breaking news Νέο

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Μαϊου

Κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Νάουσας στην απεργιακή συγκέντρωση την Τετάρτη 1η Μαϊου

Εργαζόμενες, εργαζόμενοι, νέες, νέοι,

Την 1η Μάη  τιμούμε τους χιλιάδες νεκρούς της τάξης μας, τους νεκρούς του Σικάγο, τους εργάτες της πρώτης ματωμένης πρωτομαγιάς στην Ελλάδα το 1924, του Μάη του 1936 στη Θεσσαλονίκη, τους 200 κομμουνιστές της Καισαριανής, τον πρώτο πρόεδρο του Εργατικού Κέντρου Νάουσας, Γ. Βουτυρά. Η θυσία τους διδάσκει πως η εργατική τάξη δε μπορεί να περιμένει βελτιώσεις στη ζωή της, αν δεν αγωνιστεί. Τίποτα δε χαρίζεται!

Η 1η Μάη είναι μέρα-σύμβολο στον αγώνα για την κατάργηση της εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο.

 

Η ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΓΙΑ!

 

Εργαζόμενη, εργαζόμενε,

Ο εορτασμός της φετινής Πρωτομαγιάς συμπίπτει με την προεκλογική περίοδο των Δημοτικών, Περιφερειακών εκλογών και των Ευρωεκλογών. Στο ίδιο έργο θεατές…:  κυβέρνηση, αστικά κόμματα ξαναστήσουν τις παγίδες τους για να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, να την εκμεταλλευτούν και να την χρησιμοποιήσουν για να περάσουν νέα αντεργατικά, αντιλαϊκά μέτρα.

Είναι αστείο να ακούμε τους κυβερνώντες, σημερινούς και προηγούμενους, τοπικούς παράγοντες και υποψηφίους  να υπόσχονται ανάπτυξη (άραγε για ποιον εννοούν;) και να παρουσιάζονται ως προοδευτικοί, νοικοκύρηδες, φιλολαϊκοί. Λες και δεν είναι αυτοί που ψήφισαν από κοινού εκατοντάδες αντεργατικά μέτρα, μνημόνια, που έκοψαν συντάξεις και μισθούς, που έχουν λύσει τα χέρια της εργοδοσίας να γεμίζει τα θησαυροφυλάκια της από την εκμετάλλευση φθηνής εργατικής δύναμης.

Οι εργαζόμενοι, τα λαϊκά στρώματα να δώσουν ηχηρή απάντηση, να βάλουν εμπόδια στους αντεργατικούς σχεδιασμούς τους!

 

Καμία ανοχή στη συνδικαλιστική μαφία!

ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

 

Δίπλα στα αφεντικά και το πολιτικό προσωπικό τους, βρίσκεται οργανωμένα, ένας καλοταϊσμένος συνδικαλιστικός μηχανισμός, μια εργατική ελίτ. Αυτή η συνδικαλιστική μαφία στη ΓΣΕΕ, προσπαθεί όλο αυτό το διάστημα να φέρει μέσα στο εργατικό-συνδικαλιστικό κίνημα, μεγαλοδιευθυντές και golden boys, νόθους, να φέρει με φυσική παρουσία την εργοδοσία.

Τα μνημόνια και όλα τα αντεργατικά μέτρα ιδιαίτερα των τελευταίων ετών, έχουν και τη δική τους υπογραφή. Είναι αυτοί που έκλεισαν τα μάτια όταν μπήκε στο γύψο το απεργιακό δικαίωμα, που κάλεσαν τους εργαζόμενους να απεμπολήσουν δικαιώματα στο μισθό και την κοινωνική ασφάλιση, να διαδηλώσουν με τα αιτήματα των επιχειρηματικών ομίλων και της κυβέρνησης.

Δεν έχουν τελειώσει ακόμα την αποστολή τους! Θέλουν τα συνδικάτα μηχανισμούς προώθησης της στρατηγικής των μονοπωλίων, να υπηρετούν όλοι οι εργαζόμενοι αυτούς τους στόχους χωρίς αντιδράσεις, να υπάρχει σιγή νεκροταφείου.

 

 

Όμως εδώ υπάρχει ταξικό κίνημα! Δεν θα τους περάσει!

1η ΜΑΗ, ΜΕΡΑ ΑΓΩΝΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΑΚΟΗΣ!

 

 

Υπάρχει διέξοδος! Με την εργατική τάξη στην πρωτοπορία, σε συμμαχία με τους μικρούς αγρότες και τους επαγγελματίες,  προχωράμε μπροστά για το μέλλον που μας ανήκει, για τον μεγάλο αγώνα της απελευθέρωσης των εργατών και των καταπιεσμένων από τα δεσμά της εκμετάλλευσης!

 

Δυναμώνουμε την οργάνωσή μας, την ταξική ενότητα, την εργατική αλληλεγγύη!

 

Εναντία στην καπιταλιστική εκμετάλλευση και στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

 

Με σωματεία εργατών, όχι των κυβερνήσεων και των εργοδοτών

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

9:30π.μ.:    Προσυγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Νάουσας

                    Κατάθεση στεφάνων στην προτομή του Βουτυρά

10:00π.μ.:  Απεργιακή συγκέντρωση στην πλατεία


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής