breaking news Νέο

Το πρωί κλιμάκιο του ΥΨΠΤΕ στη Βέροια, το βράδυ ο υπουργός Ν.Παππάς στην "Ελιά"

  • Το πρωί κλιμάκιο του ΥΨΠΤΕ στη Βέροια, το βράδυ ο υπουργός Ν.Παππάς στην
  • Το πρωί κλιμάκιο του ΥΨΠΤΕ στη Βέροια, το βράδυ ο υπουργός Ν.Παππάς στην
  • Το πρωί κλιμάκιο του ΥΨΠΤΕ στη Βέροια, το βράδυ ο υπουργός Ν.Παππάς στην
  • Το πρωί κλιμάκιο του ΥΨΠΤΕ στη Βέροια, το βράδυ ο υπουργός Ν.Παππάς στην

Η «φωτογραφική» τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση και που αίρει το ασυμβίβαστο εν ενεργεία βουλευτή και υποψηφίου ευρωβουλευτή, προκειμένου να μπορέσουν να κατέλθουν υποψήφιοι στην ευρωκάλπη του Μαϊου οι Ε.Κουντουρά και Σ.Δανέλης, δίχως να χαθεί η ισχνή πλειοψηφία των 151 βουλευτών στη Βουλή και το αίτημα της ΔΗ.ΣΥ. να διεξαχθεί ονομαστική ψηφοφορία επί της επίμαχης τροπολογίας για το ασυμβίβαστο, ανάγκασαν τον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκο Παππά, να ματαιώσει το πρόγραμμα της επίσκεψής του (σε συνέχεια αυτής στο Κιλκίς) χθες στην Ημαθία.

Ωστόσο, ήταν παρόντες στη Βέροια ο γενικός γραμματέας του υπουργείου κ. Ράλλης Στέλιος, ο υπεύθυνος του γραφείου τύπου του υπουργείου κ. Αγόρης Κωνσταντίνος και  ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Παππά, Παναγιώτης Μελαχροινός, οι οποίοι και έθεσαν σε υλοποίηση ένα μέρος των όσων περιελάμβανε η επίσκεψη του υπουργού στην Ημαθία.

Οι τρεις τους, οι οποίοι συνοδεύονταν από τον περιφερειακό σύμβουλο κ. Θανάση Χειμώνα και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργο Κάκαρη, Βασίλη Κωνσταντινόπουλο, Εύη Παπαγιαννούλη, Πέτρο Τσαπαρόπουλο και το συντονιστή της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Ημαθίας Τάσο Κωστόπουλο, επισκέφθηκαν αρχικά το Επιμελητήριο Ημαθίας και είχαν συνάντηση με τον πρόεδρο κ. Γιώργο Μπίκα, ενώ αμέσως μετά επισκέφθηκαν την εταιρεία Sitael.

Κατόπιν οι κ.κ. Ράλλης, Μελαχροινός και Αγόρης και τα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο δημαρχείο Βέροιας και είχαν συνάντηση περίπου 20 λεπτών με το δήμαρχο Κώστα Βοργιαζίδη, παρόντος και του αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής Θεόφιλου Κορωνά.

Στη συνάντηση αυτή, ο δήμαρχος Κώστας Βοργιαζίδης έθεσε – απ' όσο έγινε γνωστό – τέσσερα ζητήματα, το κολυμβητήριο, τα αδέσποτα, την παραχώρηση του πρώην δικαστικού μεγάρου της πόλης στο Δήμο και την αξιοποίησή του, ζητήματα που απασχολούν έντονα την τοπική κοινωνία, ενώ από την πλευρά του ο κ. Ράλλης πρότεινε στο δήμαρχο να δει προγράμματα που «τρέχουν» και είναι σε πιλοτική εφαρμογή.

Αμέσως μετά οι κ.κ. Ράλλης και Μελαχροινός είχαν συνάντηση με ιδιοκτήτες ηλεκτρονικών μέσων και εφημερίδων, οι οποίοι και έθεσαν καίρια ζητήματα λειτουργίας των μέσων. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι ζητήθηκε να στηριχθεί ο έντυπος τύπος στην περιφέρεια, ο οποίος – όπως ειπώθηκε – αποτελεί κύτταρο δημοκρατίας, με θεσμικά μέτρα, για να αντέξει, επισημαίνοντας πως «δεν είμαστε επιχειρήσεις που πουλάμε προϊόν, αλλά δίνουμε βήμα στο δήμαρχο, στο συγγραφέα κλπ.». Λόγος έγινε και για την αδικία που υπάρχει με το φόρο 2% επί του τζίρου των εφημερίδων, αλλά και για τη διακοπή της ταχυδρομικής ατέλειας των εφημερίδων.

Ο γενικός γραμματέας του υπουργείου, κ. Ράλλης, αφού χρειάστηκε να παρέμβει σε κάποια ζητήματα – αιτήματα που τέθηκαν, επισημαίνοντας πως η κυβέρνηση ήδη έχει δρομολογήσει λύσεις – κύρια για το μητρώο των ηλεκτρονικών μέσων – έκανε γνωστό ότι «υπάρχουν κάποιες δράσεις, οι οποίες θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες από τους κ.κ. Παππά και Κρέτσο, οι οποίες και θα τρέξουν πολύ σημαντικά έργα, που θα ενισχύσουν την τοπική και ελληνική οικονομία».

Ακόμα, ο κ. Μελαχροινός, ορμώμενος από σχόλιο που έγινε σε τοπικό μέσο, χαρακτηρίζοντας «μπάχαλο» την επίσκεψη του κ. Παππά στην Ημαθία, είπε : «Το να ζητάει η ΔΗ.ΣΥ. ονομαστική ψηφοφορία επί της τροπολογίας αυτής, να πάει ο υπουργός να ψηφίσει και να έρθει στη Βέροια, για να μιλήσει σήμερα (σ.σ. χθες) το βράδυ σε εκδήλωση – στον πολυχώρο της «Ελιάς» - δεν είναι μπάχαλο».

 

Πραγματοποιήθηκε το βράδυ η ομιλία του υπουργού Ν. Παππά στην «Ελιά»

 

Τελικώς, ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, έφτασε το βράδυ της Τετάρτης στη Βέροια, για να πραγματοποιήσει ομιλία σε πολιτική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στην «Ελιά», για τις επερχόμενες ευρωεκλογές και τη μεγάλη σημασία που έχουν για τη χώρα.  Τον υπουργό «υποδέχτηκαν» με αποδοκιμασίες, πολίτες που είχαν συγκεντρωθεί έξω από την «Εληά». Οι διαδηλωτές φώναξαν συνθήματα, ενώ έψαλλαν το «Μακεδονία Ξακουστή». Στο χώρο υπήρχε ισχυρή παρουσία αστυνομικών δυνάμεων. Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν ο υφυπουργός Άγγελος Τόλκας, οι βουλευτές Φρόσω Καρασαρλίδου και Χρήστος Αντωνίου και στελέχη του κυβερνώντος κόμματος.

 

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής