breaking news Νέο

Τάκης Μαυρογιώργος : «Τελειώνει η «αξονιάδα» για το Νοσοκομείο Νάουσας!»

Τάκης Μαυρογιώργος : «Τελειώνει η «αξονιάδα» για το Νοσοκομείο Νάουσας!»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε το μεσημέρι της Τετάρτης, 15ης Μαΐου, ο διοικητής του Νοσοκομείου Ημαθίας, Τάκης Μαυρογιώργος, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Νοσοκομείου της Νάουσας. Ο διοικητής, κάνοντας παράλληλα και ένα μίνι απολογισμό της θητείας του στο «τιμόνι» των δύο νοσοκομείων της Ημαθίας, έδωσε την ευχάριστη είδηση για τους πολίτες του τοπικού Νοσοκομείου, αφού αύριο Παρασκευή υπογράφεται η εκτελεστική σύμβαση με την ανάδοχο εταιρεία του αξονικού τομογράφου της Νάουσας (General Motors), με συμβατικό διάγραμμα λειτουργίας του τις πενήντα μέρες. «Αξονιάδα τέλος», είπε χαρακτηριστικά ο διοικητής, που τόνισε ότι το κόστος του σύγχρονου, 16τομου αξονικού της Νάουσας, είναι κατά 90.000 περίπου ευρώ μικρότερο από τον αντίστοιχο της Βέροιας, που αγοράστηκε με δωρεά ιδιώτη, που κόστισε 275.000. Τα δε χρήματά του θα αποπληρωθούν από τη διοίκηση του Νοσοκομείου Νάουσας σε 5 ετήσιες δόσεις, με υποχρέωση  της G.E  να αποκαθιστά τις, όποιες, βλάβες, εντός 48 ωρών, χωρίς καμιά μάλιστα επιπλέον επιβάρυνση στο λειτουργικό κόστος του τομογράφου. Για την εγκατάστασή του γίνονται οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες στο χώρο του παλιού αξονικού, ενώ για τη λειτουργία του θα προσληφθεί ένας επικουρικός γιατρός και δυο χειριστές.

«Η διοίκηση του υπουργείου Υγείας με το μεγάλο διαγωνισμό  προμήθειας αξονικών, που ανέλαβε το «Σεισμανόγλειο»,  έκανε μεγάλη οικονομία κλίμακος», τόνισε ο κ. Μαυρογιώργος, ο οποίος για μια ακόμη φορά αναφέρθηκε στο στόχο του (σ.σ θα τον θέσει, όπως είπε, στο δημοτικό συμβούλιο που θα προκύψει μετά τις εκλογές του Μαΐου και την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής το Σεπτέμβρη) για τη δημιουργία τμήματος μετανοσοκομειακής αποκατάστασης.

«Η στρατηγική  της πόλης είναι παράλληλη με την ανάπτυξη του νοσοκομείου. Το 2003, το τμήμα του όμορου κτιρίου της «Βέτλανς» παραχωρήθηκε στο Νοσοκομείο από το δήμο για 10 χρόνια, ώστε να δημιουργηθεί τέτοιο τμήμα, αλλά πέσαμε στην περίοδο της οικονομικής κρίσης. Επανέφερα στη σημερινή δημοτική αρχή την πρόταση για εκ νέου παραχώρηση, αλλά το δημοτικό συμβούλιο την καταψήφισε», είπε ο διοικητής, ο οποίος αναφέρθηκε, για μια ακόμη φορά στο δήμαρχο Νάουσας, Νίκο Κουτσογιάννη, προσάπτοντάς του ότι δεν κράτησε την υπόσχεσή του για τη δωρεά από το ίδρυμα Δημούλα ποσού της τάξης των 100.000 ευρώ, ώστε να μην υπήρχε τόσο μεγάλη αναμονή στην  εγκατάστασή του, αφού ο ίδιος είχε ήδη συγκεντρώσει από δωρεές ιδιωτών, άλλα 150.000 ευρώ. Από τα χρήματα που συγκέντρωσε ο κ. Μαυρογιώργος δόθηκαν 50.000 ευρώ για την αγορά σύγχρονου ακτινοδιαγνωστικού μηχανήματος στα χειρουργεία, το οποίο βοηθά σημαντικά και τις ορθοπαιδικές επεμβάσεις.

«Όσο τα είδατε εσείς τα χρήματα, τα είδαμε και εμείς. Οι συμπολίτες μας υπέστησαν μεγάλη ταλαιπωρία αυτό το διάστημα, αλλά με την εγκατάσταση του αξονικού θα έχουμε ακόμη καλύτερες υπηρεσίες», συνέχισε ο κ. Μαυρογιώργος, που κατηγόρησε την κυβέρνηση της ΝΔ-ΠΑΣΟΚ για την εγκατάλειψη της πρωτοβάθμιας παροχής υγείας, με το κλείσιμο των ΙΚΑ, ενώ στάθηκε αντίθετος στη λογική της ημιιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ που επαγγέλλεται, όπως είπε, ο κ. Μητσοτάκης.

«Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ παρέλαβε διαλυμένη την πρωτοβάθμια δημόσια υγεία, με αποτέλεσμα ο φόρτος να πέσει στα δημόσια νοσοκομεία. Περάσαμε πέτρινα χρόνια, αλλά είχαμε στόχο να λειτουργήσει το ΕΣΥ και να αναταχθεί πλήρως ο χώρος. Με την επιχειρούμενη αναβάθμιση  του συστήματος πρωτοβάθμιας δημόσιας υγείας, είμαι βέβαιος ότι θα μειωθούν οι ροές στα νοσοκομεία», είπε.

Ο διοικητής εξήγγειλε επίσης την πλήρωση  8 μονίμων θέσεων γιατρών στο Νοσοκομείο της Νάουσας, και άλλων 13 σε αυτό της Βέροιας.

Κλείνοντας αναφέρθηκε στα οφέλη της συμπληρωματικής λειτουργίας των Νοσοκομείων Βέροιας και Νάουσας, που μπορούν να συνεργάζονται επ΄ ωφελεία της δημόσιας υγείας. 

Αναφορικά με το Νοσοκομείο της Βέροιας, ευχαρίστησε τη βουλευτή Φρόσω Καρασαρλίδου για τη συνεχή της προσπάθεια, όπως και για αυτό της Νάουσας, στη λειτουργία της νέας πτέρυγάς του, στην οποία θα στηθεί μια μονάδα εντατικής θεραπείας, 11 κλινών. «Εύχομαι να μπορέσουμε να φέρουμε και δυο θωρακοχειρουργούς, ώστε η Βέροια να παρέχει πλέον τριτοβάθμιες υπηρεσίες υγείας. Το να γίνουν ανεξάρτητα τα δυο Νοσοκομεία διοικητικά, δεν προσφέρει τίποτε λειτουργικά, αφού απαιτούνται πλέον οικονομίες κλίμακος σε εξοπλισμό και προσωπικό, ώστε το ένα να συμπληρώνει το άλλο».

Ο κ. Μαυρογιώργος ευχαρίστησε το παριστάμενο στη συνέντευξη Δ.Σ. των φίλων του Νοσοκομείου της Νάουσας για τη σημαντική βοήθεια που παρέχουν στον εξοπλισμό του, ενώ χαρακτήρισε παραγωγική, πλέον, τη μονάδα, τονίζοντας ότι στόχο έχει, έως το τέλος της θητείας του, την αναμόρφωση των οργανισμών των δυο Νοσοκομείων. «Ήρθαμε πλέον στα συγκαλά μας. Από την εικόνα ότι κλείνει το Νοσοκομείο, επιλύσαμε σημαντικά λειτουργικά προβλήματα και πλέον οι κλινικές του, με επίκεντρο την παθολογική, είναι στελεχωμένες κατά 80%», είπε.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής