breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Καλλιτέχνης τατουάζ…χασάπης, αφαίρεσε αυτιά, θηλές και έκοψε γλώσσα πελάτη!

Βρετανός καλλιτέχνης τατουάζ δήλωσε την Τρίτη ένοχος στην κατηγορία ότι έκανε παράνομες αλλαγές στα σώματα των πελατών του, μεταξύ αυτών αφαίρεσε ένα αυτί και μια θηλή και έκοψε στα δύο τη γλώσσα ενός πελάτη.

Ο 50χρονος Μπρένταν Μακάρθι ή Dr Evil, που δεν διαθέτει καμία ιατρική πιστοποίηση, πραγματοποίησε τις χειρουργικές αυτές επεμβάσεις στο στούντιό του στο κέντρο του Ουολβερχάμπτον, το διάστημα 2012-2015, ανέφεραν οι εισαγγελείς.

Οι αρχές προχώρησαν στη σύλληψή του μετά τις καταγγελίες σε βάρος του σχετικά με φωτογραφίες, που είχαν αναρτηθεί στο Διαδίκτυο, όπου εκείνος εμφανιζόταν να αφαιρεί το αυτί ενός πελάτη.

Ο Μακάρθι υποστήριξε πως πίστευε ότι οι επεμβάσεις αυτές ήταν νόμιμες, καθώς οι πελάτες του είχαν συναινέσει σε αυτές, όταν πήγαν για… τατουάζ.

Στο δικαστήριο ο κατηγορούμενος δήλωσε ένοχος σε τρεις κατηγορίες περί εκ προθέσεως πρόκλησης σοβαρών σωματικών βλαβών. Η ποινή του καλλιτέχνη τατουάζ θα ανακοινωθεί αργότερα.

«Πρόκειται για μια δίκη ορόσημο, που αφορά στην τροποποίηση του ανθρώπινου σώματος», δήλωσε η Ριάνον Τζόνες, από το γραφείο του εισαγγελέα.

«Αυτή η δίκη δεν διεξήχθη με την επιδίωξη να περιορίσουμε την ατομική επιλογή ή την ελευθερία της αυτοέκφρασης, αλλά επειδή ο Μακάρθι, που έχει άδεια να κάνει τατουάζ και body piercing, πραγματοποιούσε σημαντικές χειρουργικές επεμβάσεις σε ένα tattoo studio…», επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση.

*****

Η ζωή στη Γη πριν 2,1 δισεκατομμύρια χρόνια!

Πόσο διαφορετική ήταν η Γη πριν από... κάποια δισεκατομμύρια χρόνια; Και τι νέο μας «δείχνουν» τα απολιθώματα μικροοργανισμών;

Μια διεθνής επιστημονική ομάδα ανακοίνωσε ότι ανακάλυψε απολιθώματα με τα αρχαιότερα ίχνη κινητικότητας στη Γη, ηλικίας 2,1 δισεκατομμυρίων ετών, πολύ παλαιότερα από ό,τι είχαν έως τώρα βρεθεί (570 εκατομμυρίων ετών).

Η ανακάλυψη έγινε στην αφρικανική Γκαμπόν, εκεί όπου είχαν στο παρελθόν ανακαλυφθεί -από την ίδια ερευνητική ομάδα- οι αρχαιότεροι πολυκύτταροι οργανισμοί στον πλανήτη. Τώρα αποκαλύπτεται ότι στην ίδια περιοχή η ζωή έπαψε να είναι στατική. Η ζωή εμφανίστηκε στις θάλασσες της Γης με τη μορφή μονοκύτταρων οργανισμών, πριν περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια χρόνια, αλλά για πολύ καιρό δεν είχε την ικανότητα της κινητικότητας από μέρος σε μέρος με τις δικές της δυνάμεις.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής το γεωλόγο Αμπντεραζάκ Ελ Αλμπανί του Ινστιτούτου Χημείας του Πανεπιστημίου του Πουατιέ και του Εθνικού Κέντρου Επιστημονικών Ερευνών (CNRS) της Γαλλίας, έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό της Εθνικής Ακαδημίας Επιστημών των ΗΠΑ (PNAS).

Οι επιστήμονες εκτιμούν ότι μερικοί μικροοργανισμοί, οι οποίοι ζούσαν σε ένα ρηχό και ήρεμο θαλάσσιο οικοσύστημα, απέκτησαν κάποια στιγμή την ικανότητα να κινούνται μόνοι τους στη λάσπη του βυθού, που είναι πλούσια σε οργανική ύλη, άρα κατάλληλη για την αναζήτηση τροφής.

Τα ίχνη που ανακαλύφθηκαν πάνω σε ιζηματογενή πετρώματα, είναι ελικοειδή και σωληνοειδή, με διάμετρο έως έξι χιλιοστών και μήκος έως 170 χιλιοστών. Η χημική ανάλυσή τους έδειξε ότι έχουν βιολογική και όχι γεωλογική προέλευση, ενώ δημιουργήθηκαν την ίδια εποχή με την εναπόθεση του ιζήματος στο βυθό.

Τα ίχνη βρίσκονται δίπλα σε απολιθωμένα μικροβιακά βιοφίλμ. Είναι πιθανό ότι οι άγνωστοι μικροοργανισμοί κινούνταν σε αναζήτηση θρεπτικών συστατικών και οξυγόνου, που και τα δύο παράγονταν από κυανοβακτήρια.

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, οι πρώτοι κινητικοί μικροοργανισμοί ήσαν είτε ευκαρυωτικοί πολυκύτταροι οργανισμοί, είτε αποτελούνταν από τη συνένωση πολλών μονοκύτταρων οργανισμών, όπως οι αμοιβάδες, οι οποίες, όταν δεν βρίσκουν τροφή, συνενώνονται σε μια αποικία με τη μορφή γυμνοσάλιαγκα και παίρνουν το δρόμο για την αναζήτηση ενός πιο ευνοϊκού περιβάλλοντος.

Η ανακάλυψη κινητικών ιχνών ζωής πριν 2,1 δις χρόνια – εφόσον επιβεβαιωθεί- εγείρει νέα ερωτήματα για την ιστορία της ζωής στη Γη. Επρόκειτο άραγε για μια βιολογική καινοτομία, που αποτέλεσε το «πρελούδιο» για τις κατοπινές πιο εξελιγμένες μορφές ζωής ή απλώς για ένα μεμονωμένο πείραμα, που αναγκαστικά σταμάτησε πρόωρα, όταν μειώθηκε δραστικά το οξυγόνο της ατμόσφαιρας πριν περίπου 2,08 δισεκατομμύρια χρόνια, οπότε η ζωή έπρεπε να περιμένει άλλο ενάμισι δισεκατομμύριο χρόνια περίπου, για να αναπτυχθεί ξανά;

*****

Αμερικανοί πεζοναύτες «ντοπαρίστηκαν» με αίμα κόμπρας στη ζούγκλα της Ταϊλάνδης!

«Καλώς ήρθατε στη ζούγκλα» ήταν τα λόγια, με τα οποία υποδέχθηκαν τους Αμερικανούς Πεζοναύτες οι Ταϊλανδοί συνάδελφοί τους στην εκπαίδευση επιβίωσης σε ζούγκλα, κατά τη διάρκεια της μεγάλης κοινής στρατιωτικής άσκησης Cobra Gold 2019, που διοργανώνουν από κοινού οι ΗΠΑ με την Ταϋλάνδη.

Η άσκηση Cobra Gold 2019 είναι μια από τις μεγαλύτερες στρατιωτικές ασκήσεις συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας στον Ινδο-Ειρηνικό.

Η Cobra Gold 19, η 38η επανάληψη αυτής της άσκησης, δίνει έμφαση στο συντονισμό των πολιτικών δράσεων, όπως η ανθρωπιστική βοήθεια και η ανακούφιση από καταστροφές, επιδιώκοντας την επέκταση της περιφερειακής συνεργασίας και της συνεργασίας σε αυτούς τους ζωτικούς τομείς.

Στην άσκηση, πέρα από τις ΗΠΑ και την Ταϊλάνδη, συμμετέχουν ενεργά και οι : Σιγκαπούρη, Ιαπωνία, Κίνα, Ινδία, Ινδονησία, Μαλαισία και Νότια Κορέα. Στην άσκηση συμμετέχουν ως παρατηρητές άλλες 21 χώρες.

Μία από τις πολλές δράσεις, στο πλαίσιο της άσκησης, ήταν και εκπαίδευση επιβίωσης σε περιβάλλον ζούγκλας, οι οποίες υπάρχουν σε αφθονία στην περιοχή του Ινδο-Ειρηνικού και είναι γεμάτες με επικίνδυνα έντομα και ερπετά.

Κατά την εκπαίδευση, οι Αμερικανοί Πεζοναύτες έμαθαν πως να βρίσκουν νερό στη ζούγκλα, ποια έντομα είναι βρώσιμα, αλλά και πως να αντιδρούν στην παρουσία σκορπιών, φιδιών και άλλων επικίνδυνων ζώων.

*****

Είχαν δύο λεπτά για να ιδωθούν και της έκανε πρόταση γάμου!

Την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς γιορτάζουν οι Κινέζοι με τους αγαπημένους τους. Ένα ζευγάρι όμως, έχει την ευκαιρία να συναντιέται μόνο στο σταθμό του τρένου κι αυτό γιατί και οι δύο εργάζονται στα τρένα.

Εκείνος είναι μηχανοδηγός κι εκείνη εργαζόμενη σε άλλη γραμμή και την Πρωτοχρονιά είχαν λιγότερα από δύο λεπτά, για να συναντηθούν.

Οι δυο τους συναντήθηκαν πριν από δύο χρόνια και το σημείο συνάντησής τους παραμένει ο σταθμός του τρένου. Εκεί μοιράζονται την αγάπη και τη φροντίδα τους ο ένας για τον άλλον.

Παρά το ότι εκείνος έχει μάθει απ’ έξω τα δρομολόγια, στα οποία εργάζεται η αγαπημένη του, δεν είναι πάντα εύκολο να βρεθούν.

«Γίνομαι ευτυχισμένος, όταν τη συναντώ. Καμιά φορά είναι σαν να κέρδισα το λαχείο», λέει εκείνος, όμως, όπως λέει, του λείπει πάρα πολύ, αφού «μπορώ μόνο να τη δω και όχι να τη συναντήσω κανονικά».

«Καμιά φορά βλεπόμαστε από τα παράθυρα των τρένων μας, που συναντιούνται, ενώ πηγαίνουν προς τις αντίθετες κατευθύνσεις», συμπληρώνει ο ίδιος.

Κανένας από τους δύο ωστόσο, δεν έχει σκεφτεί να αλλάξει τη δουλειά του, αφού και οι δυο αγαπούν πολύ αυτό που κάνουν. Έτσι, αποφάσισαν να παντρευτούν και ετοίμασαν τα πρωτοχρονιάτικα δώρα τους, ο ένας για τον άλλον. Ο άνδρας αποφάσισε να κάνει έκπληξη στην καλή του, όταν τα τρένα τους θα βρίσκονταν για δέκα λεπτά στον ίδιο σταθμό και να της δώσει το δαχτυλίδι των αρραβώνων τους. Το τρένο της, όμως, καθυστέρησε λόγω της σφοδρής χιονόπτωσης και κατάφερε να σταματήσει στο σταθμό για λιγότερο από δέκα λεπτά.

Ο χρόνος δεν ήταν με το μέρος τους κι έτσι εκείνος, μόλις είδε το τρένο της, έτρεξε να την προλάβει, να πουν λίγες κουβέντες, να αγκαλιαστούν και να ανταλλάξουν ευχές για την Πρωτοχρονιά.

«Θέλω να την παντρευτώ, όμως δεν είχα την ευκαιρία να της το πω. Ήθελα να της πω τόσα, όπως ‘θα με παντρευτείς;’», είπε λίγο προτού τη συναντήσει.

Λίγα λεπτά αργότερα, στο 1:52’ που είχαν στη διάθεσή τους, κατάφερε να τη βρει στο βαγόνι της, να την αγκαλιάσει, να τη φιλήσει, να της πει δυο κουβέντες και να της αφήσει το κουτί με το δαχτυλίδι των αρραβώνων της.


Η ζωή στη Γη πριν 2,1 δισεκατομμύρια χρόνια!
Αμερικανοί πεζοναύτες «ντοπαρίστηκαν» με αίμα κόμπρας στη ζούγκλα της Ταϊλάνδης!
Είχαν δύο λεπτά για να ιδωθούν και της έκανε πρόταση γάμου!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής