breaking news Νέο

Με τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας συναντήθηκε η Γεωργία Μπατσαρά

  • Με τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας συναντήθηκε η Γεωργία Μπατσαρά
  • Με τον Αγροτικό Σύλλογο Γεωργών Βέροιας συναντήθηκε η Γεωργία Μπατσαρά

Τα προβλήματα των αγροτών του Δήμου Βέροιας και δη της Ημαθίας συζήτησαν η Υποψήφια Δήμαρχος Βέροιας και επικεφαλής του συνδυασμού «Βέροια ΠΡΩΤεύουσα ΠΟΛΗ» κ. Γεωργία Μπατσαρά, με τη διοίκηση του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας.

Το βράδυ της Πέμπτης η κ. Μπατσαρά συνοδευόμενη από υποψηφίους συμβούλους του συνδυασμού της, συναντήθηκε στην Κουλούρα με τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συλλόγου Γεωργών Βέροιας κ. Τάσο Χαλκίδη, τον Αντιπρόεδρο κ. Γιάννη Βράνα και το Γενικό Γραμματέα κ. Θόδωρο Παπακωνσταντίνου.

Οι συνδικαλιστές των αγροτών για μια ακόμη φορά περιέγραψαν την δραματική κατάσταση που επικρατεί στον αγροτικό κόσμο ο οποίος χρόνο με το χρόνο βλέπει να μειώνεται το εισόδημά του σε βαθμό που να μην μπορεί να ανταποκριθεί ούτε στις καλλιεργητικές ανάγκες.

«Πρέπει να γίνει αλλαγή του κανονισμού πληρωμής από το εμπάργκο στη Ρωσία και να επιταχυνθούν οι εκτιμήσεις των ζημιών από τα καιρικά φαινόμενα, ώστε να καταβάλλονται νωρίτερα οι αποζημιώσεις. Βρισκόμαστε στο σημείο να μην έχουν πληρωθεί οι αγρότες για την περσινή καλλιεργητική περίοδο και να αδυνατούν σήμερα να αγοράσουν πετρέλαιο για τα μηχανήματά τους» δήλωσαν οι συνδικαλιστές των αγροτών στην κ. Μπατσαρά.  

Η Υποψήφια Δήμαρχος ενημέρωσε τους συνδικαλιστές των αγροτών πως «πριν λίγες μέρες επισκέφθηκα το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στη Βέροια, όπου η Προϊσταμένη κ. Μαρία Παππά με ενημέρωσε πως η υπηρεσία ενισχύθηκε με προσωπικό και δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις στις εκτιμήσεις. Όμως αυτό δεν αναιρεί την σκληρή πραγματικότητα που βιώνει σήμερα ο αγροτικός κόσμος. Δυστυχώς παράλληλα με τις αγροτικές απώλειες, πλήττεται και η υπόλοιπη οικονομία του Δήμου Βέροιας και του νομού μας γενικότερα. Για τον λόγο αυτό επιβάλλεται να ενώσουμε τις φωνές μας με τους αγρότες για να διεκδικήσουμε από την πολιτεία αυτά που αξίζει ο αγροτικός μας κόσμος. Παράλληλα ως Δημοτική Αρχή θα πρέπει να βελτιώσουμε τις συνθήκες και τις υποδομές προς τους αγρότες, με ομαλούς αγροτικούς δρόμους και με συνεχή αναζήτηση τρόπων υποστήριξης του πρωτογενή τομέα συνολικά. Αυτό απαιτεί συνεργασία και εμείς δεσμευόμαστε γι αυτήν.

Τέλος με αφορμή την δίκη που θα γίνει την Τρίτη 21 Μαΐου με κατηγορούμενους αγρότες που μάχονταν για τα δίκαια αιτήματά του αγροτικού κόσμου, δηλώνουμε την αμέριστη συμπαράστασή μας και ελπίζουμε πως η δικαιοσύνη θα τους απαλλάξει από τις κατηγορίες ».


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής