breaking news Νέο

Στόχος να ανέβει η ιατρική στελέχωση των δυο Νοσοκομείων της Ημαθίας από το σημερινό 65%, στο 71%

Στόχος να ανέβει η ιατρική στελέχωση των δυο Νοσοκομείων της Ημαθίας από το σημερινό 65%, στο 71%

Ένα μίνι απολογισμό των πεπραγμένων της διοίκησης του Νοσοκομείου της Νάουσας πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Παρασκευής, 22ας Μαρτίου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας, Τάκης Μαυρογιώργος και η αναπληρώτριά του, υπεύθυνη του Νοσοκομείου Νάουσας, Ιωάννα Πέρβου.

 

Ο κ. Μαυρογιώργος στην τοποθέτησή του επανέφερε την πρότασή του για τη δημιουργία κέντρου αποκατάστασης στον όμορο με το Νοσοκομείο, χώρο της «Βέτλανς», παραθέτοντας εκ νέου την  πολιτική βούληση του υπουργείου Υγείας. «Ο στόχος μας θα βοηθήσει στη βιωσιμότητα και την περαιτέρω ανάπτυξη του Νοσοκομείου», είπε ο κ. διοικητής.

Αναφορικά με τα όσα διαδραματίζονται εσχάτως με τη λειτουργία του μαιευτικού τμήματος, είπε ότι, όταν καταργήθηκε η Μαιευτική Κλινική, το 2012, η πληρότητά της είχε φτάσει στο…5%. «Πολλοί οι λόγοι της διακοπής της λειτουργίας της. Ιατρικοί, ανθρώπινοι και οικονομικοί. Από το 1994, όταν αυξήθηκαν τα επιδόματα τοκετού σε πολλές χιλιάδες ευρώ, οι εγκυμονούσες της πόλης επέλεγαν ιδιωτικά μαιευτήρια με χαρακτήρα  life style, αφού ήταν sic. Έτσι λήφθηκε η απόφαση, αφού οι καιροί άλλαζαν, λόγω οικονομικών δυσκολιών», ανέφερε.

Ο κ. Μαυρογιώργος σημείωσε ότι δεν μπορεί να λειτουργήσει Μαιευτική Κλινική στη Νάουσα με ένα μόνιμο γιατρό και έναν επικουρικό. «Επιθυμία μας η καθημερινή λειτουργία του γυναικολογικού εξωτερικού ιατρείου, ενώ οι ιατρικές πράξεις που απαιτούν αναισθησιολόγο και δυο θεράποντες ιατρούς, με τους τοκετούς, θα γίνονται στο Νοσοκομείο της Βέροιας. Αν η στατιστική αποτίμηση επιβάλει την αναγκαιότητα επαναλειτουργίας της, θα το κάνουμε», σημείωσε.

 

Η κα. Πέρβου είπε ότι η διοίκηση έδωσε έμφαση στην εξυπηρέτηση των αναγκών των ιατρών, προβαίνοντας στην προμήθεια υψηλού κόστους τεχνολογικού εξοπλισμού, όπως ο νέος υπέρηχος, αλλά και άλλα μηχανήματα. «Το Νοσοκομείο μας είναι σχετικά μικρό, με μικρό αριθμό κλινών. Κάνουμε προσπάθεια να έλξουμε ασθενείς, όπως γίνεται με την  Ορθοπεδική Κλινική. ‘Έχουμε όλα τα εργαστήρια, που αφορούν στον προγεννητικό έλεγχο. Όλοι μας θέλουμε να ανοίξει η Μαιευτική, αλλά ποιος θα πάρει την ευθύνη, αν πάει κάτι στραβά σε ιατρική πράξη; Όλες οι μαίες επέστρεψαν στο τμήμα από διοικητικές θέσεις, ενώ επαναπροκηρύχθηκε  μια θέση μαιευτήρα. Είναι ενθαρρυντικό ότι στα εξωτερικά ιατρεία του τμήματος προσέρχονται πάνω από 15 γυναίκες ημερησίως, στις 3 μέρες λειτουργίας τους τη βδομάδα. Θέλουμε η επαναλειτουργία της Κλινικής να είναι βιώσιμη και όχι ένα «πυροτέχνημα». Τα δυο Νοσοκομεία μας παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες, τηρουμένων των αναλογιών για την εποχή που διανύουμε», τόνισε.

 

Συνεχίζοντας ο κ. Μαυρογιώργος είπε ότι στόχος της διοίκησής του είναι να ανέβει η ιατρική στελέχωση των δυο Νοσοκομείων της Ημαθίας από το σημερινό 65%, στο 71%. Για δε την υπαγωγή του Νοσοκομείου Νάουσας στην Α΄ Ζώνη (σ.σ η υπηρεσία στα ανάλογα Νοσοκομεία της χώρας προσμετρείται εις διπλούν), δήλωσε αισιόδοξος ότι τα κίνητρα θα είναι μεγαλύτερα για την έλευση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

Για τον αξονικό ο κ. Μαυρογιώργος δήλωσε αισιόδοξος ότι θα έχει εγκατασταθεί στη Νάουσα αρχές του καλοκαιριού, ενώ για την Παθολογική Κλινική είπε ότι πλέον έχει δυο μόνιμους ιατρούς, με μια ακόμη παθολόγο να επιστρέφει από τη γονική της άδεια τον Αύγουστο, ενώ υπηρετούν σε αυτή τρεις επικουρικοί παθολόγοι σήμερα. Επίσης, πλήρως στελεχωμένο είναι και το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Νοσοκομείου.

 

Κλείνοντας τη συνέντευξη που παραχωρήθηκε στα ΜΜΕ, παρουσία στελεχών της «τοπικής» του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. διοικητής είπε ότι επί διοικήσεώς του έγιναν άλματα στις παροχές των Νοσοκομείων της Ημαθίας, παρά τη δύσκολη οικονομική κατάσταση της χώρας μας, ενώ αναφέρθηκε ακόμη στην προσπάθεια του υπουργείου Υγείας για τη στελέχωση της πρωτοβάθμιας, δημόσιας, παροχής υγείας (ΤΟΜΜΥ, Κέντρα Υγείας), η οποία θα αποσυμφορήσει τα εξωτερικά ιατρεία των Νοσοκομείων.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής