευση με τις Περιφέρειες και τα συναρμόδια Υπουργεία Παιδείας και Μεταφορών, για να δοθεί οριστική λύση στο πρόβλημα.

 

-Π. Παυλίδης : «Στον αέρα η μεταφορά μαθητών στην Ημαθία»

 

Ο Πρόεδρος της ΑΣΤΙΚΟ ΚΤΕΛ Βέροιας Α.Ε., Παύλος Παυλίδης, μιλώντας στην «ΗΜΕΡΗΣΙΑ» ανέφερε ότι η τροπολογία Χαρίτση δεν αφορά και δεν καλύπτει κανέναν από τους τρεις φορείς της Ημαθίας, ΚΤΕΛ Αστικών Βέροιας, Υπεραστικά ΚΤΕΛ Ημαθίας και ΚΤΕΛ Αστικών Νάουσας, που εκτελούν τα μαθητικά δρομολόγια.

Όπως μας δήλωσε ο κ. Παυλίδης «το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών στην Ημαθία εξακολουθεί να βρίσκεται «στον αέρα». Η τροπολογία που κατέθεσε ο υπουργός Εσωτερικών στη Βουλή, προβλέπει παράταση συμβάσεων, εφόσον υπάρχουν εκκρεμείς διαγωνισμοί. Στην Ημαθία δεν υπάρχουν εκκρεμείς διαγωνισμοί. Κατά συνέπεια, σήμερα στην Ημαθία  το ζήτημα της μεταφοράς των μαθητών εξακολουθεί να βρίσκεται «στον αέρα». Η τροπολογία Χαρίτση δεν μας καλύπτει. Πρέπει να βγει άλλη τροπολογία, όπως υπήρξε και πέρισυ.

Έχω ήδη έρθει σε επικοινωνία με τους βουλευτές κ.κ. Καρασαρλίδου και Βεσυρόπουλο, εκθέτοντάς τους αναλυτικά το ζήτημα και ζητώντας τους να «πιέσουν» προς κάθε κατεύθυνση για την κατάθεση τροπολογίας που θα επιλύει το ζήτημα των σχολικών μεταφορών και στην Ημαθία, λαμβανομένων υπόψει των δεδομένων που υπάρχουν».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής