breaking news Νέο

Ποιός ο ρόλος των διαιτητών;

Ποιός ο ρόλος των διαιτητών;

Ο ΦΑΣ Νάουσα κέρδισε με 4-1 στην έδρα του τον Κεραυνό Επισκοπής και έμεινε μόνος στην κορυφή του βαθμολογικου πίνακα, το παιχνίδι Ροδοχωρίου - ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας αναβλήθηκε λόγω ομίχλης, στο γειτονικό ντέρμπι μεταξύ του Αγρ. Αστέρα Πλατέος και του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων επικράτησε η γηπεδούχος με 1-0, ο Κοπανός πέρασε δίχως απώλειες απο το Μακροχώρι, η Αγία Μαρίνα γνώρισε την ήττα στο γήπεδο της απο το Παλαιοχώρι, το Κλειδί επανήλθε στα στανταρ των πρώτων αγωνιστικών χάνοντας στην έδρα του από την Χαρίεσσα με 2-1, η Μαρίνα κέρδισε στο ντέρμπι των ουραγών με 3-1 τον Αχιλλέα Νάουσας και ο Φίλιππος Μελίκης πήρε την πρώτη φετινή του νίκη στο πρωτάθλημα, κερδίζοντας 2-1 τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας.

Φυσιολογικά και λίγο - πολύ αναμενόμενα λοιπόν τα αποτελέσματα της 11ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας της Ενωσης μας.

Τίποτα απολύτως δεν τάραξε τα ηρεμα νερά του και οι φίλαθλοι, όσοι αντέχουν ακόμη το ανιαρό και άχρωμο πρωτάθλημα της Ημαθίας είδαν τις ομάδες και τους διαιτητές να τους προσφέρουν μια από τα ίδια.

Τις ομάδες ένα μέτριο θέαμα, από το οποίο απουσιάζει το στοιχείο του ανταγωνισμού, αφού πολλές φορές η διαφορά μεταξυ των δυο αντιπάλων είναι χαώδης, και τους διαιτητές, όχι σπάνια να διαμορφώνουν αποτελέσματα!!

Κατά τα άλλα είδαμε ευαίσθητους συμβούλους της ΕΠΣ Ημαθίας να διαμαρτύρονται πριν λιγο καιρό επειδή η ΚΕΔ του Περέϊρα δεν συμπεριελαβε αρκετούς διαιτητές από την περιοχή τους στους αξιολογημένους πίνακες.

Δεν είδαμε κανέναν όμως να ενοχλείται, όταν οι διαιτητές διαμορφώνουν με τις λανθασμένες αποφάσεις τους αποτελέσματα!!

Λες και το πρόβλημα στο ποδόσφαιρο δεν είναι η αξιοπιστία των πρωταθλημάτων αλλά πόσοι διαιτητές από την Ημαθία καλοι, ή κακοί, έντιμοι ή όχι, δεν έχει σημασία, αγωνίζονται στα εθνικά πρωταθλήματα της χώρας μας!!

Και όταν τα λάθη είναι επαναλαμβανόμενα από τον ίδιο διαιτητή σε βάρος, ή υπέρ της ίδιας ομάδας, τότε μόνο ανθρώπινα δεν μπορεί να χαρακτηριστούν!! Εχετε διαφορετική άποψη κύριε Τάσο Χριστοδούλου;

Μήπως χρειάζεσθε μερικές δεκάδες παραδείγματα;

Ρίξτε μια ματιά στις διαμαρτυρίες των ομάδων, αφουγκραστείτε και αυτές που μπορεί, λόγω νοοτροπίας, να μην βγαίνουν δημόσια να το φωνάξουν, όμως οι πληγές από τα διαιτητικά “μαστιγώματα” στο σώμα τους συνεχώς αιμοραγούν, και ελάτε τότε να το συζητήσουμε.

Γνωρίζετε κύριε Τάσο Χριστοδούλου ότι κάποιοι, ευτυχώς όχι όλοι, γιατί υπάρχουν και σωστοί διαιτητές στην Ημαθία, από αυτούς που εσείς εκπαιδεύετε και στη συνέχεια ορίζεται να διαιτητεύσουν χρησιμοποιούν την ιδιότητα τους για να κάνουν δημόσιες σχέσεις;

“Είναι η μητέρα μου από το χωριό της ομάδας, αγώνα της οποίας ορίστηκα να διευθυνω; Ας της δώσω 6-7 ανύπαρκτα φαουλ!!”

Είναι από το διπλανό χωριό η ομάδα σε βάρος της οποίας έγινε το καραμπινάτο πέναλτι;

Ας κλείσω τα μάτια, γιατί αύριο μπορεί να συναντήσω τους ανθρώπους της στην Καφετέρια και πως θα πιω τον καφέ μαζί τους;

Οι παράγοντες της “Ψ” ομάδας είναι “τσαμπουκάδες” μπαίνουν σε κάθε σφύριγμα μου στον αγωνιστικό χώρο και φωνάζουν και μπορεί να με εκθέσουν με κάποια διαμαρτυρία, αν δώσω κάτι με το οποίο δεν συμφωνούν, ενω η άλλη δέχεται όλες τις αποφάσεις μου αδιαμαρτύρητα; Ας δώσω λοιπόν όλα τα αμφισβητούμενα υπερ της πρώτης κι αν χρειαστεί διαμορφώνω και το αποτέλεσμα!! για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο!! Και πάει λέγοντας.

Μήπως έχει διαφορετική εικόνα από αυτήν που σας περιγράφουμε κανείς από αυτούς που παρακολουθούν συστηματικά τα πρωταθλήματα της Ημαθίας τα τελευταία χρόνια;

Να επαναλάβουμε, για να μην παρεξηγηθούμε, οτι υπάρχουν και σωστοί διαιτητές στην ΕΠΣ Ημαθίας που όμως είναι υποχρεωμένοι να λειτουργήσουν μέσα στην μπόχα που δημιουργούν κάποιοι επίορκοι συνάδελφοι τους!

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής