breaking news Νέο

Ενημέρωση για την εκλογική διαδικασία στην Κεντροαριστερά από τα μέλη της επιτροπής στην Ημαθία

Ενημέρωση για την εκλογική διαδικασία στην Κεντροαριστερά από τα μέλη της επιτροπής στην Ημαθία

Η εκλογική ανάδειξη του επικεφαλής του νέου φορέα της Κεντροαριστεράς πλησιάζει (έχει ορισθεί για την Κυριακή 5 Νοεμβρίου και σε περίπτωση που δεν καταστεί δυνατή η εκλογή υποψηφίου με το ποσοστό που απαιτείται, τότε η διαδικασία θα επαναληφθεί στις 12 Νοεμβρίου) και στην προσπάθεια να γίνει απολύτως κατανοητό το πως θα διεξαχθεί αυτή, αλλά και το πως προσδιορίζεται το ιδεολογικό πλαίσιο της νέας Κεντροαριστεράς, τα ορισθέντα μέλη της Επιτροπής ως υπεύθυνα για την Ημαθία για τα όσα πρόκειται να ακολουθηθούν, παραχώρησαν χθες το μεσημέρι συνέντευξη τύπου στην αίθουσα SALA του πολυχώρου της «Ελιάς».

«Ανάμεσα στην ασύδοτη οικονομία των αγορών, που υποστηρίζει η συντηρητική παράταξη - ΝΔ και τον κρατισμό και τον εθνολαϊκισμό των ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, υπάρχει οικονομικός και πολιτικός χώρος, ο οποίος εκφράζει πολύ κόσμο (εργάτες, ελεύθερους επαγγελματίες, αγρότες, επιχειρηματίες κλπ). Ένας κόσμος που πιστεύει στην ελεύθερη οικονομία, με κανόνες στην ανταγωνιστικότητα και την αριστεία», επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Γιάννης Χασιώτης, υπεύθυνος της εκλογικής διαδικασίας για την Ημαθία. Ξεκαθάρισε δε πως «ανάμεσα στην παραδοσιακή δεξιά και το ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει πολύς χώρος κατακερματισμένος. Όσες φορές ο χώρος αυτός υπήρξε ενωμένος, αποτέλεσε μια σημαντική διέξοδο για τη χώρα». Και σημείωσε ότι «αυτή η προσπάθεια έχει ξεκινήσει με τη δημιουργία ενός νέου φορέα. Χρειάζεται όμως γι' αυτή την προσπάθεια τρία πράγματα : Πρώτον, πολιτική βούληση. Δεύτερον, δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης. Και τρίτον, συμμετοχή».

 

«Να εκλέξουμε τον επικεφαλής, που θα μπορέσει να ενώσει το χώρο και να παίξει σημαντικό ρόλο»

Από την πλευρά του ο Τάσος Τόλιος, υπεύθυνος για το Δήμο Βέροιας, αφού ευχαρίστησε τον κ. Χασιώτη για τη συμμετοχή του στην επιτροπή αυτή, σημείωσε : «Κάνουμε μια προσπάθεια των δυνάμεων του Κέντρου. Προσπάθειες έχουν γίνει και η πιο σοβαρή προσπάθεια ξεκίνησε πέρυσι το Σεπτέμβριο από μια ομάδα Σοφών, αλλά δεν τελεσφόρησε αυτή. Διότι δεν είμασταν έτοιμοι στα κόμματα ή επειδή δεν ήθελαν οι αρχηγοί. Φέτος έγινε ένα σημαντικό βήμα και οφείλουμε να το αποδώσουμε στην κ. Γεννηματά. Δεχθήκαμε ότι θα πάμε σ' ένα καινούργιο χώρο, χωρίς όρους. Θα ξεκινήσουμε και πιστεύουμε ότι θα μπορέσουμε με αδιάβλητες διαδικασίες να εκλέξουμε τον επικεφαλής, που θα μπορέσει να ενώσει το χώρο και να μπορέσει να παίξει σημαντικό ρόλο, που είναι μπροστά μας».

 

«Με χαροποιεί η δήλωση Αλιβιζάτου για τη δημιουργία ενός δικτύου εμπιστοσύνης»

Με τη σειρά του ο Θεόδωρος Δόδης, υπεύθυνος για το Δήμο Νάουσας, δήλωσε αρχικά : «Επιτέλους! Γιατί τα τελευταία 7 χρόνια σερνόμασταν σε άγονες αντιπαραθέσεις και ο χώρος το πλήρωσε αυτό, μιας και ο κόσμος έχασε την εμπιστοσύνη του. Αυτή η αντιπαράθεση μας πήγε πίσω, διέλυσε το χώρο. Αυτός ο χώρος διέλυσε προσωπικότητες. Αυτό πάει να δημιουργηθεί, ένας χώρος εμπιστοσύνης». Ο ίδιος στη συνέχεια ανέφερε ότι τον χαροποιεί η δήλωση Αλιβιζάτου για τη δημιουργία ενός δικτύου εμπιστοσύνης και το ότι «εδώ είναι ο Γιάννης Χασιώτης και κάλεσε εμάς να γίνουμε ένα δίκτυο εμπιστοσύνης».

Τόνισε δε πως «αν γίνουν αδιάβλητες εκλογές, για να μην υπάρχουν φωνές αμφισβήτησης, με το πέρας της διαδικασίας θα οδηγηθούμε σ' ένα προγραμματικό συνέδριο. Στόχος είναι το αδιάβλητο των εκλογών και δεν θα πάρουμε εμείς θέση υπέρ του ενός ή του άλλου υποψηφίου».

 

«Το αδιάβλητο της διαδικασίας είναι το παν»

Τέλος ο Νίκος Μπρουσκέλης, υπεύθυνος για το Δήμο Αλεξάνδρειας, αφού ευχαρίστησε το Γιάννη Χασιώτη με τη σειρά του για την τοποθέτησή του στην επιτροπή, έθεσε δύο ζητήματα : Το πρώτο ήταν η ενότητα και το δεύτερο η συμμετοχή. «Η μαζική συμμετοχή θα δώσει δύναμη στο νέο αρχηγό και θα δημιουργήσει τις θέσεις ανάκαμψης του χώρου. Είμαι θετικός στην ηλεκτρονική ψηφοφορία, είναι κάτι καινοτόμο. Μέσα από αυτό το σύστημα θα ψηφίσουν οι Έλληνες της διασποράς. Το αδιάβλητο της διαδικασίας είναι το παν. Οι πολίτες θα πεισθούν και θα έρθουν να ψηφίσουν, όταν οι υποψήφιοι αρχηγοί βρεθούν κοντά τους και ακούσουν τα προβλήματά τους. Τότε είμαι βέβαιος πως η συμμετοχή θα είναι μαζική». Παράλληλα, ο ίδιος απηύθυνε κάλεσμα για συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία. «Σε όσους ενδιαφέρονται για το μέλλον του τόπου, να έρθουν και να είναι μία γιορτή δημοκρατίας», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

Τα εκλογικά κέντρα που θα στηθούν στην Ημαθία

Ακολούθως, τα μέλη της επιτροπής τέθηκαν στη διάθεση των εκπροσώπων του τοπικού τύπου και απάντησαν στα ερωτήματα που δέχθηκαν. Όπου ξεκαθαρίστηκε από τον κ. Χασιώτη Γιάννη, αναφορικά με το πως θα ψηφίσει ο κόσμος απομακρυσμένων περιοχών, σε περίπτωση που δεν λειτουργήσει η ηλεκτρονική ψηφοφορία, ότι θα λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα στα Ριζώματα, στη Βεργίνα, στο Μακροχώρι και στον Άγιο Γεώργιο στο Δήμο Βέροιας, καλύπτοντας έτσι τους τέσσερις πρώην Καποδιστριακούς Δήμους.

Στο Δήμο Νάουσας εκλογικά κέντρα θα στηθούν στο ΚΑΠΗ Νάουσας, ένα στον Κοπανό και ένα στο Αγγελοχώρι. Στο δε δήμο Αλεξάνδρειας, ένα εκλογικό κέντρο στο Δημαρχείο της πόλης, ένα στη Μελίκη, ένα στα Καβάσιλα και ένα στο Πλατύ. «Με αυτά», είπε ο κ. Χασιώτης, «θα υπάρχει πλήρης κάλυψη», ενώ – όπως επεσήμανε - «εάν κριθεί απαραίτητο για λόγους που δεν γνωρίζαμε για αντίστοιχα εκλογικά τμήματα, θα το κάνουμε».

Ρεπορτάζ: Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής