breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

-Βρήκε 10.000 δολάρια στο μετρό!

Ένας άνδρας βρήκε μία τσάντα στο μετρό της Νέας Υόρκης, στο Μανχάταν, μέσα στην οποία υπήρχαν 10.000 δολάρια. Η αντίδρασή του ήταν να τα δώσει στην αστυνομία.

Ο άνδρας είδε την τσάντα, Chanel, στην πλατφόρμα το πρωί της Τρίτης.

«Την έπιασα για να δω αν υπήρχε μέσα κάποιο χαρακτηριστικό του ιδιοκτήτη της, ώστε να την παραδώσω στον σωστό άνθρωπο», δήλωσε αργότερα.

Όμως δεν βρήκε παρά ένα σημείωμα γραμμένο στα ρωσικά μέσα και αφού δεν υπήρχαν αστυνομικοί στο σταθμό, πήρε την τσάντα για να την ψάξει αργότερα.

«Άνοιξα το φάκελο και ήταν ένα μεγάλο χρηματικό ποσό μέσα», είπε.

«Πιστεύω ότι οι περισσότεροι αυτό θα έκαναν. Δε θεωρώ ότι έκανα κάτι εξωπραγματικό», δήλωσε ο άνδρας.

*****

-Κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο που ήθελε να κλέψει

Η κλοπή ενός αυτοκινήτου δεν πήγε ακριβώς όπως είχε προγραμματίσει ο 17χρονος επίδοξος δράστης της.

Ο ανήλικος κατάφερε να μπει σε ένα Volvo που ήταν σταθμευμένο σε έκθεση οχημάτων, όμως δεν κατάφερε ούτε να το πάρει και να φύγει ούτε και να βγει έξω.

Το πρωτοφανές περιστατικό συνέβη την παραμονή των Χριστουγέννων στη Νορβηγία.

Το σπάνιο αυτό περιστατικό συνέβη στη Νορβηγία την παρανομή των Χριστουγέννων. «Μας πήρε στις 8 το πρωί μέσα από το αυτοκίνητο που είχε διαρρήξει» περιέγραψε στο κρατικό κανάλι NRK ο επικεφαλής της αστυνομίας στην πόλη Τρόντελανγκ, Έμπε Κίμο.

«Δεν μπορούσε να ανοίξει την πόρτα. Και επειδή ήταν γνωστός μας θεώρησε ότι θα ήταν ΟΚ να μας πάρει τηλέφωνο. Σαν να έπαιρνε τηλέφωνο ένα φίλο του» συμπλήρωσε.

Όπως είπε ο ίδιος, ο ανήλικος μπήκε στο όχημα, προκαλώντας του ζημιές, όμως λόγω του κεντρικού συστήματος κλειδώματος του αυτοκινήτου.

«Ήταν πολύ αγχωμένος όταν μας πήρε τηλέφωνο και πιστεύω ότι ανακουφίστηκε όταν έφτασαν στο σημείο οι συνάδελφοι» πρόσθεσε ο Κίμο.

Ο νεαρός ήταν γνωστός στις Αρχές για μικροκλοπές και διαρρήξεις, όμως τις «προηγούμενες φορές κατάφερνε να βγει από τα αυτοκίνητα».

Οι αστυνομικοί αφού απελευθέρωσαν τον 17χρονο στη συνέχεια τον έστειλαν σπίτι του.

*****

-Γιαγιά πήγε για εξετάσεις κουβαλώντας έναν θησαυρό!

Δεν πίστευε στα μάτια του  σεκιουριτάς στο Νοσοκομείο Πύργου όταν έλεγξε την πλαστική σακούλα που του είχε αφήσει να την προσέχει μια γιαγιά που είχε έρθει στο νοσοκομείο μαζί με την ανιψιά της, προκειμένου να την δουν οι γιατροί στα επείγοντα.

Αναζητώντας την ανιψιά της η υπηρεσία Security για να παραδώσει την σακούλα μετά την εξέταση της γιαγιάς παρουσία γιατρών του νοσοκομείου διαπίστωσαν ότι μέσα στη σακούλα υπήρχαν δεσμίδες των 500 ευρώ συνολικού ποσού 65.000 ευρώ.

Τα χρήματα παραδόθηκαν στην ανιψιά η οποία και τους ευχαρίστησε, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του patrisnews.com.

*****

-Σε τιμή ρεκόρ πωλείται το τελευταίο χαρτονόμισμα χιλίων δολαρίων

Έως και 3 εκατομμύρια ευρώ εκτιμάται ότι θα φτάσει η τιμή πώλησης του τελευταίο χαρτονομίσματος των 1000 δολαρίων που είχε εκτυπωθεί το 1891 και δεν εκτίθεται σε μουσείο. Το μοναδικό χαρτονόμισμα ονομάζεται Μάρσι, προς τιμήν του Αμερικανού Γουίλιαμ Μάρσι, γερουσιαστή Πολέμου και κυβερνήτη της Νέας Υόρκης.

Ο πλειστηριασμός θα γίνει από τον οίκο Stacks Bower μεταξύ 28 Φεβρουαρίου και 3 Μαρτίου στη Βαλτιμόρη.

Η πρώτη καταχωρισμένη τιμή πώλησης ενός χαρτονομίσματος χιλίων δολαρίων είναι 25.000 δολάρια το 1985, 150.000 δολάρια το 1992, ενώ μόλις λίγα χρόνια πριν, το 2013, πωλήθηκε έναντι 2,6 εκατ. δολαρίων. Όλες οι πωλήσεις μέχρι σήμερα έχουν γίνει ιδιωτικά, όχι όμως και αυτή που θα γίνει δημόσια.

Σε δηλώσεις που έκανε διευθυντικό στέλεχος του οίκου δημοπρασίας στο Bloomberg, εξήγησε πως η τιμή του σπάνιου χαρτονομίσματος έχει ανέβει τόσος, συγκριτικά με αυτές των προηγούμενων, λόγω του η αξία του εκτιμάται συγκριτικά με τις τιμές που πέτυχαν σε άλλες δημοπρασίες άλλα σπάνια νομίσματα και χαρτονομίσματα, τα οποία δεν αλλάζουν συχνά χέρια.

Ένα αμερικάνικο μονόλεπτο (penny) του 1791, για παράδειγμα, πωλήθηκε έναντι 2,9 εκατ. δολαρίων το 2015, ενώ ένα πεντάλεπτο (nickel) του 1913 πλειστηριάστηκε για περίπου 4,5 εκατ. δολάρια. Βάσει αυτών των δεδομένων, η αξιολόγηση του Μάρσι για 2-3 εκατομμύρια δολάρια δεν είναι παράλογη.

Όταν το 1891 είχε τυπωθεί το χαρτονόμισμα του Μάρσι, είχαν βγει 1500 από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Ορισμένα από αυτά βρίσκονται στο ίδρυμα Smithsonian, μουσείο στην Ουάσιγκτον, ενώ τα περισσότερα είναι πλέον σχεδόν απίθανο να ανευρεθούν.

«Όλη την ώρα ανακαλύπτονται διάφορα πράγματα, όχι όμως τέτοιας εμβέλειας», σχολίασε ο επικεφαλής του οίκου δημοπρασίας, αναγνωρίζοντας τη μοναδικότητα του χαρτονομίσματος.

Ένα ακόμη αξιοσημείωτο χαρακτηριστικό του Μάρσι είναι πως εξακολουθεί να είναι και σήμερα έγκυρο χαρτονόμισμα, το οποίο είναι υποχρεωμένη να δεχθεί οποιαδήποτε τράπεζα. Θα μπορούσε κάποιος δηλαδή να το δώσει στην τράπεζα και να λάβει χίλια δολάρια. Ο Τζόελ Ρ. Αντερσον, πωλητής του χαρτονομίσματος Μάρσι, είναι επιφανής συλλέκτης νομισμάτων και χαρτονομισμάτων, ο οποίος αποφάσισε να ρευστοποιήσει τη συλλογή του. Έως τώρα έχει πωλήσει αντικείμενα της συλλογής του μέσω του οίκου Stacks Bowers με αντίτιμο περίπου 26 εκατομμύρια δολάρια.

*****

-Με μια βουτιά στα παγωμένα νερά της Βόρειας Θάλασσας υποδέχτηκαν οι Ολλανδοί το 2019

Χιλιάδες Ολλανδοί αψήφησαν το πολικό ψύχος και βούτηξαν στα παγωμένα νερά της Βόρειας Θάλασσας για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους.

Όπως επιβάλλει το έθιμο, οι χειμερινοί κολυμβητές –και όχι μόνο– μπήκαν με θάρρος στα νερά, η θερμοκρασία των οποίων δεν ξεπερνούσε τους 7 βαθμούς. Μόνο στο Σεβενίνγκεν, στα προάστια της Χάγης, 10.000 άνθρωποι βούτηξαν στα νερά.

"Ήταν καταπαγωμένο! Ήταν τρελό, μαζεύτηκε τόσος κόσμος! Έκανε πάρα πολύ κρύο αλλά είναι ένας διασκεδαστικός τρόπος να ξεκινήσεις τη νέα χρονιά", σχολίασε μια 28χρονη Αγγλίδα, που προσπαθούσε να ζεσταθεί τυλιγμένη σ' ένα μπουρνούζι.

Για τον Στέφαν, έναν 37χρονο Ολλανδό, η σημερινή βουτιά ήταν εκπλήρωση ενός ονείρου: "Εδώ και δέκα χρόνια, έλεγα συνεχώς ότι έπρεπε να το κάνω", είπε.

Οι φετινοί εορτασμοί στην Ολλανδία δεν ήταν πάντως αναίμακτοι: στο Ένσεντε, ένας άνδρας βρέθηκε νεκρός λίγα λεπτά μετά τα μεσάνυχτα μετά από μια έκρηξη βεγγαλικών. Άλλος ένας έχασε τη ζωή του στο χωριό Μόρα, ενώ εκτόξευε βεγγαλικά.

Στην Ολλανδία αναφέρθηκαν άλλοι δύο θάνατοι τη νύχτα της 31ης Δεκεμβρίου προς την 1η Ιανουαρίου, όμως οι αστυνομία δεν έχει επιβεβαιώσει προς το παρόν αν συνδέονται με ατυχήματα κατά τη ρίψη βεγγαλικών.


Κλειδώθηκε στο αυτοκίνητο που ήθελε να κλέψει
Γιαγιά πήγε για εξετάσεις κουβαλώντας έναν θησαυρό!
Σε τιμή ρεκόρ πωλείται το τελευταίο χαρτονόμισμα χιλίων δολαρίων
Με μια βουτιά στα παγωμένα νερά της Βόρειας Θάλασσας υποδέχτηκαν οι Ολλανδοί το 2019

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής