breaking news Νέο

Ανακοίνωση υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Ημαθία για την επίσκεψη Γιαννούλη

Ανακοίνωση υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων με τη Λαϊκή Συσπείρωση στην Ημαθία για την επίσκεψη Γιαννούλη

Πρόσφατα  επισκέφτηκε την Ημαθία και συγκεκριμένα την περιοχή της  Νάουσας, ο επικεφαλής της παράταξης  που  στηρίζει στις περιφερειακές εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γιαννουλης.

Κατά την επίσκεψη του στο Γενικό Νοσοκομείο της Νάουσας είπε μόνο ό,τι τον βόλευε. Να θυμίσουμε λοιπόν στον κ. Γιαννούλη και στη …συνοδεία του ότι ήταν οι κινητοποιήσεις του λαού της περιοχής, με  μπροστάρη τα ταξικά σωματεία και το Εργατικό Κέντρο Νάουσας, που απέτρεψαν προσωρινά το σχεδιασμένο, από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, κλείσιμο του Νοσοκομείου. Οι αγώνες για την δημόσια και δωρεάν Υγεία δεν έπαψαν με τον ερχομό του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία, αλλά συνεχίστηκαν  ενάντια στην παραπέρα υποβάθμιση του Νοσοκομείου Νάουσας, ενάντια στις ελλείψεις σε ιατρικό, νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό, ενάντια  στις ελλείψεις σε εξοπλισμό.

Ο εκλεκτός της Κυβέρνησης υποσχέθηκε την ανέξοδη στήριξη του  Νοσοκομείου από την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Όταν ο ίδιος ταυτίζεται με τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Υγεία, που δίνει τη δυνατότητα στην τοπική διοίκηση α΄και β΄βαθμού να χρηματοδοτεί τη δημιουργία Μονάδων Υγείας με αντικατάσταση της κρατικής δαπάνης από την επιπλέον τοπική φορολογία.

Η εικόνα στο χώρο της Υγείας στην περιοχή της Ημαθίας είναι τελείως διαφορετική απ΄ αυτή που πλασάρει ο κ. Γιαννούλης.

Η Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας είναι ουσιαστικά ανύπαρκτη με αποτέλεσμα να προκαλείται συμφόρηση καθημερινά στα εξωτερικά ιατρεία. Τα χωριά του Δήμου εξυπηρετούνται μόνο κάποιες μέρες τον μήνα από γιατρούς, ενώ δεν υπάρχει ασθενοφόρο σε καθημερινή βάση.

Ως «Λαϊκή  Συσπείρωση» παλεύουμε και διεκδικούμε να αναπτυχθεί η Π.Φ.Υ σε πανελλαδικό επίπεδο με πλήρη, αποκλειστική και αυξημένη κρατική χρηματοδότηση. Χωρίς καμιά εμπλοκή-συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα, των ΜΚΟ,  των «κοινωνικών συνεταιρισμών».

Ο κ. Γιαννούλης, όπως έκρυψε τις ευθύνες της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ  στον τομέα της Υγείας, το ίδιο έκανε και για τα προβλήματα που βασανίζουν τους μικρομεσαίους αγρότες της περιοχής μας. Κουβέντα δεν είπε αναφερόμενος στο εμπάργκο εξαγωγής προϊόντων στην Ρωσία, για το ποιος και γιατί το επέβαλε. Ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ λειτουργεί ως σημαιοφόρος της λυκοσυμμαχίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή, στην κόντρα του με τη Ρωσία και άλλες ιμπεριαλιστικές δυνάμεις.

Έκρυψε τον αντιδραστικό ρόλο της Ε.Ε με τη νέα, αλλά και τις παλιές ΚΑΠ που οδήγησαν και  συνεχίζουν  να  οδηγούν  χιλιάδες  μικρομεσαίους αγρότες  στο  ξεκλήρισμα.

Έκρυψε το γεγονός ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ την ίδα στιγμή που στέλνει τους αγωνιστές αγρότες, και μάλιστα χωρίς απολογία, στα αγροτοδικεία, δίνει απλόχερα ακόμα περισσότερα προνόμια στο μεγάλο κεφάλαιο.

Έκρυψε το γεγονός πως οι μικρομεσαίοι αγρότες ακριβοπληρώνουν  το πετρέλαιο ενώ οι εφοπλιστές το παίρνουν χωρίς να πληρώνουν ΦΠΑ.

Έκρυψε το γεγονός πως οι αγρότες της περιοχής μας  ακριβοπληρώνουν το ηλεκτρικό ρεύμα για να ποτίσουν τα χωράφια τους, οι μεγαλοβιομήχανοι χρωστάνε δεκάδες εκατομμύρια στη ΔΕΗ.

Απαντώντας στις αγωνίες των επιστημόνων του Ινστιτούτου  Φυλλοβόλων Δένδρων αποποιήθηκε των ευθυνών της κυβέρνησης του  για γενναία χρηματοδότηση του τομέα της αγροτικής έρευνας από τον κρατικό προϋπολογισμό και της στελέχωσης του με μόνιμο  εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, εξοπλισμό και μέσα. Οι εργαζόμενοι  επιστήμονες δεν είναι managers για να κυνηγάνε προγράμματα και  επιδοτήσεις.

Ως «Λαϊκή  Συσπείρωση» καλούμε το λαό της περιοχής μας να βάλει στο  ζύγι την καθημερινότητά του, να λογαριάσει τι βγαίνει και τι μπαίνει στην  τσέπη του, να χρησιμοποιήσει την πλούσια εμπειρία του όλα αυτά τα  χρόνια και να βγάλει χρήσιμα συμπεράσματα που αφορούν στη ζωή  και στο μέλλον, το δικό του αλλά και των παιδιών του. Τον καλούμε έστω κι αν έχει επιμέρους διαφορές και διαφωνίες να στηρίξει σ’ όλες τις κάλπες  το ΚΚΕ και τη ΛΑΣ δίνοντας στη δύναμη τη δύναμη του.

 

Οι  υποψήφιοι  περιφερειακοί  σύμβουλοι  με  τη  Λαϊκή  Συσπείρωση στην Ημαθία:

 

Δόμανος Βαγγέλης

Καρτσιούνης Γιώργος

Μπομπόλης  Νίκος

Μπόσκου Κατερίνα

Παπαδοπούλου Μαίρη

Σοφρόνωφ Ιωάννα

Τσεχελίδης Γιάννης

Τσιουλάκος  Τάκης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής