breaking news Νέο

Γ. Ορφανίδης : «Προσπαθούμε να γινόμαστε όλο και καλύτεροι»-Και ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο η ΔΕΥΑΒ

  • Γ. Ορφανίδης : «Προσπαθούμε  να γινόμαστε όλο και καλύτεροι»-Και ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο η ΔΕΥΑΒ
  • Γ. Ορφανίδης : «Προσπαθούμε  να γινόμαστε όλο και καλύτεροι»-Και ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο η ΔΕΥΑΒ
  • Γ. Ορφανίδης : «Προσπαθούμε  να γινόμαστε όλο και καλύτεροι»-Και ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο η ΔΕΥΑΒ
  • Γ. Ορφανίδης : «Προσπαθούμε  να γινόμαστε όλο και καλύτεροι»-Και ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο η ΔΕΥΑΒ
  • Γ. Ορφανίδης : «Προσπαθούμε  να γινόμαστε όλο και καλύτεροι»-Και ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο η ΔΕΥΑΒ

Πρωτοπόρος η ΔΕΥΑ Βέροιας, περνά πλέον και στον τομέα της ηλεκτροκίνητης αυτοκίνησης, με την επιχείρηση να εντάσσει στο μηχανολογικό της εξοπλισμό ένα νέο σύγχρονο, οικονομικά και περιβαλλοντικά καθαρό αυτοκίνητο. Την Παρασκευή το μεσημέρι, στα γραφεία της ΔΕΥΑ Βέροιας έγινε η παρουσίαση του ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου στους εκπροσώπους του τοπικού τύπου, ενώ λίγο μετά έγινε και η παραλαβή του από την επιχείρηση στις εγκαταστάσεις της, δια του διευθυντή πωλήσεων της εταιρίας κ. Ηλία Κούρου.

Παρόντες στην παραλαβή του νέου ηλεκτρικού αυτοκινήτου ο πρόεδρος και ο διευθυντής της ΔΕΥΑ Βέροιας, Γιώργος Ορφανίδης και Θωμάς Αχτσής αντίστοιχα, στελέχη και εργαζόμενοι της επιχείρησης, με την Τασούλα Λαζαρίδου και το δημοτικό σύμβουλο Βέροιας Δημήτρη Τραπεζανλή να είναι αυτοί που πήραν μία... πρώτη γεύση του νέου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, οδηγώντας το για λίγα λεπτά στους δρόμους της Βέροιας.

Παραλαμβάνοντας τα κλειδιά του αυτοκινήτου, ο Πρόεδρος του ΔΣ, κ. Γεώργιος Ορφανίδης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για άλλη μια πρωτοπορία της ΔΕΥΑΒ, λέγοντας : «Μετά τον πρώτο Βιολογικό Καθαρισμό, τον πρώτο Τηλέλεγχο-Τηλεχειρισμό των δικτύων, την πρωτοπορία για την παραγωγή ρεύματος, η επιχείρηση μπαίνει σήμερα και στην ηλεκτρική αυτοκίνηση. Με την επένδυση αυτή για άλλη μια φορά κάνουμε πράξη την οικολογική μας συνείδηση. Προσπαθούμε  να γινόμαστε όλο και καλύτεροι. Με την αγορά αυτού του νέου ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου, θέλουμε να δείξουμε ότι είμαστε κοντά στην τεχνολογία και την οικολογία. Θα κινείται μέσα στην πόλη και θα μας είναι χρήσιμο. Εμένα με ενθουσιάζει η αγορά ενός αυτοκινήτου, που κινείται μόνο με ηλεκτρική ενέργεια», ανέφερε γεμάτος χαρά ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΒ Γιώργος Ορφανίδης.

Χαρακτηριστικά

Σ' ό,τι αφορά στο εν λόγω αυτοκίνητο, παράγεται στην Κίνα και έχει «νονά» την Eco – Sun του Βεροιώτη Γιώργου Καζαντζίδη. Είναι μικρό, με μήκος 2.245 μέτρα, αλλά αρκετό για τη μεταφορά δύο ατόμων. Διατίθενται σε δύο εκδόσεις, χαμηλής και υψηλής ισχύος, οι οποίες οδηγούνται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου από 16 ετών ή αυτοκινήτου από 18 ετών αντίστοιχα.

Το Eco – Car δεν είναι λοιπόν μόνο το φτηνότερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο της ελληνικής αγοράς, αλλά και το φτηνότερο συνολικά. Επίσης έχει το χαμηλότερο κόστος χρήσης, καθώς η εταιρεία που το διαθέτει, η Eco – Sun, υποστηρίζει ότι η ενέργεια που αντλεί για κάθε 100 χιλιόμετρα, αντιστοιχεί σε 1 €.

Αυτά ωστόσο δεν είναι τα μόνα στοιχεία, που καθιστούν το Eco – Car μια εξαιρετική λύση για τις αστικές μετακινήσεις. Το μήκος του είναι τέτοιο, που του επιτρέπει να σταθμεύει οπουδήποτε, ακόμα και κάθετα, ενώ δεν ρυπαίνει και δεν παράγει θόρυβο. Τα έξοδα συντήρησης είναι εξαιρετικά χαμηλά,  καθώς εδώ δεν υπάρχουν μηχανικά μέρη, που απαιτούν λίπανση, ρύθμιση κ.λ.π., ενώ δεν πληρώνει, όπως είναι φυσικό, ούτε τέλη κυκλοφορίας. Με μια πλήρη φόρτιση, (6 ώρες) η έκδοση χαμηλής ισχύος μπορεί να κινηθεί για απόσταση 120 χιλιομέτρων, ενώ η πιο ισχυρή για απόσταση 100 χιλιομέτρων, που είναι υπέρ αρκετά για το σύνολο σχεδόν των μετακινήσεων στην πόλη σε μια ημέρα. Μια πλήρης φόρτιση απαιτεί 6-7 ώρες στο οικιακό δίκτυο και πολύ λιγότερο σε δημόσιους φορτιστές ή ταχυφορτιστές.

Όσον αφορά στις επιδόσεις του, το Eco – Car, που οδηγείται με δίπλωμα μοτοποδηλάτου και ονομάζεται Low Speed, έχει ισχύ 4 ίππων και μέγιστη ταχύτητα 45 χλμ./ώρα, καθώς αυτό ορίζουν οι ευρωπαϊκές προδιαγραφές. Το ισχυρότερο μοντέλο, το οποίο προμηθεύτηκε η Δ.Ε.Υ.Α.Β και το οποίο οδηγείται με δίπλωμα αυτοκινήτου, έχει ισχύ 10 ίππων και μέγιστη ταχύτητα 80 χλμ./ώρα. Έτσι, μπορεί να κινηθεί με άνεση τόσο μέσα στην πόλη της Βέροιας, όσο και γύρω από αυτή. Η δε αντικατάσταση των μπαταριών του γίνεται στα 35.000 χιλιόμετρα.

Το Eco -Car έχει ευρωπαϊκή έγκριση καταλληλότητας και έχει ήδη ξεκινήσει την εμπορική του πορεία στη χώρα μας.

Καλοτάξιδο λοιπόν!

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης

 


ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο απέκτησε η ΔΕΥΑΒ 2
ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο απέκτησε η ΔΕΥΑΒ 3
ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο απέκτησε η ΔΕΥΑΒ 4
ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο απέκτησε η ΔΕΥΑΒ 5

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής