breaking news Νέο

«Βέροια – Ερατεινή Ημαθία», Τοπικές Περιοδικές Εκδόσεις

«Βέροια – Ερατεινή Ημαθία», Τοπικές Περιοδικές Εκδόσεις
 • «ΒΕΡΟΙΑ-ΕΡΑΤΕΙΝΗ ΗΜΑΘΙΑ» (τ. 3 / 2019) – Περιοδικό Σύγγραμμα

Έρευνας και Λόγου, Βέροια. – Κυκλοφόρησε αυτές τις μέρες το νέο τεύχος της «ΒΕΗ» με ενδιαφέρουσα ύλη περί την Ημαθία. Υπό την εποπτεία του Εκδότη, Συντάκτη και Επιμελητή Δρ. Δρ. Καθηγητή Αντώνη Μ. Κολτσίδα, το νέο Περιοδικό της Βέροιας και όλης της Ημαθίας, φιλοξενεί μία σειρά σημαντικών Άρθρων τοπικών Επιστημόνων, Καθηγητών και Ερευνητών που αναδεικνύουν πλευρές της Τοπικής Ιστορίας, της Λαογραφίας και του Κοινωνικού Βίου της περιοχής μας.

Στο νέο τεύχος της «ΒΕΗ», με την πλούσια θεματογραφία, συμμετέχουν με Εργασίες τους, οι :

 1. ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ ΚΑΛΛΙΓΑΣ, Καθηγητής - Εκδότης: «Γάμος στη Βέροια».
 2. ΜΟΥΣΤΙΑΚΑ - ΜΠΑΤΣΑΡΑ ΕΛΕΝΗ, Εκπαιδευτικός: «Μνήμη Βούλας Χατζίκου».
 3. Dr. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ Α. ΠΑΣΧΟΣ, Ομότιμος Καθηγητής Φυσικής στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Dortmund, Γερμανίας: «Η Ανακάλυψη Των Ουδετέρων Ρευμάτων».
 4. Δρ. ΕΥΡΥΔΙΚΗ ΚΕΦΑΛΙΔΟΥ, Επικ. Καθηγήτρια Κλασικής Αρχαιολογίας - Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών: «Ασώματα, ένα Αρχαϊκό Νεκροταφείο στην Ημαθία».
 5. Δρ. ΑΓΑΘΟΝΙΚΗ ΤΣΙΛΙΠΑΚΟΥ, Αρχαιολόγος, Διευθύντρια Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού (Θεσσαλονίκη): «Επιδράσεις της Κρητικής Σχολής (Παράδοσης) στη Ζωγραφική της Βέροιας τον 17ο αιώνα».
 6. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, Αρχιτέκτων Μηχανικός - Διπλωματούχος ΕΜΠ: «Επισκοπείο Νάουσας - Μια Αρχιτεκτονική Προσέγγιση».
 7. Δρ. Δρ. ΚΑΘΗΓΗΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΙΧ. ΚΟΛΤΣΙΔΑΣ, Φιλόλογος - Ιστορικός: «Η Εκπαίδευση στη Βέροια κατά το Σχολικό Έτος 2006-2007 (Σχολεία - Εκπαιδευτικοί - Μαθητές). Πρωτογενής Έρευνα / Μελέτη».
 8. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ Α. ΖΩΚΟΣ, Δάσκαλος Φυσικής, Επιστημονικός Υπεύθυνος egno.gr: «Τρία χωροχρονικά στιγμιότυπα σε Πανελλήνιες Εξετάσεις στην Ημαθία - Συγκριτική Έρευνα / Μελέτη των Βαθμών Μαθητών και Μαθητριών της Ημαθίας στη Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά και τη Φυσική, στις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2013, 2015 και 2017».
 9. ΓΙΑΝΝΗΣ Δ. ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ, Δικηγόρος, Ερευνητής - Συγγραφέας της Ιστορίας και Λαογραφίας του Ρουμλουκιού: «Εξαγορές Οθωμανικών Τσιφλικιών του Ρουμλουκιoύ Ημαθίας από Έλληνες και ξένους κεφαλαιούχους».
 10. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ ΣΤ. ΒΑΛΣΑΜΙΔΗΣ: «Ημερολόγιο Ταμείου της Δεκάτης των σταφυλιών του 1906 στη Νάουσα».
 11. Μρ. ΠΑΥΛΟΣ Δ. ΠΥΡΙΝΟΣ, Θεολόγος, Καθηγητής: «Κατάλογοι Βιβλίων Βιβλιοθήκης Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου «Σκήτη Βεροίας» των ετών 1932 και 1936. Υπό Ιωαννικίου Ιερομονάχου Μηλιοπούλου Βεροιέως».
 12. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΜΠΆΙΤΣΗΣ, Ερευνητής Τοπικής Ιστορίας: «Από τις πρώτες γραπτές αναφορές για το έθιμο “Γενίτσαροι και Μπούλες”».
 13. ΑΛΕΚΟΣ Α. ΧΑΤΖΗΚΩΣΤΑΣ, Δημοσιογράφος και Εκδότης της Εφημερίδας «Η Άλλη Άποψη της Ημαθίας» και του site alli-apopsi.gr: «Αστική Σχολή Βεροίας (ντοκουμέντα)».
 14. ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ, Θεολόγος - Φιλόλογος, Καθηγητής: «Το Χρονολόγιο της Δημοκρατίας του Πόντου».
 15. ΚΑΛΛΙΟΠΗ ΜΠΟΝΤΑ, Φυσικός, Καθηγήτρια: «Αριστοτέλης Ζάχος (Καστοριά 1871-Αθήνα 1939): Ο Αρχιτέκτονας που φωτογράφησε τη Βέροια του Μεσοπολέμου».
 16. ΠΑΛΑΜΑΣ ΚΥΡΙΛΛΙΔΗΣ, Αρχιμανδρίτης, Ηγούμενος Ιεράς Μονής Θεοτόκου Καλλίπετρας: «Τα Ασκηταριά της Σκήτεως Βεροίας. Οδοιπορικό Ευλαβείας και Μνήμης».

Η «ΒΕΗ» του Κου Αντ. Μ. Κολτσίδα, διευρύνει την Έρευνα γύρω από την Ημαθία, εμπλουτίζοντας την σχετική Βιβλιογραφία αλλά και την αντίστοιχη Θεματική σε μία πλειάδα Βιβλιοθηκών στην Ελλάδα και το Εξωτερικό!..

 

Δ.Ι.Κ.

 

* Ο Εκδότης, Συντάκτης και Επιμελητής του νέου Περιοδικού της Βεροίας και όλης της Ημαθίας Δρ. Δρ. Καθηγητής Αντώνης Κολτσίδας ευχαριστεί τους Συνεργάτες του και τους αποδέκτες των εκάστοτε τευχών και σας προσκαλεί να παραβρεθείτε στην επίσημη παρουσίασή του που θα πραγματοποιηθεί στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Βεροίας τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2019 στις 6μ.μ. Η παρουσίαση του  νέου τεύχους 3 (2019) της «ΒΕΗ», θα γίνει από τους Συνεργάτες του Περιοδικού με την αναφορά τους στη θεματολόγια των Εργασιών τους.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής