breaking news Νέο

ΕΠΣ Ημαθίας : Αμετάβλητη η κορυφή

ΕΠΣ Ημαθίας : Αμετάβλητη η κορυφή

Ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας κέρδισε το γειτονικό ντέρμπι με τον Αγρ. Αστέρα Πλατέος με 2-0 και συνεχίζει να μοιράζεται την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα της Α’ κατηγορίας της Ενωσης μας, με τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου που με το ίδιο σκορ (2-0) νικησε εκτός έδρας τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας με τις δυο ομάδες να έχουν από 53 βαθμούς.

Έναν βαθμό λιγότερο 52 έχουν τα Τρίκαλα που πέρασαν νικηφόρα από την Μελίκη κερδίζοντας τον τοπικό Φίλιππο με 4-2.

Αντίθετα “σκόνταψαν” Νάουσα και όπως ήδη αναφέραμε το Πλατύ με αποτέλεσμα να ανοίξει η ψαλίδα μεταξύ των τριών πρώτων του βαθμολογικού πινακα (ΠΑΟΚ, Ροδοχώρι, Τρίκαλα) και των υπολοίπων δύο που ακολουθούν τον ΦΑΣ και τον Αγρ. Αστέρα.

Συγκεκριμένα στην τέταρτη θέση βρίσκεται η Νάουσα που δεν κατάφερε να κάμψει για δεύτερη φορά την αντίσταση του ΑΟ Μαρίνας και του Ναουσαίου τερματοφύλακα του Αντιφάκου και έτσι έμεινε στο 0-0 με 47 βαθμούς και στην πέμπτη ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος με 46.

Κατά πόδας ακολουθεί ο ΓΑΣ Κοπανού που νίκησε με σχετική ευκολία εκτός έδρας τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας και έφθασε τους 34 βαθμούς και ακολουθούν. Ο Αχιλλέας Νάουσας που πήρε μεγάλη εκτός έδρας νίκη με αντίπαλο την ΑΕ Χαρίεσσας, ο Αρης Παλαιοχωρίου, που σε ένα τρελό παιχνίδι αναδείχθηκε ισόπαλος (3-3) εκτός έδρας με τον Κεραυνό Επισκοπής και έπεται στον βαθμολογικό πινακα η Χαρίεσσα, ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας που όπως ήδη αναφέραμε έχασε από το Ροδοχώρι, το Μακροχώρι που αναδείχθηκε ισόπαλο δίχως σκορ με το Κλειδί, ο ΑΟ Μαρίνας και στις δυο τελευταίες θέσεις βρίσκονται ο Φίλιππος Μελίκης και ο Αγρ. Αστέρας Αγίας Βαρβάρας.

Να δούμε όμως με περισσότερες λεπτομέρειες τα οκτώ παιχνίδια της Α’ κατηγορίας που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο το απόγευμα.

 

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ

Σε κακό δαίμονα της Νάουσας αναδεικνύεται      ο ΑΟ Μαρίνας και ο Ναουσαίος τερματοφύλακας του ο 38χρονος Αντιφάκος καθώς για δεύτερη φορά η ιστορική ομάδα παρά τις ευκαιρίες που δημιούργησε δεν κατάφερε να κάμψει την αντίσταση τους.

Το παιχνίδι ήταν ένας διαρκής μονόλογος της Νάουσας που είχε παρα πολλές ευκαιρίες τις οποίες δεν κατάφερε να αξιοποιήσει με αποκορύφωμα τα δύο δοκάρι στο 34’ και στο 88’ σε σουτ του Λαπριανίδη και του Μαντώ και ένα χαμένο πέναλτι στο 60’ από τον Νίρλα (ανατροπή Λαμπριανίδη) το οποίο απέκρουσε επίσης ο Αντιφάκος.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παρασίου (Μουσενίκας - Τσουγγαρής).

Με δύο γκολ και τα δύο στο δεύτερο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας νίκησε στην έδρα του και στο γειτονικό ντέρμπι του Αγρ. Αστέρα Πλατέος και συνεχίζει να συγκατοικεί στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα με τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου που με το ίδιο σκορ κέρδισε εκτός έδρας τον Μ. Αλέξανδρο Αγίας Μαρίνας.

Η γηπεδούχος ομάδα ήταν καλύτερη δημιούργησε περισσότερες και πιο κλασικές ευκαιρίες και δίκαια πήρε τη νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Το σκορ άνοιξε στο 63’ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι ο Γ. Κίτσας και τέσσερα λεπτά αργότερα ο Καρατάσος με κεφαλιά διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Διαιτητής του αγώνα κ. Μαυρίδης (Κεσίσογλου - Τρυψιάνης) από την ΕΠΣ Πέλλας.

Μέτριο παιχνίδι στο γήπεδο της Αγίας Μαρίνας μεταξύ του τοπικού Μ. Αλεξάνδρου και τον ΓΑΣ Ροδοχωρίου με τους φιλοξενούμενους να εκμεταλλεύονται δυο από τις λίγες σχετικά ευκαιρίες που δημιούργησαν και να παίρνουν την νίκη και τους τρεις βαθμούς.

Το 1-0 έγινε στο 71’ από τον Νίκου και δεκαπέντε λεπτά αργότερα ο Μουρουζίδης διαμόρφωσε το τελικό 2-0.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραντώνης (Μπογιατζόγλου - Αργυρίου).

Ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων προηγήθηκε στο 10’ με 0-1 και δέκα περίπου λεπτά αργότερα ζευγάρωσε τα τέρματα του, σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του πρώτου ημιχρόνου. Στην επανάληψη και στο 53’ τα Τρίκαλα ανέβασαν τον δείκτη του σκορ σε 0-3.

Και εκει που όλα έδειχναν ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν καθαρίσει το αποτέλεσμα ο Φίλιππος αντεπιτέθηκε και με δυο γρήγορα γκολ μείωσε σε 2-3 και ξαναμπήκε στο παιχνίδι.

Η ομάδα των Τρικάλων μπροστά στον κίνδυνο να σκοντάψει σε ένα παιχνίδι που αρχικά φάνηκε να το καθαρίζει εύκολα ανασυντάχθηκε πέτυχε και ένα τέταρτο τέρμα και έφθασε με άνεση στην νίκη.

Η σειρά των γκολ: 12’ Παρσόπουλος 0-1, 20’ Ζησιόπουλος 0-2, 62’ Βουλγαράκης 0-3, 69’ Μαμουτόπουλος 1-3, 70’ Μαμουτόπουλος 2-3, 76’ Παρσόπουλος πέναλτι 2-4. Διαιτητής ο κ. Κελεσίδης (Μπέκας - Βαλκάνος).

Ο ΓΑΣ Κοπανού επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του φαβορί νίκησε με σχετική ευκολία εκτός έδρας τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας με 0-4 και αφού στο 25’ προηγείτο ήδη με 0-3. Οπως φανερώνει και το μέγεθος του σκορ ο νικητής ήταν καλύτερος σχεδόν σε ολόκληρη τη διάρκεια του αγώνα και οπως αναφέραμε πήρε μια άνετη και δίκαιη νίκη.

Τα γκολ: Πρεϊος 7’ 1-0, Παρθενόπουλος 5’ 2-0, 74’ Μπούφι 3-0, 78’ Ορφανίδης 4-0.

Διαιτητής ο κ. Κωστούλης (Νησελίτης - Πίτος).

Τρελό παιχνίδι στο γήπεδο της Επισκοπής με τον Κεραυνό που είχε κόντρα τον άνεμο στο πρώτο ημίχρονο να προηγείται πριν συμπληρωθεί το πρώτο 20λεπτο και στο ημίωρο έκανε το 2-0 και ενω όλα έδειχναν οτι η γηπεδούχος ομάδα θα καθάριζε εύκολα το αποτελεσμα ο Αρης Παλαιοχωρίου αντεπιτέθηκε και μέσα σε δέκα λεπτά πέτυχε τρία τέρματα αλλάζοντας τα δεδομένα. Η Επισκοπη στην επανάληψη πίεσε και τελικά κατάφερε να ισοφαρίσει στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων.

Η διαμόρφωση του σκορ: 17’ Ντέλλας 1-0, 24’ Λούρης 2-0, 29’ Μιχαηλίδης Μ. 2-1, 32’ Μιχαηλίδης Μ. 2-2, Μπακιρτζής 2-3, 90+3 Αναστασιάδης 3-3.

Οι γηπεδούχοι που απο΄το 82’ έπαιζαν με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Αλμαλιώτη είχαν και ένα δοκάρι με τον Λούρη στο 8’.

Διαιτητής ο κ. Μελιτζανίδης (Χριστοδούλου Γ. - Χαραλαμπίδης).

Με δύο γκολ στο πρώτο 30λεπτο του αγώνα ο Αχιλλεας Νάουσας νίκησε στο γήπεδο της Χαρίεσσας την τοπική ομάδα και πηρε βαθειά βαθμολογική ανάσα.

Το παιχνίδι έγινε μέσα σε συναισθηματικά φορτισμένο κλίμα καθώς ήταν το πρώτο μετά τον τραγικό θάνατο του 17χρονου Χρήστου Πετρίδη με τον Αχιλλέα να παίρνει προβάδισμα στο σκορ στο 16’ με αυτογκολ του Πίτου. Στο 26’ ο Σαξώνης με δυνατό σουτ διαμόρφωσε το τελικό 0-2.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραγκιζόπουλος (Χαλατζιούκας - Γκόγκος).

Μέτριο ποιοτικά παιχνίδι στο γήπεδο του Κλειδίου μεταξύ του τοπικου Εθνικού και της ομάδας του Μακροχωρίου που έληξε ισόπαλο δίχως τέρματα.

Οι δύο ομάδες που πρόσεξαν περισσότερο την αμυντική τους γραμμή δημιούργησαν ελάχιστες φάσεις για γκολ, ενω ζήτησαν από ένα πέναλτι. Πρώτα το Μακροχώρι σε μαρκάρισμα μέσα στην αντίπαλη περιοχή του Πατσιαβούρα στο 44’ και αργότερα (88’) το Κλειδί σε μαρκάρισμα του Περηφανόπουλου με τον διαιτητή και στις δυο περιπτώσεις να δείχνει παίζετε.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Λαζάρου (Γιαγκιτζόγλου - Τράντος).


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής