breaking news Νέο

Συνεργασία φορέων και σχεδιασμός αντιμετώπισης του προβλήματος των κουνουπιών στην Ημαθία

  • Συνεργασία φορέων και σχεδιασμός αντιμετώπισης του προβλήματος των κουνουπιών στην Ημαθία
  • Συνεργασία φορέων και σχεδιασμός αντιμετώπισης του προβλήματος των κουνουπιών στην Ημαθία
  • Συνεργασία φορέων και σχεδιασμός αντιμετώπισης του προβλήματος των κουνουπιών στην Ημαθία
  • Συνεργασία φορέων και σχεδιασμός αντιμετώπισης του προβλήματος των κουνουπιών στην Ημαθία

Η αντιμετώπιση του προβλήματος των κουνουπιών για το τρέχον έτος αποτέλεσε το αντικείμενο της σύσκεψης, που πραγματοποιήθηκε χθες στις 10 το πρωί, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Βέροιας, στην οποία και πήραν μέρος οι φορείς που εμπλέκονται σ' ένα τέτοιο ζήτημα και πρόεδροι Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, λειτουργώντας από κοινού στην εξασφάλιση της ομοιογένειας των ενεργειών, της συνοχής και της συνεργασίας. Μάλιστα, η κατάσταση που διαμορφώθηκε κατά το πρόσφατο διάστημα με τις βροχές και τη σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, δημιουργεί την ανάγκη για άμεση κινητοποίηση και την απαραίτητη συνεργασία όλων.

Κάτι εξάλλου που υποχρέωσε το πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών να ξεκινήσει φέτος περίπου ένα μήνα νωρίτερα από πέρυσι, με ψεκασμούς περιαστικά της Αλεξάνδρειας.

«Θέλουμε άμεση συνεργασία με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, οι οποίοι παίζουν μεγάλο ρόλο. Το κουνούπι είναι ο Νο1 δολοφόνος από το ζωικό βασίλειο για τον άνθρωπο», τονίστηκε από πλευράς της Π.Ε. Ημαθίας, θέτοντας συγχρόνως και το ζήτημα της ενεργοποίησης των Δήμων.

Ωστόσο, οι παριστάμενοι στη σύσκεψη από πλευράς Δήμου Βέροιας, Αντιδήμαρχοι Θεόφιλος Κορωνάς, Θανάσης Σιδηρόπουλος και Βασίλης Παπαδόπουλος ξεκαθάρισαν ότι «το έργο το δικό μας στους Δήμους είναι συνδετικό - επικουρικό και όχι να κάνουμε ψεκασμούς», τη στιγμή που, όπως υποστήριξαν, δεν έχουν τα απαραίτητα κονδύλια.

Επιπλέον, από τους προέδρους των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων τονίστηκε πως το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι οι οριζώνες στην περιοχή του Ρουμλουκιού, δίπλα σε κατοικημένες περιοχές

Από πλευράς της Π.Ε. Ημαθίας και δια του κ. Χρυσάφη, επισημάνθηκε ότι για τρίτη χρονιά ξεκίνησαν οι ψεκασμοί σε οριζώνες και θα συνεχισθούν, ενώ, όπως ενημέρωσε ο ίδιος, «υπάρχει ακόμη περίπτωση να γίνει ψεκασμός με drone σε περιοχή που χρειάζεται για να κάνει ψεκασμό. Όπου δεν μπορεί να μπει το ελικόπτερο, θα μπει αυτό και θα ψεκάσει. Ο μεγάλος βοηθός, θα πω και πάλι, του κλιμακίου, είναι ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας».

Τέλος, ανάμεσα στις παρατηρήσεις και τις προτάσεις που εκφράστηκαν στη σύσκεψη, υπήρξε και η επιθυμία της προέδρου της Τ.Κ. Πλατέος, όπως η Περιφέρεια προχωρήσει σε ομιλίες σε περιοχές που το πρόβλημα με τα κουνούπια είναι οξύτερο, σε μια προσπάθεια, όπως είπε, οι κάτοικοι να κατανοήσουν σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό το εν λόγω πρόβλημα.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής