breaking news Νέο

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ : Χρειάζονται ξεκάθαρες λύσεις

ΑΝΑΔΙΑΡΘΡΩΣΗ : Χρειάζονται ξεκάθαρες λύσεις

Η ήττα της ΒΕΡΟΙΑΣ την περασμένη αγωνιστική στο Παλαιοχώρι της Χαλκιδικής κρατάει σε αγωνία τους φιλάθλους όσον αφορά την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον βαθμολογικό πινακα του 2ου ομίλου, που δίνει το εισιτήριο της απευθείας ανόδου στην Β’ Εθνική, μέχρι και την τελευταία αγωνιστική του πρωταθλήματος.

Βέβαια η ΒΕΡΟΙΑ παραμένει το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση της όμως έχει χάσει πλεον την ευκαιρία να πανηγυρίσει και μαθηματικά την άνοδο στο παιχνίδι της Κυριακής με αντίπαλο τον Ολυμπιακό Κυμίνων στο Δημοτικό Στάδιο εκτος βέβαια κι αν ο μεγάλος και μοναδικός πλεον ανταγωνιστής της στην διεκδίκηση της πρώτης θέσης, ΠΟ Τρίγλιας δεν καταφέρει να κερδίσει στο εντός έδρας παιχνίδι του τα αδιάφορα βαθμολογικά Γιαννιτσά κάτι που θεωρούμε όχι πολύ δύσκολα μπορεί να συμβεί.

Να δούμε όμως πως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση στον βαθμολογικό πινακα του 2ου ομίλου της Γ’ Εθνικής μετά και τα αποτελέσματα της περασμένης αγωνιστικής. Την ήττα δηλαδή της ΒΕΡΟΙΑΣ στο Παλαιοχώρι και τη νίκη των τριών συνδιεκδικητών της των δύο προνομιούχων πρώτων θέσεων του βαθμολογικού πίνακα: της Τρίγλιας του Παλαιοχωρίου και της Αγκαθιάς.

3 Η ΒΕΡΟΙΑ παραμένει στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και το μεγάλο όπως ήδη αναφέραμε, φαβορί για την τελική κατάκτηση της έχοντας δυο βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Τρίγλια τρεις από το τρίτο Παλαιοχώρι και τέσσερις από την Αγκαθιά.

3 Επίσης η ΒΕΡΟΙΑ έχει το πλεονέκτημα σε περίπτωση ισοβαθμίας με την Τρίγλια και το Παλαιοχώρι, όχι ομως και με την Αγκαθιά. Αυτό σημαίνει ότι αν την Κυριακή κερδίσει στο εντός έδρας παιχνίδι της τον Ολυμπιακό Κυμίνων και ανεξάρτητα με το τι θα κάνουν οι αντίπαλοι της (η Τρίγλια στην έδρα της αντιμετωπίζει τα Γιαννιτσά, το Παλαιοχώρι επίσης στο γήπεδο του παίζει με την Μελιτη και η Αγκαθιά εκτός έδρας με τον Ερμή Αμυνταίου) καπαρώνει την δεύτερη θέση που οδηγεί σε αγώνες μπαράζ (από τους 8 δεύτερους των ισάριθμων ομίλων της Γ’ Εθνικής προβιβάζονται οι 4) και χρειάζεται έναν βαθμό τουλάχιστον (ισοπαλια) στο τελευταίο της παιχνίδι με τον Αγρ. Αστέρα Ευόσμου εκτός έδρας για να πάρει την πρώτη θέση, ανεξάρτητα με το τι θα κάνει και πάλι η Τρίγλια με τον Μακεδονικό εκτός έδρας (αν η ΒΕΡΟΙΑ κερδίσει την Κυριακή τον Ολυμπιακό Κυμίνων το Παλαιοχώρι και η Αγκαθιά μένουν εκτός διεκδίκησης της πρώτης θέσης).

Τι θα συμβεί, που θα αγωνίζεται τώρα η ΒΕΡΟΙΑ την νέα περίοδο αν κερδίσει την άνοδο της και ισχύσει η πολυσυζημένη αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών και που αν ανασταλεί για την επόμενη περίοδο;

Οι ομάδες της Γ’ Εθνικής, που θα κερδίσουν φέτος την άνοδο τους, είτε σαν πρώτες του βαθμολογικου πίνακα των οκτώ ομίλων (απευθείας άνοδο) είτε σαν δεύτερες (μέσω αγώνα μπαράζ), συνολικά 12, είτε ισχύσει, είτε όχι, η αναδιάρθρωση των εθνικών κατηγοριών, την νέα περίοδο θα αγωνίζονται στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής την Football League όπως ονομάζεται.

Γιατί λοιπόν τότε οι ομάδες της Γ’ Εθνικής ζητούν να μην ισχύσει από φέτος η αναδιάρθρωση των κατηγοριών;

Επειδή με την αναδιάρθρωση δημιουργείται πάνω από την Γ’ Εθνική μια ακόμη κατηγορία, η Super League 2, κάτι που σημαίνει ότι πάνω από την Β’ Εθνική θα υπάρχουν δυο επαγγελματικές κατηγορίες η Super League 1, και η Super League 2, οσες δηλαδή υπάρχουν και φέτος πάνω από την Γ’ Εθνική στην οποία αγωνίζονται την περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη. Συνεπώς ποιά άνοδο κέρδισαν; Ενω οι ομάδες που υποτίθεται κέρδισαν την παραμονή τους στην Γ’ Εθνική στην πραγματικότητα χάνουν μια κατηγορία (πάνω από την Γ’ θα υπάρχουν τρεις κατηγορίες, η Β’ Εθνική και η Super League 1 και 2) και αυτές που θα υποβιβαστούν στα τοπικά πρωταθλήματα είναι σαν να υποβιβάζονται δύο κατηγορίες αφού πλεον θα υπάρχουν πάνω από αυτές τέσσερις εθνικές κατηγορίες (η Γ’, η Β’, η Super League 1 και η Super League 2).

Θα αναρωτηθείτε ίσως: Και που βοηθάει η μετάθεση της αναδιάρθρωσης για την επόμενη περίοδο;

Αν η αναδιάρθρωση οπως έχει σχεδιαστεί δεν βοηθάει το ποδόσφαιρο γενικότερα, γιατί το πρόβλημα να μετατεθεί για την επόμενη περίοδο, όπως ζητάνε οι παράγοντες των ομάδων και να μην λυθεί από φέτος με την οριστική κατάργησή της;

Την νέα περίοδο δεν θα υπάρχουν ομάδες που θα αισθάνονται το ιδιο αδικημένες;

Ομάδες που στα χαρτιά θα έχουν κερδίσει κατηγορία, στην ουσία όμως δεν θα έχουν κερδίσει απολύτως τίποτα;

 

Γράφει ο Νίκος Καμπούρης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής