breaking news Νέο

Απ.Τζιτζικώστας: "Εντάσσουμε στο νέο ΕΣΠΑ το Βήμα του Απ.Παύλου στη Βέροια"

Απ.Τζιτζικώστας:

Τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, βράβευσε με το σταυρό του Αποστόλου Παύλου, το βράδυ της Τρίτης 27ης Ιουνίου, μετά το πέρας της παράστασης του θεατρικού εργαστηρίου της Ι.Μ. Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, για την προσφορά του στην περιοχή μας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Παντελεήμονας. «Ευχαριστούμε τον κ. περιφερειάρχη για την ενεργό συμπαράστασή του στην προώθηση των έργων και των προγραμμάτων της πόλης μας και της Μητρόπολής μας. Τον τιμούμε, γιατί τα έργα του είναι έργα ειρήνης, που συμβάλλουν στην αντιμετώπιση των προβλημάτων των πολιτών μιας μεγάλης περιφέρειας της πατρίδας μας. Μιας περιφέρειας με ιστορία και πολιτισμό, που αποτελεί πόλο έλξεως για τα εκ. των ανθρώπων, που την επισκέπτονται και για εκείνους που μελετούν την ιστορία της με σεβασμό και αγάπη», είπε ο κ. Παντελεήμονας. Στην αντιφώνησή του ο κ. Τζιτζικώστας αναφέρθηκε στο θεσμό των «Παυλείων, που κάθε χρόνο μεγαλώνει και περισσότερο, τονίζοντας τη μεγάλη συμβολή του Μητροπολίτη μας σε αυτό, για 23η χρονιά. Ο κ. περιφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε τους υπαλλήλους της ΠΚΜ και τους συνεργάτες του στην Ημαθία, τον αντιπεριφερειάρχη κ. Καλαϊτζίδη και τους περιφερειακούς συμβούλους κα. Καρατζιούλα και κ. Τεληγιαννίδη, είπε ότι είναι τιμή να δίδεται βραβείο, όχι τόσο προς το πρόσωπό του, αλλά προς το θεσμό της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας. «Είναι μεγάλη τιμή για  όλους τους ανθρώπους, που εργάζονται σε αυτές τις δύσκολες εποχές, να κρατήσουμε την περιφέρειά μας όρθια», τόνισε, επισημαίνοντας ότι και ο ίδιος είναι πνευματικό τέκνο του Σεβασμιωτάτου Παντελεήμονα, αφού η γενέτειρά του, η Βραχιά Θεσσαλονίκης, ανήκει πνευματικά στην Καμπανία. Ο κ. Τζιτζικώστας χαρακτήρισε τον κ. Παντελεήμονα ως μια μεγάλη προσωπικότητα, που με το πολυσχιδές του έργο στην κοινωνία, τον πολιτισμό και την ιστορία, κάνει περήφανους όλους  τους πιστούς της Μητρόπολης.

Σημαντικές ήταν και οι εξαγγελίες του για τα έργα που γίνονται στην Ημαθία, ενώ για πρώτη φορά τονίστηκε ότι, μέσω του ΣΕΣ 2014-2020, θα αναπλαστεί το Βήμα του Αποστόλου Παύλου. «Η ΠΚΜ στηρίζει το θεάρεστο έργο της Μητρόπολης. Το επόμενο διάστημα ολοκληρώνεται το νέο μουσείο της Βεργίνας, συνεχίζονται οι εργασίες στη Μονή της Παναγίας Δοβρά, ενώ στο νέο ΕΣΠΑ θα ενταχθεί η ανάπλαση του Βήματος του Αποστόλου Παύλου. Όλες μας οι προσπάθειες γίνονται, για να στηρίξουμε την Ημαθία, τη Βέροια, τη Νάουσα, την Αλεξάνδρεια. 

Το θέμα των φετινών «Παυλείων» «πόλεμος και ειρήνη κατά τον Απόστολο Παύλο» εκπέμπει ηχηρά το μήνυμα ότι η ειρήνη είναι το μεγαλύτερο αγαθό. Και για μας τους ορθόδοξους χριστιανούς το πιο ισχυρό όπλο μας είναι η πίστη στο Θεό και το στόχο μας. Σε αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας, θα τα καταφέρουμε με τη βοήθεια του Θεού», κατέληξε καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους ο κ. περιφερειάρχης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν πολλοί αρχιερείς που συμμετέχουν στα «Παύλεια», ο αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας κ. Καλαϊτζίδης, ο δήμαρχος Βέροιας κ. Βοργιαζίδης, οι περ. σύμβουλοι κα. Καρατζιούλα και κ. Τεληγιαννίδης, εκπρόσωπος του Στρατηγού και πλήθος κόσμου.

Θόδωρος Ελευθεριάδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής