breaking news Νέο

"Οι κύκλοι του βαμβακιού" στο Εκκοκκιστήριο Ιδεών, Σάββατο 29 και Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Επειδή ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ σημαίνει ΒΑΜΒΑΚΙ

και το ΒΑΜΒΑΚΙ σημαίνει ΝΗΜΑ

και το νήμα σημαίνει ΥΦΑΙΝΩ,

υφαίνω την ιστορία, το παρελθόν … αλλά και το μέλλον,

γι΄ αυτό στο ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ ξεκινάμε

ΤΟΥΣ ΚΥΚΛΟΥΣ ΤΟΥ ΒΑΜΒΑΚΙΟΥ…

Κρατήστε λοιπόν ημερομηνίες και όσοι ενδιαφέρεστε κρατήστε και θέσεις …

 

Α΄ΚΥΚΛΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 Σεπτεμβρίου 2018, στις 19.30 

η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση,

θα ξετυλίξει το νήμα της μνήμης

και θα αφηγηθεί μύθους, θρύλους και ιστορίες για μικρούς και μεγάλους

για όσους είναι 6 έως 106 χρονών …

 «Πλουμίδια οι λέξεις, μαλαματένιες οι κλωστές, τα όνειρα υφαίνουν…»

Παραμύθια και μύθοι απ’ όλο τον κόσμο, που ύφανε ο λόγος με κλωστές μαλαματένιες, και η καρδιά τις λέξεις πλουμίδια έκανε για να κεντήσει όνειρα. Ιστορίες που διώχνουν τον φόβο, κάνουν θάματα και σκορπίζουν χαρά. 

Διάρκεια αφήγησης: 60’

Συμμετοχή: για ενήλικες 8 ευρώ

                     για παιδιά 4 ευρώ

ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ / οδός Θεσσαλονίκης 67 / 59131 ΒΕΡΟΙΑ

Για πληροφορίες : τηλ. 6972440721

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 Σεπτεμβρίου 2018, από τις 11:00 έως τις 13:00

«Η τέχνη της αφήγησης»

Μια συνάντηση για να βιώσουμε τι είναι η αφήγηση και τη σημασία της

Η αφηγήτρια Ροδάνθη Δημητρέση θα πραγματοποιήσει ένα δίωρο βιωματικό εργαστήριο, που απευθύνεται σε όσους αγαπούν τις ιστορίες, τα παραμύθια, σε όσους ενδιαφέρονται να το αξιοποιήσουν ως εργαλείο στη δουλειά τους, σε γονείς, σε γιαγιάδες…

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

Απαραίτητη η προεγγραφή – Δηλώσεις συμμετοχής στο: https://goo.gl/forms/BloeackRhwHJmTnj1

Οι θέσεις είναι περιορισμένες – Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

 

ΕΚΚΟΚΚΙΣΤΗΡΙΟ ΙΔΕΩΝ / οδός Θεσσαλονίκης 67 / 591 31 ΒΕΡΟΙΑ

e-mail: ekkokkistirioideon@gmail.com

fb: Εκκοκκιστήριο ΙΔΕΩΝ

Για πληροφορίες : τηλ. 6972440721

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΡΟΔΑΝΘΗΣ ΔΗΜΗΤΡΕΣΗ

Η Ροδάνθη Δημητρέση,  είναι αφηγήτρια, παιδαγωγός, εικαστικός . Το 1995 εκπαιδεύτηκε    στην προφορική αφήγηση παραμυθιών, μύθων , θρύλων  και στην παιδαγωγική τους αξιοποίηση, δίπλα στον Jean Porcherot αφηγητή εμπνευστή και ιδρυτή των festivals Nuit des Contes & Rencontres Contées/Γαλλία. Από το 2000 είναι μέλος του Ateliers du Conte aux Ateliers de la rue Raisin στη Γαλλία. Το 2009 συμμετείχε στην ίδρυση της μη κερδοσκοπικής εταιρείας Action Art. Οργάνωσε το Εργαστήριο Αφηγητών της Action Art και   πολυγλωσσικές ομάδες αφήγησης, δίνοντας παραστάσεις στην Ευρωπαϊκή Πρωτεύουσα Νεολαίας Θεσσαλονίκη 2014, τις Γιορτές Πολυγλωσσίας του Δήμου Θεσσαλονίκης, Δήμου Κοζάνης, festivals, σχολεία, κ.α.

Πραγματοποιεί σεμινάρια για την Εκπαίδευση στην τέχνη της Αφήγησης, την Παιδαγωγική αξιοποίηση του παραμυθιού, εντός και εκτός Θεσσαλονίκης, σε σχολικές μονάδες σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης και άλλους φορείς. Πραγματοποιεί διαπολιτισμικά εκπαιδευτικά προγράμματα με  αφήγηση και άλλες μορφές τέχνης. Ετήσια  οργανώνει τετραήμερο σεμινάριο σε συνεργασία με τον αφηγητή Jean Porcherot.

Αφηγείται στο εξωτερικό σε festivals ,στην Ελλάδα σε μουσεία σε συνδυασμό με ευρήματα και έργα τέχνης, σε σχολεία, βιβλιοθήκες, νοσοκομεία, πολιτιστικούς χώρους, βιβλιοπωλεία κλπ., Συμμετέχει με  performance,αφηγήσεις, εισηγήσεις για την εικαστική έκφραση ,την τέχνη της αφήγησης  σε table ronde, ημερίδες, διεθνή συνέδρια Συνεργάστηκε για παραστάσεις με μουσική, με τους καλλιτέχνες μουσικούς: Θανάση Μπιλιλή,   Έλσα Μουρατίδου, Ονούρ Senturk, Νατάσσα Μουμτζίδου, Νίκο Τουλιάτο, Κώστα Ματσίγκο, Παναγιώτα Τηγανούρια, Γιούλα Μιχαήλ,  Γιάννη Ποιμενίδη, Μαρία Γκόγκα.

Επιμελήθηκε καλλιτεχνικά και οργανωτικά: 2000, πενταήμερο πρόγραμμα δίγλωσσων αφηγήσεων και σεμιναρίων. 2012-2018 «Μάης Παραμυθιών»,  πρόγραμμα διάρκειας ενός μήνα.  2016-2018 διήμερο αφιέρωμα για το παραμύθι στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Παιδικού Φεστιβάλ Elephantastico. 2016-2018 «Μέρες Παραμυθιών» στα Καβείρια  του Δήμου Σαμοθράκης.

Επιμελήθηκε  έκδοση  συλλογής παραμυθιών  στο πλαίσιο υλοποίησης προγράμματος της  ΕΠΝ Θεσσαλονίκη 2014 και στο πλαίσιο τρίμηνου προγράμματος για τους πρόσφυγες, έκδοση κουρδικών, συριακών παραμυθιών στην ελληνική και αραβική γλώσσα . Eργάστηκε στην ιδιωτική και δημόσια εκπαίδευση, στη ΧΑΝΘ ως υπεύθυνη οργάνωσης προγραμμάτων & στο ΚΕ.ΘΕ.Α (ΙΘΑΚΗ)1987-1991 με ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής