breaking news Νέο

Ρεσιτάλ Πιάνου - Βιολιού, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 7 μ. μ., στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας

Ρεσιτάλ Πιάνου -  Βιολιού, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 7 μ. μ., στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας

  Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ν. Ημαθίας με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Βέροιας θα πραγματοποιήσουν ρεσιτάλ Πιάνου - Βιολιού, την Κυριακή 12 Μαΐου 2019 και ώρα 7 μ. μ., στο Παύλειο Πολιτιστικό Κέντρο Βέροιας.

  Στην εκδήλωση συμμετέχουν η καθηγήτρια Βιολιού κ. Μάιου Σοφία και ο καθηγητής πιάνου κ. Τσαφής Κων/νος που θα παίξουν έργα των Haendel, Schnittke, Mozart.

 

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ

Σοφία Μάιου

 

Η Σοφία Μάιου γεννήθηκε στη Νάουσα το 1983 και ξεκίνησε μαθήματα βιολιού σε ηλικία 6 ετών στο Δημοτικό Ωδείο Εστία Μουσών Νάουσας.

Το 1997 συμμετείχε στο μουσικό διαγωνισμό Βορείου Ελλάδος που διοργανώνει ο Σύλλογος Αποφοίτων Ωδείων Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε το 2ο βραβείο στο βιολί (1ο Βραβείο δεν δόθηκε).

Το 2009 απόκτησε πτυχίο βιολιού με άριστα 10 παμψηφεί και στη συνέχεια, φοιτώντας με υποτροφία, το 2012, δίπλωμα βιολιού με γενικό βαθμό άριστα από την Εστία Μουσών Νάουσας με καθηγητή τον Νικολάε Βανάουτσεκ.

Συμμετείχε στην Ορχήστρα Νέων Νάουσας και στην Ορχήστρα του Δημοτικού Ωδείου Βέροιας, ως μέλος και ως σολίστ και από το 1996 έχει δώσει συναυλίες και ρεσιτάλ με έργα για σόλο βιολί καθώς και μουσικής δωματίου με συναυλίες σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας.

Το 2010 συμμετείχε ενεργά στην 1η Θερινή Ακαδημία Κλασικής Μουσικής στα σεμινάρια βιολιού με τον καθηγητή Ulf Hoelscher και τον Γιάννη Κορμπέτη στην Ασπροβάλτα.

Από το 2013 έως το 2018 υπήρξε μέλος της Συμφωνικής Ορχήστρας του Δήμου Ιωαννίνων. Επίσης είναι μέλος της Ορχήστρας ProMusica ως κορυφαία στα α’ βιολιά.

Από το 2014 διδάσκει βιολί στο Ωδείο της Ιεράς Μητροπόλεως Βέροιας & Νάουσας.

 

 

 

Κων/νος Τσαφής

 

Ο Κωνσταντίνος Τσαφής γεννήθηκε στην Βέροια στις 18/1/1979.

Έλαβε Πτυχίο Πιάνου το 2001 από το Ωδείο Φίλιππος Νάκας με καθηγήτρια την κ.  Κατερίνα Μιχοπούλου. Το 2002 από το ίδιο Ωδείο έλαβε Πτυχίο Αντίστιξης με καθηγητή τον κ. Παναγιώτη Αδάμ. Το 2005 έλαβε Δίπλωμα Πιάνου από το Ωδείο Δημήτρη Δημόπουλου με καθηγητή τον ίδιο.

Το 2006 πήρε το Πτυχίο Μουσικολογίας από το τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου. Το 2013 έλαβε Πτυχίο Σύνθεσης στο Βέλγιο με καθηγητή τον Luc Van Hove. Το 2015 στο Βέλγιο πραγματοποίησε μεταπτυχιακό Σύνθεσης και Πιάνου.

Εργάστηκε σε πολλά Ωδεία και σε Δημοτικά Σχολεία.

Έχει συνθέσει έργα για σόλο όργανα, ορχήστρα, μουσική δωματίου και τραγούδια. Έχουν ερμηνευθεί στην Ελλάδα και το Βέλγιο από αναγνωρισμένους εκτελεστές όπως οι Victor Somma, Glenn Van Looy, Geert Callaert, Ivan Meylemans, Santha Huba, Αλέξανδρος Σαρακενίδης.

Ως εκτελεστής ειδικεύεται στη σύγχρονη μουσική, ερμηνεύοντας έργα σύγχρονων συνθετών για σόλο πιάνο και μουσικής δωματίου σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού. Στο ενεργητικό του έχει πρώτες εκτελέσεις έργων συνεργαζόμενος με τους ίδιους τους συνθέτες.  Ενδεικτικά αναφέρουμε τους: Θοδωρής Μοιρισκλάβος, Αλέξανδρος Καλογεράς, Στέλιος Δήμου, Χάρης Πεγιάζης, Κυριάκος Λεντάκης, Δημήτρης Αγραφιώτης, Χρήστος Παπαγεωργίου, Χρήστος Σαμαράς, Ανάργυρος Δενιόσος, Παναγιώτης Δημόπουλος, Bernd Van Hulle κ.α. Υπήρξε μέλος του συνόλου ελεύθερου αυτοσχεδιασμού του Ιονίου Πανεπιστημίου από το 2001 - 2003.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής