breaking news Νέο

Ξεκαθάρισε η κατάσταση

Ξεκαθάρισε η κατάσταση

Η προχθεσινή τελευταία αγωνιστική φαίνεται να ξεκαθάρισε και τις τελευταίες εκκρεμότητες, όσον αφορά την τελική κατάταξη των ομάδων τόσο στην κορυφή, όσο και στην ουρά του βαθμολογικού πίνακα.

Αρχικά ξεχώρισε η τετράδα των πλεϊ οφ, όπως και των πλεϊ άουτ.

Την τετράδα των πλεϊ οφ, που βέβαια εδώ και αρκετές αγωνιστικές ήταν γνωστή την αποτελούν, ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων που μια αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχει συκεντρώσει 76 βαθμούς, ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας με 72, η Νάουσα με 68 και ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου με 67.

Όπως φαίνεται από την διαφορά που έχουν μεταξύ τους οι τέσσερις ομάδες, το μόνο που μπορεί να διαφοροποιηθεί την τελευταία αγωνιστική είναι η θέση της Νάουσας και του Ροδοχωρίου.

Να σκοντάψει η Νάουσα στην Αγία Μαρίνα να κερδίσει ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου, με την πρώτη σ' αυτήν την περίπτωση να παίρνει την τέταρτη και τελευταία θέση της τετράδας των πλεϊ οφ και να αντιμετωπίζει στην πρώτη φάση των πλεϊ οφ τα Τρίκαλα και τον δεύτερο να καταλαμβάνει την τρίτη και να παίζει με τον ΠΑΟΚ, και οι δύο βέβαια με μειονέκτημα έδρας. Και στο σημείο αυτό να επισημάνουμε κάτι ακόμη. Για να γίνουν τα πλεϊ οφ χρειάζεται ο ΠΑΟΚ απλά να μην χάσει στον εκτός έδρας αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής με τον Άρη Παλαιοχωρίου (του αρκεί ο βαθμός της ισοπαλίας).

Πάμε στην δεύτερη ενδιαφέρουσα κατηγορία.

Το περασμένο Σάββατο προτελευταία αγωνιστική έγινε γνωστή και η τελευταία ομάδα που αποφεύγει την ψυχοφθόρα διαδικασία των πλεϊ άουτ. Πρόκειται για τον Αχιλλέα Νάουσας που με τη νίκη του με 3-0 εκτός έδρας επί του Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας ξέφυγε 8 βαθμούς από τον Κεραυνό Επισκοπής που γνώρισε την συντριβή στην έδρα του από τον ΠΑΟΚ με 9-1. Έτσι οι ομάδες που ολοκληρώνουν τις αγωνιστικές υποχρεώσεις τους το ερχόμενο Σάββατο 20 Απριλίου καθώς δεν συμμετέχουν στην διαδικασία των πλεϊ άουτ, ούτε φυσικά των πλεϊ οφ είναι ο ΓΑΣ Κοπανού, η ΑΕ Χαρίεσσας, ο Μ. Αλέξανδρος Αγίας Μαρίνας, Αχιλλέας, το Μακροχώρι και βέβαια οι δύο που καταλαμβάνουν τις ισάριθμες τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα και υποβιβάζονται απευθείας, ο Εθνικός Κλειδίου και ο Αγρ. Αστέρας Αγίας Βαρβάρας.

Οι τέσσερις τώρα που θα δώσουν αγώνα πλεϊ αουτ και από τις οποίες θα υποβιβαστεί μία είναι ο Κεραυνός Επισκοπής, ο Άρης Παλαιοχωρίου, ο Φίλιππος Μελίκης και ο Α.Ο. Μαρίνας.

Εδώ μπορεί να αλλάξει μόνο η σειρά μεταξύ του Κεραυνού Επισκοπής με τον Άρη Παλαιοχωρίου, καθώς μία αγωνιστική πριν ολοκληρωθεί η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχουν μόλις έναν βαθμό διαφορά μεταξύ τους, με την Επισκοπή να αντιμετωπίζει εκτός έδρας τον Αχιλλέα Νάουσας και το Παλαιοχώρι να παίζει με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδό του. Και να υπενθυμίσουμε ότι η ομάδα που θα τερματίσει πιο ψηλά στην τετράδα των πλεϊ άουτ με πλεονέκτημα έδρας θα αντιμετωπίσει την τελευταία της τετράδας δηλαδή τον Α.Ο. Μαρίνας, ενώ η δεύτερη επίσης με πλεονέκτημα έδρας την προτελευταία, τον Φίλιππο Μελίκης.

Στην δεύτερη φάση οι δύο νικητές θα παίξουν μεταξύ τους για την τελική βαθμολογική τους θέση με πλεονέκτημα έδρας την ομάδα που τερμάτισε πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα και οι δύο ηττημένοι της πρώτης φάσης επίσης μεταξύ τους για τα ποιά από τις δύο θα υποβιβαστεί.

 

 

Οι αγώνες

Καταιγιστικά τα Τρίκαλα στο β' κυρίως ημίχρονο νίκησαν με 7-1 εκτός έδρας τον Εθνικό Κλειδίου και κλείδωσαν την πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα και μαθηματικά.

Η ομάδα των Τρικάλων προηγήθηκε μόλις στο 8ο λεπτό με τον Κουκουράκη και στο 16' ο Παρσόπουλος έκανε το 0-2 που ήταν και το σκορ του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 65' και πάλι ο Παρσόπουλος ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 0-3, για να μειώσουν οι γηπεδούχοι στο αμέσως επόμενο λεπτό σε 1-3. Στα τελευταία 25 περίπου λεπτά οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν στροφές πετυχαίνοντας άλλα τέσσερα τέρματα με τους.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Μελιτζανίδης (Χρυσάνης – Πίτου).

Καταιγίδα ο ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας συνέτριψε με 0-1 εκτός έδρας τον Κεραυνό Επισκοπής και καπάρωσε την δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα και το πλεονέκτημα έδρας στην πρώτη φάση των πλεϊ οφ.

Το σκορ για λογαριασμό του ΠΑΟΚ άνοιξε στο 25' ο Πέτκος και στο 38' η ομάδα της Επισκοπής έφερε το παιχνίδι στα ίσα. Πριν όμως ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο ο ΠΑΟΚ ξαναπήρε προβάδισμα στο σκορ με τον Αργυρόπουλο (42'). Στην επανάληψη η ομάδα της Αλεξάνδρειας σκόραρε κατά βούληση και με τους Θεοδώρου (47'), Κίτσα 5 (50'), Αργυρόπουλο (55'), Κίτσα Γ. (65'), Κουκλάς (70'), Κουκλάς Χ. 80', Αργυρόπουλο διαμόρφωσε το τελικό 1-9.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γιάγκου (Δέλλιος – Μιχάλογλου).

Καθαρή και δίκαιη νίκη πήρε η Νάουσα στην προτελευταία αγωνιστική της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος της Α' κατηγορίας κερδίζοντας στην έδρα της το Μακροχώρι με 3-1.

Η Νάουσα μπήκε δυνατά στο παιχνίδι και κατάφερε να εκμεταλλευτεί το κακό ξεκίνημα των φιλοξενουμένων και να προηγηθεί σχετικά γρήγορα στο σκορ με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι, από τον Καραγιάννη που κατελόγισε σε χέρι του Ηλιάδη ο διαιτητής του αγώνα Ιασωνίδης (11').

Ο ίδιος παίκτης (Καραγιάννης) με πλασέ από το σημείο του πέναλτι, έκανε και το 2-0 στο 22' καθαρίζοντας έτσι από νωρίς το αποτέλεσμα.

Στη συνέχεια η ομάδα του Μακροχωρίου προσπάθησε να αντιδράσει δημιούργησε δύο – τρεις ευκαιρίες για γκολ τις οποίες δεν κατάφερε να αξιοποιήσει και στο 87' και πάλι ο Καραγιάννης που πρωτοσυστήθηκε στους φιλάθλους της Ημαθίας με την φανέλα του Μακροχωρίου πριν 12 περίπου χρόνια, με κεφαλιά ανέβασε τον δείκτη του σκορ σε 3-0. Στο αμέσως επόμενο λεπτό (87') το Μακροχώρι μείωσε επίσης με κεφαλιά του 16χρονου Γκιλιόπουλου. Και το 3-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ιασωνίδης (Αργυρίου – Γιατζιτζόγλου).

Δεν δυσκολεύτηκε ο ΓΑΣ Ροδοχωρίου να πάρει τους τρεις βαθμούς με αντίπαλο τον Α.Ο. Μαρίνας στο γήπεδό του τον οποίο κέρδισε με 3-0.

Μόλις στο 10' ο Βούλγαρης άνοιξε το σκορ και στο 65' ο Νίκου έκανε το 2-0. Το τελικό 3-0 διαμόρφωσε στο 70' ο Κοτζαχρήστος.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παζαρτζικλής (Τσιουγγαρής – Ασβεστάρας).

Με δύο γκολ που πέτυχε στο δεύτερο ημίχρονο ο Φίλιππος Μελίκης νίκησε τον ΓΑΣ Κοπανού και κλείδωσε την 13η θέση του βαθμολογική πινακα που με προϋποθέσεις μπορεί να του δώσει πλεονέκτημα έδρα στην δεύτερη φάση των πλεϊ άουτ. Τα γκολ της νίκης του Φιλίππου πέτυχε ο Μαμουτόπουλος στο 48' και στο 70'.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Γαβράς (Δεβετζίδης – Μαργαρίτης).

Η ΑΕ Χαρίεσσας συνεχίζοντας την καλή της πορεία νίκησε στο γήπεδό της με 2-1 και τον Άρη Παλαιοχωρίου και παρέμεινε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Η γηπεδούχος ομάδα προηγήθηκε στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου με τον Τηλκερίδη και λίγο αργότερα ο Κουτσογιαννίδης ζευγάρωσε τα τέρματα της ΑΕ Χαρίεσσας. Το μόνο που κατάφεραν οι φιλοξενούμενοι ήταν να μειώσουν στο 72' με τον Μπακιρτζή σε 2-1.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Καραντώνης (Κελεσίδης – Κωστούλης).

Ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος προηγήθηκε στο 47' με τον Καραντουλαμά, όμως το γκολ αυτό δεν ήταν αρκετό πως αποδείχθηκε στη συνέχεια αφού η ομάδα της Αγίας Μαρίνας κατάφερε να ανατρέψει το σκορ και με γκολ του Τσακαλίδη και του Κελεσίδη να πάρει τελικά την νίκη.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Ρηγόπουλος (Βαλκάνος – Τράντος).

Νίκη παραμονής στην κατηγορία πήρε στην Αγία Βαρβάρα με αντίπαλο τον Αγρ. Αστέρα ο Αχιλλέας Νάουσας.

Η ομάδα τον Αχιλλέα προηγήθηκε στο 20' με τον Τασιώνα και στο 50' ο Μπράτσης έκανε το 0-3. Το τελικό 0-3 διαμόρφωσε στο 70' ο Γιαμαλίδης.

Τον αγώνα διαιτήτευσε ο κ. Παπαδάκης (Νησελίτης – Γκόγκας).

 

Νέος πρόεδρος

στον Αγροτικό Αστέρα

ο Σπύρος Κωτσιαντής

 

Σε αντικατάσταση του προέδρου που παραιτήθηκε, μετά από απόφαση του Δ.Σ., καθήκοντα προέδρου ανέλαβε ο Σπύρος Κωτσιαντής. 

 

Ευχές

 

Το Δ.Σ., ο προπονητής και οι ποδοσφαιριστές του Αγροτικού Αστέρα εύχονται ταχεία  επάνοδο στους αγωνιστικούς χώρους στον ποδοσφαιριστή μας Πασχάλη Μελιόπουλο. 

Ποδοσφαιριστές του ήθους  και της αξίας του Πασχάλη κοσμούν το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής