breaking news Νέο

Π. Παυλίδης : «Ναυαρχίδα στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής ο Τουρισμός»

  • Π. Παυλίδης : «Ναυαρχίδα στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής ο Τουρισμός»
  • Π. Παυλίδης : «Ναυαρχίδα στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής ο Τουρισμός»

Σε μια κίνηση υψηλού συμβολισμού, ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Παύλος Παυλίδης επέλεξε τη Βεργίνα, για την παρουσίαση της πρώτης θεματικής ενότητας του προγράμματός του, με θέμα τον Τουρισμό, το Σάββατο (23/2). Παράλληλα, παρουσίασε και την πρώτη ομάδα υποψηφίων, που πλαισιώνουν το ψηφοδέλτιό του.

Όπως εξήγησε, η επιλογή της Βεργίνας για την παρουσίαση έγινε ως δείγμα έμπρακτης αναγνώρισής της ως ιστορικής έδρας του Δήμου Βέροιας και κατ' επέκταση ως δείγμα της βούλησης του συνδυασμού «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» για αποκέντρωση των αντιδημαρχιών. Συνάμα, όπως επεσήμανε, η επιλογή της θεματικής ενότητας «Τουρισμός» στην πρώτη εκδήλωση του συνδυασμού του, είχε να κάνει με το ότι το κεφάλαιο Τουρισμός δύναται να αποτελέσει τη ναυαρχίδα, η οποία και θα συμβάλλει στην οικονομική ανάκαμψη της περιοχής. Σημείωσε, δε, με νόημα πως «δεν επιλέξαμε φαγοπότια και πανηγυρικές εκδηλώσεις, γιατί δίνουμε έμφαση στην πράξη και το αποτέλεσμα», ενώ ενημέρωσε συγχρόνως πως θα ακολουθήσουν άλλες τρεις ανάλογες παρουσιάσεις, με διαφορετική κάθε φορά ενότητα και με παράλληλη παρουσίαση υποψηφίων.

Περνώντας αμέσως μετά στα πρόσωπα που απαρτίζουν το ψηφοδέλτιό του, ο κ. Παυλίδης έκανε σαφές πως είναι άνθρωποι διαφορετικών αποχρώσεων, που συμπλέκουν τα χέρια τους για ένα κοινό σκοπό, όπως άλλωστε φανερώνει και το λογότυπο του συνδυασμού «Συνδημότες».

Κατόπιν στην αναφορά του ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Παύλος Παυλίδης έθεσε τις 24 προτάσεις του για τον Τουρισμό, ξεκαθαρίζοντας ότι πρέπει να αντιμετωπισθούν παθογένειες ετών στο Δήμο Βέροιας, προτάσσοντας επιθετική πολιτική και μέθοδο, ποντάροντας και στη συμμετοχή των νέων, οι οποίοι και προσβλέπουν στον τουρισμό.

Ακόμα, ο κ. Παυλίδης προχώρησε και σ' έναν επαναπροσδιορισμό της Αντιδημαρχίας Τουρισμού, θέλοντας ένα τέλος στις ευκαιριακές φιέστες και στις φιλοδοξίες για την καρέκλα, που εξασφαλίζει μισθό, αλλά όχι αποτελεσματικότητα.

Προχωρώντας ακόμα παραπέρα, ο κ. Παυλίδης παρουσίασε επιγραμματικά τις 24 προτάσεις του συνδυασμού «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ» για τον τουρισμό, οι οποίες, όπως είπε, είναι πραγματοποιήσιμες και υλοποιήσιμες από την επόμενη μέρα και όχι «παραμυθένιοι πυλώνες που μας έταζαν γενικά και αόριστα δίχως στο τέλος να στηθεί μια κολώνα».

 

«Οι προτάσεις για τον Τουρισμό

Ειδικότερα, οι προτάσεις έχουν να κάνουν με :

1. Εγκατάσταση της Αντιδημαρχίας Τουρισμού στη Βεργίνα, στο πλαίσιο της αποκέντρωσης των Αντιδημαρχιών που επιθυμούμε ως συνδυασμός και λόγω του ότι :

α) είναι παγκόσμια κοιτίδα πολιτισμού (ένα από τα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO),

 β) είναι το σημείο με τη μεγαλύτερη τουριστική επισκεψιμότητα. 

Με έδρα αυτόν τον πόλο έλξης, θα μπορεί να προγραμματίσει και να σχεδιάσει καλύτερα το «προϊόν» που έχει να προβάλλει, αλλά και θα αναλάβει το κύριο βάρος της οργάνωσης και της συνένωσης με τους υπόλοιπους τουριστικούς προορισμούς του Δήμου μας. Υπάρχει ασφαλώς ο ανάλογος σχεδιασμός, ώστε να καταστεί μια Αντιδημαρχία ικανή να φροντίζει για την τουριστική προβολή του Δήμου και με αρωγό τις νέες τεχνολογίες, είμαστε βέβαιοι ότι θα επιτύχει να αλλάξει τη διαφημιστική εικόνα μας στις τουριστικές αγορές του οργανωμένου μαζικού τουρισμού.  

2. Θεσμοθέτηση διεθνούς διήμερου αρχαιολογικού συνεδρίου στην μνήμη του Μανώλη Ανδρόνικου.

3. Θεσμοθέτηση διεθνούς φεστιβάλ πολιτιστικών ανταλλαγών με πόλεις όπου διήλθε ο Μέγας Αλέξανδρος, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Ημαθίας.

4. Θεσμοθέτηση συναντήσεων τον Ιανουάριο και τον  Οκτώβριο κάθε έτους με τους  επαγγελματίες (όλους μαζί, ανά περιοχή και κατά κλάδο). Στόχος θα είναι ο απολογισμός-εντοπισμός των αδυναμιών και ο προγραμματισμός-διόρθωση για την επόμενη τουριστική περίοδο. 

Θα συσταθεί λοιπόν ένα συντονιστικό-συμβουλευτικό όργανο αποτελούμενο από εκπροσώπους των εμπλεκόμενων στον τουρισμό (ξενοδοχεία, τουριστικά γραφεία, επιστημονικούς φορείς, πολιτιστικούς φορείς, οποιαδήποτε επιχείρηση επηρεάζει την τουριστική ζήτηση, κλπ).

Πρέπει να αντιληφτούμε όλοι ότι χωρίς τους συμμετέχοντες δεν υπάρχει προοπτική διεξόδου. Έτσι αντιλαμβανόμαστε εμείς την πολιτική:  καθιστώντας το συνδημότη συμμέτοχο στις αποφάσεις για τα  θέματα που τον αφορούν κι όχι ανίσχυρο τηλεθεατή. Θέλουμε να ακούμε τους προβληματισμούς του και τις ιδέες του!

5. Δημιουργία χώρου «Τουριστικής Πληροφόρησης κι Ενημέρωσης», σε οικόπεδο του Δήμου στην είσοδο της πόλης από την Εγνατία οδό, όπου θα οργανώνεται η υποδοχή και θα παρέχονται υπηρεσίες κι έντυπα (τουριστικός οδηγός, κλπ) κι επαναλειτουργία του τουριστικού περιπτέρου μπροστά από το γήπεδο μπάσκετ της Εληάς.

 * Χώρος ευδιάκριτος από τους διερχόμενους από την Εγνατία οδό και ιδιαίτερα φωταγωγημένος τη νύχτα, ώστε να χαρακτηρίζει την περιοχή. 

6. Τοποθέτηση ευανάγνωστων πινακίδων ενημέρωσης και πληροφόρησης για τα πάσης φύσεως αξιοθέατα της περιοχής σε κάθε επίκαιρο σημείο, ώστε να διευκολύνεται η πρόσβαση του επισκέπτη σε αυτά.

7. Απομακρύνεται το αμαξοστάσιο του Δήμου από την είσοδο της πόλης, δίπλα από τα δικαστήρια και μετατρέπεται σε χώρο στάθμευσης και μετεπιβίβασης και σε χώρο στάθμευσης λεωφορείων. 

*Δεν συμφωνούμε με τη βούληση της παρούσας Δημοτικής αρχής να τον μετατρέψει σε χώρο επιλογής και διαλογής σκουπιδιών για την ανακύκλωση. Δεν είναι εικόνα εισόδου πόλης αυτή. Δεν είναι η πόλη που ονειρευόμαστε.

8. Δρομολογείται ξανά το θεματικό πάρκο που είχε ψηφιστεί ομόφωνα από το Δημοτικό Συμβούλιο ως ΨΗΦΙΑΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.

*Ολοκληρωμένη μελέτη είχε κατατεθεί στο Υπουργείο Ανάπτυξης, αλλά πολεμήθηκε από συμφέροντα και παρασκήνιο. 

9. Επαναδραστηριοποιούμε τις παραγκωνισμένες τεχνολογικές εφαρμογές της «έξυπνης» πόλης, που έδιναν πληροφόρηση σε κάθε κινητό  για όλα τα μνημεία της περιοχής, τα καταστήματα που μπορούν να ικανοποιήσουν τις καταναλωτικές, γαστρονομικές, ψυχαγωγικές κα. ανάγκες του επισκέπτη, τα διανυκτερεύοντα φαρμακεία, τις επιχειρήσεις της πόλης, τα ξενοδοχεία, κλπ.  

*Ήρθε πάλι η ώρα να ξαναλειτουργήσουν οι υπηρεσίες που στο παρελθόν ζητήθηκαν να παρουσιαστούν από το Δήμο μας στους Δελφούς λόγω πρωτοτυπίας. Τότε που η Βέροια είχε εξωστρέφεια και δημιουργούσε. Είναι λυπηρό δημότες μας να πηγαίνουν στα Τρίκαλα και να τα ζηλεύουν, όταν υπάρχουν στη Βέροια, «θαμμένα» στα υπόγεια του Δημαρχείου. Κι είναι και κωμικοτραγικό να συμμετέχουν ως υποψήφιοι στο συνδυασμό της νυν Δημοτικής Αρχής που τα διέλυσε όλα και να μιλούν για νέες τεχνολογίες. Εδώ αρκεί να σας πω ότι έβαλαν Wi-Fi σε 7 κοινότητες (Καστανιά, Κουμαριά, Σέλι, Ξηρολίβαδο, Συκιά, Γεωργιανούς, Μ. Σάντα) και δεν υπάρχει στη Βεργίνα των 680.000 επισκεπτών από το 2014 έως σήμερα!!! (στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ)

Η συνέχεια της παρουσίασής μας είναι ταυτόχρονα ένα δείγμα του πώς εννοούμε τις «δραστικές αλλαγές στη χωρική και λειτουργική οργάνωση της περιοχής»:  

10. Μετεγκαθίσταται σχεδιασμένα το 3ο και 14ο Δημοτικά σχολεία από το κτήριο που εδρεύουν σήμερα και 

α) στον πρώτο όροφο εγκαθίσταται και επαναλειτουργεί το παραμελημένο Μουσείο Εκπαίδευσης «Χρίστος Τσολάκης» 

β)ενώ  στο δεύτερο όροφο και σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Κ. &Ν. θα αναδειχτεί ο θρησκευτικός προορισμός της περιοχής, αλλά και θέματα σχετικά με  τον Απόστολο των Εθνών Παύλο. 

*Έτσι συνδέεται το Βήμα του Αποστόλου Παύλου με το Μενδρεσέ Τζαμί κι όλη η περιοχή αποκτά ενιαίο τουριστικό ενδιαφέρον κι επισκεψιμότητα. Ταυτόχρονα λύνεται και το μακροχρόνιο πρόβλημα με τις τουαλέτες της περιοχής, αλλά και η πρόσβαση για ΑΜεΑ στο Βήμα του Αποστόλου Παύλου.

11. Ανακατασκευάζεται και μετατρέπεται το (εν αχρηστία πλέον) αμφιθέατρο του τέως Φιλίππειου Γυμνασίου σε ένα σύγχρονο αμφιθέατρο (αντίστοιχο με αυτό του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού), όπου θα παρέχεται πληρέστατη τουριστική εικόνα συνολικά του Δήμου μας στους επισκέπτες.  

*Όχι μόνο οι μικροί και μεγάλοι επισκέπτες, αλλά και τα σχολεία του Δήμου μας, θα έχουν τη δυνατότητα μιας βιωματικής  επαφής  με την ιστορία της περιοχής μας από την εγκατάσταση των πρώτων κατοίκων έως σήμερα, με πλήθος αντίστοιχων εικόνων του τότε και του τώρα. Όλοι οι ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ θα υποστηρίξουμε αυτήν την «ιστορική κιβωτό» του τόπου μας.

12. Ο γενικότερος εξωραϊσμός της πλατείας Ωρολογίου περιλαμβάνει επίσης την κατασκευή του Πύργου του Ωρολογίου, σε συνεργασία με το Επιμελητήριο και Συλλόγους. 

*Είναι έργο υποδομής το οποίο θα αναπτυχθεί αναλυτικά στη 2η θεματική μας ενότητα για τις υποδομές, αλλά το ανακοινώνουμε από τώρα γιατί έχει άμεση σχέση. 

13. Μετατροπή του «παρκινγκ των δικηγόρων»  (πίσω από τα παλιά δικαστήρια) σε χώρο στάθμευσης τουριστικών λεωφορείων. Για το σκοπό αυτό ο δρόμος από την πλατεία Ωρολογίου έως τη Λέσχη αξιωματικών θα ρυθμίζεται κυκλοφοριακά από σηματοδότες.  

14. Δυναμική διεκδίκηση του κτηρίου των παλιών δικαστηρίων από το μνημονιακό ιδιοκτήτη του, για να γίνει λειτουργικό και να ενσωματωθεί στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής. Και φυσικά όταν εμείς λέμε ότι διεκδικούμε, το εννοούμε πραγματικά.

15. Ανάγκη παρεμβάσεων υπάρχει και στην Εβραϊκή συνοικία και γι’ αυτό το σκοπό η αναζήτηση προγραμμάτων αναστήλωσης κι άλλων σπιτιών της περιοχής είναι αδήριτη ανάγκη.   

*Η επισκεψιμότητα της περιοχής είναι μεγάλη και πρέπει να εμπλουτιστεί και με υπηρεσίες. Λίγο παρακάτω το αρχείο Μουτσιόπουλου καταστράφηκε, γιατί πλημύρισε. Ένα αρχείο που είχε ενταχτεί σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα και δεν του δόθηκε η προσήκουσα σημασία. Λυπούμαστε για την εξέλιξη και δεσμευόμαστε για την ανάδειξη της αξίας  της παρακαταθήκης του. Η Βέροια επιτέλους πρέπει να μάθει να τιμά αυτούς που της δωρίζουν «περιουσίες».

16. Τα οθωμανικά μνημεία της πόλης, το Μενδρεσέ  τζαμί και τα Δίδυμα Λουτρά, πρέπει να διεκδικήσουμε να ενταχθούν στο τουριστικό ενδιαφέρον των επισκεπτών του Δήμου.  

17. Στο σχεδιασμό μας  συμπεριλαμβάνονται έργα για την  αξιοποίηση του Τριπόταμου. (Λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν σε προσεχή παρουσίαση).  Ευελπιστούμε ότι οι παρόχθιες διαδρομές του πανέμορφου φυσικού τοπίου με κατάλληλη οργάνωση σημείων λαϊκής τέχνης θα προσελκύσουν σημαντικό αριθμό επισκεπτών. 

*Με την υλοποίηση αυτού του σχεδιασμού το ιστορικό κέντρο της πόλης μας θα ανακτήσει αισθητικά και λειτουργικά την παλιά του αίγλη. Θα γίνει ο κεντρικός πυρήνας που θα συνδέει τις διατηρητέες συνοικίες της Κυριώτισσας, της Μπαρμπούτας (εβραϊκή συνοικία), Γιολαγκελντι,  το Βήμα του Αποστόλου Παύλου, το Μενδρεσέ Τζαμί και την πλατεία Τσερμενίου. Όλη αυτή η περιοχή καθίσταται ένας ενιαίος χώρος τουριστικής αξιοποίησης κι επισκεψιμότητας.

Βασικό μέλημα της Αντιδημαρχίας Τουρισμού θα είναι η ανάδειξη όλων των ειδικών τουριστικών πόρων (μνημείων, τοποθεσιών με φυσική ομορφιά, φυσικών λιμνών, παραδοσιακών οικισμών κλπ), σε συνδυασμό με δράσεις πολιτιστικού ή αθλητικού περιεχομένου. 

18. Ο νεολιθικός οικισμός στη Νικομήδεια, που είναι από τους αρχαιότερους, θα «ξυπνήσει» από το λήθαργο που του έχουν επιβάλλει, διεκδικώντας τουριστική αξιοποίηση κι επισκεψιμότητα

19. Ο Δήμος μας θα είναι ουσιαστικός αρωγός και με όλες του τις δυνάμεις και τις δυνατότητες του θα υποστηρίξει και θα αναδείξει το χιονοδρομικό κέντρο στο Σέλι, το παγκόσμιο σύμβολο του ποντιακού ελληνισμού την Παναγία Σουμελά, τον αγροτουρισμό στα Πιέρια και τη διαδρομή του διεθνούς μονοπατιού Ε4

20. Την περίοδο των Χριστουγέννων,  το τρίπολο  Αγ. Ανάργυροι έως Εληά, πλατεία Δημαρχείου και πλατεία Ωρολογίου θα αποπνέει την εορταστική ατμόσφαιρα που αρμόζει σε εκείνες τις ημέρες. Κυρίαρχο θα είναι το θεματικό με τη «μικρή Ιερουσαλήμ», συνεπικουρούμενο από τοπικά δρώμενα, μουσικές εκδηλώσεις, κλπ., τα οποία θα έχουν και την ανάλογη προβολή, ώστε να γίνουν μόνιμος πόλος έλξης επισκεπτών από όλη την Ελλάδα. Όλα θα γίνουν με συνδιοργανώσεις και την αντίστοιχη συμμετοχή των πολιτιστικών συλλόγων, των σχολών χορού, μουσικής, καλλιτεχνών κλπ., ώστε να στηριχτεί η τοπική οικονομία.

* Να επισημάνουμε στο σημείο αυτό ότι κάνουμε λόγο για δράσεις στοχευμένες, με σεβασμό στην τοπική παράδοση και σε αρμονία με τον εκάστοτε χώρο και χρόνο κι όχι για κακόγουστες, ευκαιριακές  διεκπεραιώσεις που κατά καιρούς έχουν παρατηρηθεί. Δεν χρειάζεται να «ματώνει» η πόλη για σχεδιασμούς που χρυσώνουν «πειρατικές» εφευρέσεις.  

21. Για τις Απόκριες σε συνεργασία με το Σύλλογο Καφετεριών και Κέντρων διασκέδασης και με άλλους συλλόγους έχουν ήδη σχεδιαστεί τα δρώμενα, οι εκδηλώσεις και η επαναφορά της παρέλασης. Υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο και γι’ αυτές τις γιορτές. Θεωρούμε ότι και αυτό θα είναι ελκυστικό για προσέλευση στην πόλη μας από όμορες περιοχές, αλλά κι από ευρύτερες.

22. Ο φασουλονταβάς και η τοπική μας κουζίνα, το τσίπουρο και οι ποικιλίες κρασιών, οι κομπόστες και όλα μας τα φρούτα, τα παραδοσιακά γλυκά και τα άλλα τοπικά προϊόντα θα αποτελέσουν την αιχμή της γαστρονομικής προβολής της περιοχής σε εκδηλώσεις, οι οποίες θα οργανωθούν με τη συνεργασία επαγγελματιών που τα παράγουν ή τα διαθέτουν. Επιβάλλονται οι συνεργασίες και η συμμετοχή όλων για την ανάκαμψη της οικονομίας της περιοχής.

23. Φράγμα Αλιάκμονα, Σαραντόβρυσες και Άλσος Παπάγου καλούνται ως φυσικά πανέμορφα τοπία να οργανωθούν, ώστε να προσελκύσουν τον τουρίστα και να μην κατευθύνεται προς άλλους προορισμούς. Μεταμορφώνουμε λοιπόν αυτές τις περιοχές σε τόπους αναψυχής και φιλοξενίας, φυσικής ομορφιάς και λειτουργικότητας.   

24. Ο  Αθλοτουρισμός είναι ένα τεράστιο κομμάτι της τουριστικής «πίτας» που έχει εγκαταλειφθεί. Η πόλη μας είναι ικανή να φιλοξενήσει τελικούς πρωταθλημάτων όλων των ηλικιών και όλων των αθλημάτων. Το έκανε πριν από χρόνια (π.χ. Φιλίππειος δρόμος, Ορεινός Ξηρολειβάδου, ρυθμικής, πινγκ-πονγκ, τέτραθλο, κλπ), θα το ξανακάνει σύντομα. Τότε ήξερε να διεκδικεί και να την αναγνωρίζουν. Είχε ετοιμάσει φάκελο διεκδίκησης και δύσκολα μπορούσαν να την ανταγωνιστούν (είναι στη διάθεσή σας). Αυτό που γινόταν στην πόλη και τα γυμναστήρια της και με όλα τα αθλήματα, θα συνεχίσει πιο δυναμικά».

 

Μάλιστα, με την ολοκλήρωση της παρουσίασης των προτάσεων, σημείωσε ότι το κέρδος από όλα αυτά θα είναι αντάξιο των δυνατοτήτων της περιοχής και κατέληξε, λέγοντας : «Όλοι μας γνωρίζουμε ότι χωρίς καθαριότητα, χωρίς χώρους στάθμευσης λεωφορείων και με παρκαρισμένα τα ΙΧ στους χώρους αυτούς, δεν μπορούμε να μιλάμε για τουρισμό και φιλόξενη πόλη. Με την επιλογή μας αυτή η Αντιδημαρχία δεν θα είναι μία Αντιδημαρχία εκδρομέων ή εκδρομών δεν θα είναι χωρίς προσωπικό ή εγκαταλελειμμένη και χωρίς δυνατότητες, αλλά μεθοδικά θα κατευθύνει και θα διευκολύνει τον επισκέπτη να ακολουθήσει κάποιο επεξεργασμένο πλάνο».

 

-Τα ονόματα των υποψηφίων της πρώτης ομάδας του συνδυασμού «ΣΥΝΔΗΜΟΤΕΣ»

 

Ακολούθως ο υποψήφιος δήμαρχος Βέροιας Παύλος Παυλίδης προέβη στην ανακοίνωση των πρώτων ονομάτων του ψηφοδελτίου του, τα οποία και είναι με αλφαβητική σειρά τα εξής :

 

1 ΑΓΓΕΛΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΣ Αυτοκινητιστής

2 ΑΝΘΥΜΙΑΔΗΣ ΑΥΤΑΝΤΙΛ Ιατρός

3 ΒΡΑΝΑ  ΤΑΤΙΑΝΑ Φιλόλογος

4 ΓΟΥΛΤΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Δημόσιος υπάλληλος

5 ΔΕΛΗΓΙΩΡΓΗΣ ΝΙΚΟΣ Ψυχολόγος

6 ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΣΟΦΙΑ Ελεύθερος επαγγελματίας

7 ΖΟΥΡΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ Υπάλληλος ΔΕΗ

8 ΚΑΖΑΝΤΖΙΔΗΣ ΘΕΟΔΩΡΟΣ Δημόσιος υπάλληλος

9 ΚΑΡΑΤΖΙΟΥΛΑ ΕΙΡΗΝΗ Ιδιωτικός υπάλληλος

10 ΚΑΡΟΛΙΔΗΣ ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ Έμπορος, Πρόεδρος Συλλόγου Προμηθέα

11 ΚΕΛΕΣΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ Δημόσιος υπάλληλος

12 ΚΟΝΔΩΝΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ Ιατρός

13 ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ελεύθερος επαγγελματίας

14 ΜΑΣΤΟΡΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ Εργολάβος

15 ΜΑΥΡΙΔΗΣ  ΧΡΗΣΤΟΣ Επιχειρηματίας

16 ΜΑΥΡΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ Νοσηλεύτρια

17 ΞΑΦΕΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ Αγρότης

18 ΠΑΠΑΚΑΝΑΚΗΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΑΣ Εκπαιδευτικός

19 ΠΑΠΑΝΔΡΩΝΗ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑ Νοσηλεύτρια

20 ΠΑΥΛΙΔΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ (ΤΕΟ) Εκπαιδευτικός

21 ΣΑΜΑΝΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Επιχειρηματίας, Πρόεδρος Συλλόγου Καφετεριών και Κέντρων διασκέδασης

22 ΣΚΟΥΜΠΟΠΟΥΛΟΥ ΘΕΟΠΙΣΤΗ Επιχειρηματίας

23 ΣΟΥΜΕΛΙΔΗΣ ΜΙΧΑΗΛ Δημόσιος υπάλληλος

24 ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ Ιδιωτικός υπάλληλος

25 ΤΟΠΑΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ Συνταξιούχος υπάλληλος, Πρόεδρος Συλλόγου Καλλιθέας

26 ΤΡΑΠΕΖΑΝΛΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ Ελεύθερος επαγγελματίας

27 ΦΟΥΡΚΙΩΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ Ιδιωτικός υπάλληλος

 

Π.Τ.


Π. Παυλίδης-υποψήφιοι

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής