breaking news Νέο

Στο δήμο Αλεξάνδρειας - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

Στο δήμο Αλεξάνδρειας - Γράφει ο Τάσος Τασιόπουλος

- Σε λιγότερο από καμιά εικοσαριά μέρες θα αναμετρηθούν στις κάλπες σε τέσσερα διαφορετικά επίπεδα τα θέλω των Ελλήνων πολιτών.

- Είναι ευρέως γνωστό πως προεκλογικά λέγονται πολλά και είναι παραδεκτό ότι γλώσσα και σκέψη είναι πράγματα άρρηκτα δεμένα μεταξύ τους αφού η σωστά δομημένη, πλούσια και ευέλικτη γλώσσα, στηρίζει την υψηλού επιπέδου σκέψη, ενώ το ψηλό διανοητικό επίπεδο αποτελεί κατάλληλο έδαφος για την καλλιέργεια σωστής γλωσσικής έκφρασης.

- Είναι βέβαια γνωστό ότι αν όχι πολλοί σίγουρα αρκετοί, εμπιστεύονται σε τοπικό επίπεδο την γραπτή τους έκφραση σε τρίτους, οι οποίοι υποπίπτουν συχνά- πυκνά, όχι μόνον σε γλωσσικά αλλά και πραγματικά λάθη για τα οποία δεν λογοδοτούν οι ίδιοι, αλλά αυτοί που πληρώνουν και τους εμπιστεύονται.

- Καλά να πάθουν.

- Αυτά για τα γραπτά τα οποία βέβαια οι λατίνοι έλεγαν ότι τα γραπτά μένουν.

- Ο πρωθυπουργός λοιπόν έδωσε τελευταία μια συνέντευξη στον ΑΝΤ1 που εκτός από τα λεκτικά ατοπήματα του τύπου “θα καθαρίσουμε την κόπρο του Αυγέα” ή “η πλατιά απεύθυνση” ήταν όπως όλοι οι πολιτικοί παραπλανητικός και ανακριβής ή το χειρότερο έκανε “γαργάρα” όσα πράγματα δεν βοηθούσαν την καλή εικόνα που ήθελε να παρουσιάσει.

- Σε τοπικό επίπεδο δεν είχαμε την ευκαιρία ακόμα να διαπιστώσουμε το τί και το πώς του δημοσίου προφορικού αντιπολιτευτικού λόγου  μεταξύ των υποψηφίων περιμένοντας να το διαπιστώσουμε όταν υπάρξει, που δεν θα υπάρξει καθώς ο σημερινός δήμαρχος δείχνει να το φοβάται.

- Υπάρχουν όμως δείγματα γραφής του γραπτού λόγου όσων διεκδικούν την ψήφο των πολιτών.

- Παρακολουθώντας δυο-τρεις δημόσιες γραπτές ανακοινώσεις εύκολα καταλαβαίνεις προσπάθειες παραπλάνησης των ψηφοφόρων ή αποφυγής απαντήσεων σε συγκεκριμένα ερωτήματα, που προφανώς οι απαντήσεις ή δεν υπάρχουν ή είναι δύσκολες και σίγουρα ασύμφορες.

- Ξεκαθάρισε μας λένε το τοπίο στα αυτοδιοικητικά της Αλεξάνδρειας.

- Σωστά, αν και είναι πολύ πρόωρο να το στηρίξει κάποιος αφού μόλις κατατέθηκαν επισήμως τα ψηφοδέλτια και άρα γίνονται γνωστοί όλοι όσοι θα ενδιαφερθούν για το “σταυρό”.

- Ας σχολιάσουμε όμως τις διαπιστώσεις.

- Για το σημερινό δήμαρχο λέγεται πως “το ενδεχόμενο συμμετοχής στο δεύτερο γύρο είναι όνειρο θερινής νυχτός”.

- Έτσι φαίνεται ότι είναι και σωστά επιλέχτηκε  -ανάμεσα στα πολλά άλλα – ως κομμάτι κριτικής η αποκομιδή των σκουπιδιών, γιατί πράγματι είναι η χειρότερη ακόμα και σε σύγκριση με τις παλιές κοινότητες οι οποίες μάζευαν τα απορρίμματα με τα τρακτέρ και τις πλατφόρμες και διέθεταν ως εργαλεία δυο τσουγκράνες και τρία φτυάρια.

- Σίγουρα βέβαια δεν είναι ως προς τα απορρίμματα μόνον αυτό.

- Είναι ότι οι δημότες των ΟΤΑ που έχουν επιδόσεις στην ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ και την διαλογή στην πηγή, ανταμείβονται με εκπτώσεις 25% στα δημοτικά τέλη.

- Και ασφαλώς είναι γνωστό ότι δήμος ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑΣ και ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ είναι ασύμβατοι όροι με απόλυτη ευθύνη της όποιας ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ αρχής.

- Φυσικά άγνωστη λέξη μέχρι στιγμής είναι και η υποσχεθείσα “βελτίωση της καθημερινότητας του δημότη” πράγμα που δεν αφορά βέβαια μόνον τα απορρίμματα του σημερινού δημάρχου.

- Το επί πλέον όμως καταδικαστικό πρόβλημα για το σημερινό δήμαρχο και την ολιγομελή παρέα του είναι η επιδειχθείσα αναξιοπιστία προεκλογικών λόγων και κατοπινών έργων γιατί έτσι γίνεται όταν λες σε κάποιον αυτά που θέλει να ακούσει, ενώ δεν μπορείς ή δεν θέλεις να τα πραγματοποιήσεις.

- Όσον αφορά τους άλλους υποψήφιους είναι φανερό ότι ο κομματικός του ΚΚΕ δεν αφίσταται των προσδοκιών του ιδίου και του κόμματος του.

-  Ο Αργύρης Πανταζόπουλος όντως φάνηκε, ότι είναι μικρό το καλάθι που τον ακολουθεί και αυτό διαπιστώνεται όχι μονάχα από την μοναδική προεκλογική του συγκέντρωση.

- Ο Μιχάλης Χαλκίδης, ό,τι πετυχαίνει μέχρι στιγμής, το πετυχαίνει με ό,τι προσωπικά διαθέτει, χωρίς τη συνδρομή, αγνώστων εξάλλου, υποψηφίων.

- Και είναι θαύμα το ότι, ως φαίνεται, κατά την ταπεινή μου άποψη την οποία υποστηρίζω από τον Νοέμβριο, θα πάει για την δεύτερη και τελευταία γι αυτόν Κυριακή.

- Για τον Κώστα Ναλμπάντη δεν μπορώ να είμαι αντικειμενικός αφού δημόσια δηλώνω ότι όσο μπορώ τον στηρίζω και υποστηρίζω την προσπάθειά του, παρ΄ όλα αυτά με κίνδυνο να διαψευσθώ ως μεροληπτικά σκεπτόμενος τον βλέπω ως αδιαφιλονίκητο συμμέτοχο της δεύτερης Κυριακής και ως πρώτο μετά από αυτήν.

- Ο Κώστας ως νέος άνθρωπος διάλεξε μερικά προεκλογικά πράγματα που είναι πιο μπροστά από τα παλιά τετριμμένα όλων των άλλων.

- Δεν ασχολείται όσο και αν βάλλεται ούτε αντιπαρατίθεται με τα θέλω των άλλων, διακηρύσσει έναν αδέσμευτο, ακομμάτιστο, πολύχρωμο και ΝΕΑΝΙΚΟ συνδυασμό που προσανατολίζεται προς τα ΕΥΡΩΠΑΪΚΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ για τα οποία όπως αποδεικνύει βρίσκει ήδη από τώρα άκρες.

- Το απέδειξε με την επίσκεψη σε φορείς και θεσμούς, με την ανεπανάληπτη  συγκέντρωση στο ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΟ και με την ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΝΕΟΛΑΙΑΣ  με την συμμετοχή νεαρής επικοινωνιολόγου και του αντιπροέδρου του ΔΙΚΤΥΟΥ των ΕΥΡΩΠΑΪΚΩΝ πόλεων, - ο οποίος εργάζεται στον τομέα της διπλωματίας των πόλεων- και αντιδημάρχου ΤΡΙΚΑΛΩΝ Θεσσαλίας, γνωστού όντως  ότι πολλοί υποψήφιοι συνέρρεαν στα Τρίκαλα ενώ στην περίπτωσή του, τα Τρίκαλα ήρθαν στην ΑΛΕΞΑΝΔΡΕΙΑ.

- Το μόνο που έμεινε να τον καταμαρτυρούν οι παλαιοκομματικοί αντίπαλοι του είναι κάτι που αυταπόδεικτα ΔΕΝ ισχύει.

- Είναι οι αστειότητες περί συνδυασμού με χρίσμα του ΣΥΡΙΖΑ.

- Το συγκεκριμένο έχει διαψευστεί δημοσίως και παντοιοτρόπως από τον ίδιο και από τον συνδυασμό του και προφανώς δεν ισχύει και τίθεται εκτός λογικής κάτι που δημόσια απορρίπτεται.

- Άρα γιατί επιμένουν;

- Μα γιατί δεν έχουν κάτι άλλο να καταμαρτυρήσουν.

- Αν βρουν, σίγουρα θα ξεχάσουν τα ΣΥΡΙΖΑΙΚΑ, αλλά θα το θυμούνται οι Κεντροαριστεροί που μαζί με τους άλλους του ακομμάτιστου συνδυασμού θα τον επιλέξουν κυρίως στο δεύτερο γύρο.

 

                                                                                Τάσος Τασιόπουλος

 

ΥΓ1. Επαναλαμβάνουν ότι όταν ο δυνατός νιώθει μερικά μίζερα πράγματα τα αγνοεί παρ' ότι έχει συντριπτικές απαιτήσεις.

ΥΓ2. Ο Μιχάλης Χαλκίδης ό,τι πάρει στον πρώτο γύρο θα το πάρει εντελώς μόνος αλλά και ό,τι χάσει στον δεύτερο θα το χάσει μόνος.

ΥΓ3. Πλάκα έχει δημόσια γράφων που από τη μια μεριά ως επαγγελματίας ( ; )  πληρώνεται από συγκεκριμένο υποψήφιο και από την άλλη μπουρδολογεί ως ανεξάρτητος.!!

ΥΓ4. Όσον αφορά τους υποψήφιους δημάρχους μας:

- Ο πρώτος παίρνει το ποσοστό του και εκλέγεται ο ίδιος δημοτικός σύμβουλος.

- Ο δεύτερος καλύπτει την ανάγκη να φτιάξει τον μέντορά του αντιδήμαρχο.

- Ο τρίτος κάποτε έλεγε ότι μπορεί αλλά στην πράξη φάνηκε πολύ ανήμπορος.

- Ο τέταρτος είναι βέβαιο ότι ξέρει, είναι αμφίβολο όμως αν θέλει.

- Ο πέμπτος φαίνεται ότι και ξέρει και θέλει και μπορεί.

- Διαλέγετε και παίρνετε!!!


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής