breaking news Νέο

Χρ.Παπαστεργίου : «Ο συνδυασμός μας θα κάνει τη διαφορά στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο»

Χρ.Παπαστεργίου : «Ο συνδυασμός μας θα κάνει τη διαφορά στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο»

Ελπιδοφόρο μήνυμα έστειλε χθες το μεσημέρι από τη Βέροια ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος ηγείται του συνδυασμού «Πράξεις», όπου στην κεντρική αίθουσα SALA της «Ελιάς» παρουσίασε τους υποψηφίους περιφερειακούς συμβούλους του στην Ενότητα Ημαθίας.

«Η πρώτη επίσημη, εκτός Θεσσαλονίκης, ανακοίνωση της υποψηφιότητάς μου έγινε στη Βέροια. Γι' αυτό ξεκινάμε την παρουσίαση των υποψηφίων μας από τη Βέροια», φρόντισε να θυμίσει αρχικά, παίρνοντας το λόγο, ο Χρήστος Παπαστεργίου, ο οποίος αναφέρθηκε κατόπιν στη διημερίδα που πραγματοποιήθηκε πριν το Πάσχα στη Θεσσαλονίκη. Στην οποία, όπως είπε, «παρουσιάσαμε τις θέσεις μας σε 7 θεματικές ενότητες, όπως κόμβοι, δίκτυα, κοινωνική ζωή, καινοτομία, νέες τεχνολογίες κ.α. Ήταν μια αναλυτική διημερίδα, η οποία έγινε για πρώτη φορά και δεν έχει γίνει από πουθενά αλλού. Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας συζητήσαμε με πρόσωπα, που είναι στο χώρο της παραγωγής και καταγράψαμε προβλήματα, τα οποία και θέλουμε να αναδείξουμε».

 

«Έχουμε ανυπαρξία έργου και σχεδιασμού στην Περιφέρεια»

Ο κ. Παπαστεργίου επεσήμανε πως «από τις εκλογές αυτές απουσιάζει ο διάλογος», ενώ έβαλε κατά του νυν περιφερειάρχη και εκ νέου υποψηφίου Απόστολου Τζιτζικώστα και των συνεργατών του.

«Δεν έχει να επιδείξει έργο ο κ. Τζιτζικώστας. Ας μας δείξουν ένα έργο, το οποίο σχεδίασαν οι ίδιοι, το χρηματοδότησαν και το ολοκλήρωσαν. Έχουμε ανυπαρξία έργου και σχεδιασμού στην Περιφέρεια. Στα 9 χρόνια της διοίκησης Αποστόλου Τζιτζικώστα, Παναγιώτη Ψωμιάδη, βασικός τους στόχος δεν είναι η Περιφέρεια, την οποία χρησιμοποιούν ως σκαλοπάτι, για να μεταπηδήσουν στην κεντρική πολιτική σκηνή», τόνισε χαρακτηριστικά.

 

«Όχι μόνο μένουμε στάσιμοι, αλλά οπισθοχωρούμε»

Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Πράξεις» κατέστησε σαφές πως «είμαστε η Περιφέρεια με τη μεγαλύτερη ανεργία, με τη μεγαλύτερη μετανάστευση νέων και με το φτωχότερο νομό (Σερρών). Συνεπώς, όχι μόνο μένουμε στάσιμοι, αλλά οπισθοχωρούμε. Καλώ τον κ. Τζιτζικώστα να αντικρούσει αυτά τα στοιχεία». Ο ίδιος ακόμα μνημόνευσε και ένα άλλο γεγονός. «Μάθαμε ότι η ΕΡΤ ακύρωσε το ντιμπέιτ με τους 13 υποψηφίους περιφερειάρχες, επικαλούμενη οικονομικό κόστος», είπε.

 

«Ο συνδυασμός μας θα κάνει τη διαφορά στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο»

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο κ. Παπαστεργίου έκανε αναφορά στους υποψηφίους του συνδυασμού του.  «Είμαι υπερήφανος για τους υποψηφίους του συνδυασμού μας. Οι υποψήφιοι μας έχουν θετικό αποτύπωμα, όπου ασχολήθηκαν, νοιάζονται για τον τόπο τους, έχουν κρυστάλλινη διαδρομή, μακριά από λάιφ στάιλ και δεν είναι επαγγελματίες της πολιτικής. Νομίζω ότι είναι ένας συνδυασμός, που συνδυάζει εμπειρία, γνώση και καλύπτει την Ημαθία.

Ο συνδυασμός μας θα κάνει τη διαφορά στο επόμενο Περιφερειακό Συμβούλιο, στο οποίο και η Ημαθία είναι αδικημένη. Ούτε ο Τριπόταμος αξιοποιήθηκε, ούτε οι τουριστικές μορφές, ούτε και το αθλητικό κέντρο στο Μακροχώρι», σημείωσε.

 

Οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι στην Ενότητα Ημαθίας

Αμέσως μετά ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου «ΠΡΑΞΕΙΣ» για την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε τους 8 υποψηφίους συμβούλους στην Π.Ε. Ημαθίας, οι οποίοι και είναι :

Από την περιοχή Βέροιας:

• Χρήστος Κούτρας, ιατρός

• Πόπη Παπαοικονόμου, γεωπόνος

• Κατερίνα Καζελίδου, μεταλλειολόγος

• Γιώργος Κόγιας, μηχανικός τοπογράφος

Από την περιοχή Αλεξάνδρειας:

• Γρηγόρης Γιοβανόπουλος, εκπαιδευτικός

• Χρήστος Πριονίδης, πολιτικός μηχανικός

• Αγάπη Μεντεσίδου, φυσικός

Από την περιοχή της Νάουσας:

• Φώτης Φωτιάδης, αρχιτέκτονας

Τέλος, σε ερώτημα της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ» για το αν υπάρξει αντίδραση του ίδιου με άλλους υποψηφίους περιφερειάρχες στην ΕΡΤ, για την επιλογή της να κόψει το ντιμπέιτ που επρόκειτο να γίνει, ο κ. Παπαστεργίου απάντησε καταφατικά.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής