breaking news Νέο

Από τα παλιατζίδικα - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Από τα παλιατζίδικα - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

- Στις 26 Μαΐου στήνονται τέσσερις κάλπες και αποτελούν μια ιστορική ευκαιρία για τους πολίτες να διαλέξουν αν θα στείλουν ένα ηχηρό ΟΧΙ στις επιλογές που έχουν να κάνουν με ψώνια από τα παλιατζίδικα.

- Για πρώτη φορά π.χ. ύστερα από πολλά χρόνια οι εκλογές δεν είναι μια διαδικασία μιας χαλαρής ψήφου, γιατί είναι σίγουρο ότι δεν στήθηκε καμιά “προοδευτική συμμαχία”.

- Γιατί δεν αποτελεί “προοδευτική συμμαχία” ενάντια στον νεοφιλελευθερισμό και την ακροδεξιά η φριχτή υποψία που πλανιέται πάνω από το γυμναστήριο του Γαλατσίου όπου το μόνο που έγινε εκεί ήταν να μοιράζονται τζούφιες υποσχέσεις ώστε να πειστούν οι σκελετοί που ήταν κρυμμένοι στις ντουλάπες της λησμονιάς να προσέλθουν είτε για έναν αδιάφορο χαιρετισμό είτε για να εξασφαλίσουν μια υπόσχεση για συμμετοχή σε μια κάποια θέση του ψηφοδελτίου επικρατείας ή στην λίστα του ψηφοδελτίου των ευρωεκλογών.

- Οι Άκηδες και οι Τζουμάκηδες δεν έχουν το “τακάτι” να πρασινίσουν κανένα όνομα ούτε να σβήσουν με όσα πιο μπροστά λιβάνιζαν όσους και όσες είχαν προστρέξει νωρίτερα για να πιάσουν στασίδι θηριθεσίτη.

- Εξ άλλου τις ίδιες περίπου μέρες άλλαξε το ζύγι στις επιδιώξεις της “προοδευτικής συμμαχίας” μια δημοσκόπηση  για το δήμο Αθηναίων σύμφωνα με την οποία ο ΠΑΥΛΟΣ ΓΕΡΟΥΛΑΝΟΣ -ακραιφνής υποστηρικτής της ιδέας ΠΑΣΟΚ ακόμα και στα πιο δύσκολα χρόνια – ακολουθούσε δεύτερος ξεπερνώντας τον εκλεκτό του Τσίπρα και της “προοδευτικής συμμαχίας”.

- Ο Παύλος Γερουλάνος κάθε μέρα αποδεικνύει ότι θα είναι ένας από τους καλύτερους δημάρχους που πέρασαν ποτέ από την Αθήνα.

- Ο Ελληνικός λαός, αυτή τη φορά, σε αυτές τις κρίσιμες για το “σήμερα” μέρες έχει μια ευκαιρία.

- Έχει μια σπουδαία ευκαιρία, την οποία δεν πρέπει να χάσει σε όλα τα επίπεδα εάν επιθυμεί να κερδίσει ξανά, όλα τα δικαιώματα, ακόμα και τα πιο στοιχειώδη, που του στέρησαν με βίαιο τρόπο είτε σε τοπικό, είτε σε περιφερειακό, είτε σε εθνικό, είτε σε ευρωπαϊκό επίπεδο.

- Αυτή τη φορά πρέπει ο πολίτης να φτάσει σε κάθε μια από τις τέσσερις κάλπες αφού σκεφτεί πολλαπλά και ώριμα.

- Να θυμηθεί τί του έταξαν οι δήμαρχοι, οι περιφερειάρχες, οι ευρωβουλευτές, τί έταζαν στην κοινωνία και εν τέλει όσα έπραξαν σε βάρος του, όσοι ανέλαβαν τα ηνία της εξουσίας μέσα στην πιο μελανή – και λόγω ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΥ- περίοδο της σύγχρονης ιστορίας.

- Πρέπει ο ψηφοφόρος να αποφασίσει ποιό κόμμα, ποιούς υποψηφίους, ποιές δημοτικές ή περιφερειακές παρατάξεις θα ψηφίσει αναλογιζόμενος ότι δεν πρέπει να θεωρήσει δεδομένο ότι η διαρκής φτωχοποίηση αποτελεί τον μοναδικό δρόμο.

- Γιατί αυτό αποτελεί μέγιστο ψέμα.

- Μέγιστο ψέμα σε Ευρωπαϊκό επίπεδο γι' αυτούς που σχεδιάζουν “ενεργητικές πολιτικές απασχόλησης” με την φιλανθρωπία να συμπληρώνει την συνολική εικόνα, μέγιστο ψέμα σ' αυτούς που σχεδιάζουν στην περιφέρεια χωρίς να τα καταφέρνουν να εκτελούν χάνοντας τα μεγάλα στοιχήματα των χρηματοδοτήσεων και μέγιστο ψέμα σ' αυτούς που σε επίπεδο δήμου επιπόλαια και επιφανειακά αντιμετωπίζουν τις συνέπειες μιας οργανωτικής ανεπάρκειας που έχει σαν αποτέλεσμα εκτός της ταλαιπωρίας των συνδημοτών και πιθανές επιπτώσεις αν όχι στην υγεία σίγουρα στο περιβάλλον.

- Οι δήμοι διαχειρίζονται τα δυο από τα μεγαλύτερα παγκόσμια προβλήματα, την κλιματολογική αλλαγή και το δημογραφικό.

- Τα κυρίαρχα συστατικά του περιβάλλοντος είναι ο αέρας, το νερό και το έδαφος και δυστυχώς στο δήμο Αλεξάνδρειας καθημερινά αντί να λιγοστεύουν μεγαλώνουν.

- Δεν υπάρχει “παλιομάνα” που να μην έχει χρησιμοποιηθεί σαν σκουπιδότοπος.

- Στα στερεά απόβλητα στην συλλογή και διαχείριση υπάρχει κάποια πολιτική, κάποια πρόνοια, υπάρχουν προτάσεις;

- Τί γίνεται με τα ογκώδη απορρίμματα; που καταλήγουν; τί γίνεται με τους κάδους απορριμάτων;

 -Τί γίνεται με την ανακύκλωση; ή με την διαχείριση των απορριμμάτων;

- Με την ψήφο του ο ελληνικός λαός στις ευρωεκλογές μπορεί να διεκδικήσει ένα ελπιδοφόρο παρόν, με την ψήφο του στις περιφερειακές εκλογές ένα καλύτερο αύριο και με την ψήφο του στις δημοτικές εκλογές ένα καλύτερο σήμερα που θα εγγυάται και ένα καλύτερο αύριο.

- Ας το πράξει ο καθένας χωριστά και όλοι μαζί γιατί ανάμεσα στα πράγματα που φεύγουν και δεν ξαναγυρνούν είναι τα λόγια που λες, τα χρόνια που περνούν και οι ευκαιρίες που χάνονται.

- Και για τον τόπο μας χάθηκαν πάρα πολλές και με κατάδική μας ευθύνη όταν ψωνίζουμε στις εκλογές από τα παλιατζίδικα.

 

                                                                              Τάσος Τασιόπουλος

 

ΥΓ1. Μέχρι στιγμής ευτυχώς τα προεκλογικά μας πράγματα – εκτός μιας άφρονος περίπτωσης- δεν οξύνθηκαν. Γι' αυτό οι υποψήφιοι δήμαρχοι ας μην εμπιστεύονται ανίκανους λογογράφους.

ΥΓ2. Τα συμπτώματα, τα αίτια και η θεραπεία της κρίσης πανικού σε κάθε περίπτωση είναι διαφορετικά, καθώς είναι η αίσθηση πλήρους απώλειας ελέγχου χωρίς να υπάρχει σοβαρός κίνδυνος.

- Σοβαρός κίνδυνος υπάρχει προεκλογικά, όταν το άτομο έχει φόβο και ανησυχίες ότι έρχεται το επόμενο χτύπημα. Κυρίως  όταν κορυφώνεται η αγωνία περί συντριπτικής ήττας επειδή έχασε τις πατερίτσες.

- Κακό πράγμα οι πατερίτσες!!!

ΥΓ3. Η αξία κάποιου στις δημοκρατίες φαίνεται όταν διαγωνίζεται με άλλους, όχι όταν είναι μόνος.

- Αλίμονο σ' αυτόν που φοβάται τον συναγωνισμό. Είναι βέβαιο ότι θα πατώσει, ιδιαίτερα όταν δεν πιάνουν ούτε οι τεμενάδες ούτε οι παρακλήσεις που έχουν προηγηθεί.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής