breaking news Νέο

ΒΕΡΟΙΑ: Γλίτωσε τα χειρότερα

  • ΒΕΡΟΙΑ: Γλίτωσε τα χειρότερα
  • ΒΕΡΟΙΑ: Γλίτωσε τα χειρότερα
  • ΒΕΡΟΙΑ: Γλίτωσε τα χειρότερα
  • ΒΕΡΟΙΑ: Γλίτωσε τα χειρότερα
  • ΒΕΡΟΙΑ: Γλίτωσε τα χειρότερα
  • ΒΕΡΟΙΑ: Γλίτωσε τα χειρότερα
  • ΒΕΡΟΙΑ: Γλίτωσε τα χειρότερα
  • ΒΕΡΟΙΑ: Γλίτωσε τα χειρότερα
  • ΒΕΡΟΙΑ: Γλίτωσε τα χειρότερα
  • ΒΕΡΟΙΑ: Γλίτωσε τα χειρότερα

Ούτε και με αντίπαλο τον ΠΑΟ Κουφαλίων η ΒΕΡΟΙΑ κατάφερε να πάρει την πρώτη εκτός έδρας νίκη της στο πρωτάθλημα και εύλογο το ερώτημα: Αφού δεν κέρδισε τον ουραγό του βαθμολογικού πίνακα, στο ουδέτερο γήπεδο της Χαλκηδόνας και με την πλειοψηφία των 500 περίπου φιλάθλων που παρακολούθησαν το παιχνίδι στο πλευρό της, πότε και με ποιόν αντίπαλο θα τα καταφέρει;

Βέβαια, όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι μπορούμε να πούμε το ευτυχώς γλίτωσε τα χειρότερα. Αφού από το πουθενά στο 18' βρέθηκε να χάνει με 1-0 και αντί να αντιδράσει και να ψάξει την ισοφάριση, πέρασε ένα ολόκληρο 45λεπτο δίχως να δημιουργήσει στην κυριολεξία μια καλή ευκαιρία για γκολ, παρά την κατοχή της μπάλας. Και σαν να μην έφθανε αυτό στο 50' και πάλι από στημένη φάση ο αντίπαλος πέτυχε και δεύτερο γκολ και πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων και τότε μόνο φάνηκε να ξυπνάει από τον λήθαργο.

Θυμήθηκε την ιστορία και το βάρος της φανέλας που κουβαλάει και όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά θα μπορούσε να κάνει και την πλήρη ανατροπή κερδίζοντας το παιχνίδι στα τελευταία λεπτά, έχασε απίστευτες ευκαιρίες, ενώ είχε και δοκάρι σε κοντινό πλασέ του Ιωάννου.

Με απλά λόγια η ΒΕΡΟΙΑ το περασμένο Σάββατο στο γήπεδο της Χαλκηδόνας κόντρα στον ΠΑΟ Κουφαλίων στο τελευταίο 20λεπτο δημιούργησε τόσες ευκαιρίες, όσες δεν είχε δημιουργήσει στα υπόλοιπα 70 λεπτά!!!

 

Η ΜΟΡΦΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ΒΕΡΟΙΑ, όπως αναμένονταν μπήκε πιο επιθετικά από τον αντίπαλό της στο παιχνίδι και από τα πρώτα λεπτά φάνηκε να ψάχνει ένα γρήγορο γκολ, που αν έρχονταν θα «έλυνε» τα πόδια των ποδοσφαιριστών της.

Όμως μέχρι εκεί. Η ΒΕΡΟΙΑ ναι μεν είχε την κατοχή της μπάλας και την εδαφική υπεροχή, όμως ήταν και τελείως ακίνδυνη επιθετικά. Όπως ακίνδυνοι βέβαια ήταν και οι γηπεδούχοι. Μόνο που αυτοί βρήκαν τον τρόπο να σκοράρουν και να πάρουν προβάδισμα στο σκορ. Συγκεκριμένα στο 18' τα Κουφάλια κέρδισαν φάουλ σε επικίνδυνο για την ΒΕΡΟΙΑ σημείο με τον Λιόντα να αναλαμβάνει την εκτέλεσή του και να στέλνει την μπάλα στην δεξιά γωνία της εστίας του Μπλατσιώτη, με τον νεαρό τερματοφύλακα της Βασίλισσας απλά να παρακολουθεί την πορεία της μπάλας. Το 1-0 από το πουθενά, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή τα Κουφάλια έδειχναν τελείως ανήμπορα να σκοράρουν, ήταν γεγονός.

Όσοι περίμεναν μετά το απροσδόκητο αυτό γκολ την ΒΕΡΟΙΑ να αντιδράσει διαψεύσθηκαν. Ναι μεν αύξησε την πίεσή της στην άμυνα του αντιπάλου της, όμως δίχως ουσία και δίχως να καταφέρει να δημιουργήσει την καλή ευκαιρία. Όπως βέβαια επαναλαμβάνουμε ευκαιρία, παρότι είχε σκοράρει, δεν είχαν δημιουργήσει ούτε τα Κουφάλια.

Το ίδιο σκηνικό και στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου και η ίδια εξέλιξη. Η ΒΕΡΟΙΑ συνέχισε την ανούσια υπεροχή της με την γηπεδούχο ομάδα, όμως που αμύνονταν να βρίσκει και πάλι τον τρόπο να πετύχει ένα δεύτερο τέρμα και πάλι από στημένη φάση. Στο 50' συγκεκριμένα τα Κουφάλια κέρδισαν φάουλ από αριστερά σε αρκετά πλάγια θέση. Την εκτέλεσή του ανέλαβε ο Γιαννουλάκης που έβγαλε την σέντρα και ο Ανδρέου στην καρδιά της άμυνα της ΒΕΡΟΙΑΣ με κεφαλιά έστειλε για δεύτερη φορά την μπάλα στο βάθος της εστίας του Μπλατσιώτη γράφοντας το 2-0.

Τελικά στο 63' φάνηκε ότι υπήρχε ζωή ακόμη στην ομάδα της ΒΕΡΟΙΑΣ. Σ' αυτό το χρονικό σημείο η μπάλα βρήκε το χέρι του Ατζεμιδάκη μέσα στην περιοχή της ομάδας του με τους παίκτες, τον πάγκο και τους φιλάθλους της ΒΕΡΟΙΑΣ να ζητάνε πέναλτι και τον Κοζανίτη διαιτητή να δείχνει παίζετε. Η φάση αυτή αφύπνισε τους ποδοσφαιριστές της ΒΕΡΟΙΑΣ, που από εκείνο το σημείο και μετά ανέβασαν κατακόρυφα την απόδοσή τους και στο 72' ο Τσικόπουλος αφού προηγουμένως έκλεψε την μπάλα από αντίπαλο, μπήκε στην αντίπαλη περιοχή και με ψύχραιμο πλασέ μείωσε σε 2-1.

Το γκολ άλλαξε την ψυχολογία των παικτών της ΒΕΡΟΙΑΣ που πίεσαν ασφυκτικά την αντίπαλη άμυνα και στο 80' έφεραν το παιχνίδι στα ίσα και πάλι με γκολ του Τσικόπουλου που δέχθηκε την πάσα του Ζιγκερίδη και με διαγώνιο σουτ έγραψε το 2-2.

Όλα έδειχναν ότι η πλήρης ανατροπή του σκορ ήταν θέμα χρόνου και θα είχε πραγματοποιηθεί αν σε δύο φάσεις η τύχη δεν είχε γυρίσει την πλάτη στην ΒΕΡΟΙΑ. Στο 86' συγκεκριμένα ο νεαρός Ιωάννου έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να σταματάει στο οριζόντιο δοκάρι της εστίας των Κουφαλίων, ενώ στο 88', χάθηκε απίστευτη τριπλή ευκαιρία να γίνει το 2-3, από τους Κανούλα – Ζιγκερίδη και Ιωάννου.

 

ΔΙΑΚΡΙΘΕΝΤΕΣ

Από την ΒΕΡΟΙΑ που μόνο στο τελευταίο 20λεπτο έδειξε τις πραγματικές δυνατότητές της ξεχώρισαν οι Βεργώνης – Τσικόπουλος – Ιωάννου – Μαραγκός και Ζιγκερίδης.

 

Η ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ

Με λάθη η διαιτησία του Κοζανίτη Τσιμεντερίδη (Τζιουβάρας – Βογδόπουλος) το σπουδαιότερο από τα οποία ήταν ο μη καταλογισμός του πέναλτι στο χέρι του Ατζεμιδάκη στο 63'.

 

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΚΟΥΦΑΛΙΑ: Κασαπίδης, Χαραλαμπίδης (52' Καζανάς), Μαργαρίτης, Κοντσίδης, Ανδρέου, Λιόντας, Γιαννουλάκης (63' Αγτζίδης), Γολιδόπολος, Ατζεμιδάκης, Χατζής (76' Πολίτης), Παπαοικονόμου (70' Υψηλός).

 

ΒΕΡΟΙΑ: Μπλατσιώτης, Μουχάλης, Ζούρκος (46' Μυλωνάς), Τσουλχαϊ, (52' Ζιγκερίδης), Μαραγκός, Μισαηλίδης, Μπλέτσας (68' Κανούλας), Βεργώνης, Κυριακίδης, Μπακάλης, (52' Ιωάννου), Τσικόπουλος.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής