breaking news Νέο

Ομάδες που ξεχώρισαν

Ομάδες που ξεχώρισαν

Μια ακόμη ποδοσφαιρική σεζόν στην περιοχή μας φθάνει στο τέλος της, με τον Μ. Αλέξανδρο Τρικάλων να πανηγυρίζει την κατάκτηση του τίτλου και την επιστροφή του στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, από το οποίο, πριν έναν περίπου χρόνο, παρά την εξαιρετική του παρουσία, κυρίως στον Α' γύρο, είχε υποβιβαστεί.

Επιστροφή λοιπόν της ομάδας των Τρικάλων σε γνώριμα λημέρια, με νωπές ακόμη τις εμπειρίες από την προηγούμενη παρουσία της σ' αυτά. Εμπειρίες που μπορούν να φανούν χρήσιμες στη νέα προσπάθεια, που θα κάνει να μακροημερεύσει από φέτος στην Γ' Εθνική.

Το πρωτάθλημα της Α' κατηγορίας της Ένωσης μας λοιπόν από την περασμένη Κυριακή και με την διεξαγωγή του αγώνα Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων – ΠΑΟΚ Αλεξάνδρειας, στα πλαίσια της τελικής φάσης των πλεϊ οφ, ολοκληρώθηκε και ήδη έχουμε τον πρωταθλητή της ποδοσφαιρικής περιόδου 2018-2019, που είναι ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων.

Μια ποδοσφαιρική χρονιά, που δυστυχώς διανθίστηκε από επεισόδια και ανακοινώσεις διαμαρτυρίες ομάδων, φθάνει στο τέλος της αφήνοντας πίσω της, χρήσιμες, για όλους, εμπειρίες που θα χρησιμοποιηθούν, θέλουμε να πιστεύουμε, σαν οδηγός, προκειμένου να αποφευχθούν τα ίδια λάθη την επόμενη περίοδο.

Η ποδοσφαιρική χρονιά που ολοκληρώνεται σε λίγες ημέρες, δεν είχε την ίδια «γεύση» για όλες τις ομάδες.

Υπάρχουν ομάδες που πέτυχαν τον στόχο που είχαν βάλει στο ξεκίνημα της σεζόν και οι παράγοντες τους αισθάνονται σήμερα δικαιωμένοι και ομάδες που απέτυχαν.

Yπάρχουν όμως και ομάδες που ξεχώρισαν, όχι απαραίτητα επειδή τερμάτισαν ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Υπάρχουν τόσα πράγματα στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, που μπορεί μια ομάδα να κυνηγήσει και να πετύχει, εκτός από τον βαθμολογικό πίνακα!!

Μια από τις ομάδες που ξεχώρισαν την ποδοσφαιρική σεζόν που φθάνει στο τέλος της είναι ασφαλώς ο Μ. Αλέξανδρος Τρικάλων, όχι βέβαια επειδή κατέκτησε τον τίτλο του πρωταθλητή, αλλά κυρίως επειδή κατάφερε να μείνει ανεπηρέαστος από τον άδοξο περσινό υποβιβασμό του από την Γ' Εθνική και να λειτουργήσει σωστά.

Η ομάδα των Τρικάλων, με τον Τάκη Παπαδόπουλο και τον γιο του Βασίλη στο τιμόνι της διοίκησης της, έδειξαν πως πρέπει να λειτουργεί ένας παράγοντας, που αγαπάει πραγματικά το ποδόσφαιρο και την ομάδα του. Το καλοκαίρι του 2017, όταν έκτιζαν την ομάδα τους για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, αξιοποίησαν την επιθυμία των νεαρών ποδοσφαιριστών της περιοχής τους, για το επόμενο ποδοσφαιρικό βήμα στελεχώνοντας την με ταλαντούχους παίκτες τους οποίους άλλους κράτησαν στο ρόστερ της ομάδας κι' άλλους έδωσαν δανεικούς σε γειτονικούς συλλόγους. Με τον τρόπο αυτό εκτός από το «σήμερα» φρόντισαν να ετοιμάσουν και την επόμενη ημέρα της ομάδας τους, δίχως να σκεφθούν, αν η επόμενη ημέρα έβρισκε αυτούς ή κάποιους άλλους στην διοίκηση. Για τον Τάκη Παπαδόπουλο και τον γιο του Βασίλη προήχε το συμφέρον της ομάδας.

Με απλά λόγια, η φετινή ομάδα του Μ. Αλεξάνδρου Τρικάλων χτίστηκε το καλοκαίρι του 2017, όταν ετοιμάζονταν για το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής και αυτό εκτός από την διορατικότητα, φανερώνει και την αγάπη των ανθρώπων που έπαιρναν τις αποφάσεις εκείνη την περίοδο, για την ομάδα του τόπου τους.

Η επόμενη ομάδα που ξεχώρισε, όχι βέβαια για την υψηλή βαθμολογική θέση, είναι το Μακροχώρι. Μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ημαθίας, με πολλούς τίτλους στο ενεργητικό της και πολυάριθμες συμμετοχές στα πρωταθλήματα της Δ' και της Γ' Εθνικής, που υποχρεώθηκε να αλλάξει στόχους και φιλοσοφία, από την στιγμή που έπαψε να χρηματοδοτείται (Πανίνι – Βούλγαρης – Τσιρανίδης) από κάποιον οικονομικό παράγοντα.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η ομάδα του Μακροχωρίου διαθέτει από τα χαμηλότερα μπάτζετ της κατηγορίας και όμως έχει καταφέρει να λειτουργεί με αξιοπρέπεια «κλέβοντας» πολλές φορές τις εντυπώσεις ακόμη και αγωνιστικά.

Με νεαρούς, ως επί το πλείστον ποδοσφαιριστές, άρτια οργανωμένα τμήματα υποδομής, που λειτουργούν αδιαλείπτως εδώ και 35 χρόνια, εξαιρετικές και κυρίως άριστα συντηρημένες εγκαταστάσεις, επανειλημμένα τα τελευταία χρόνια έχει γίνει, σημείο αναφοράς για την σωστή λειτουργία της, τόσο από προπονητές, όσο και από παράγοντες άλλων ομάδων.

Είναι ένας σύλλογος, που επαναλαμβάνουμε δίνει μια διαφορετική διάσταση, την σωστή θα λέγαμε εμείς, στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο.

Η τρίτη ομάδα που ξεχωρίσαμε φέτος από την Α' κατηγορία της Ένωσης μας ήταν ο Αγρ. Αστέρας Πλατέος.

Επέστρεψε ύστερα από πολλά χρόνια στην μεγάλη κατηγορία της Ένωσής μας και με έναν πρώην ποδοσφαιριστή της στην κορυφή της διοίκησής της, τον γιο του γνωστού παράγοντα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου της Ημαθίας Σταύρου Καζαντζιδη και με έναν εξαιρετικό, τουλάχιστον ως προς την συμπεριφορά, προπονητή στον πάγκο της, τον Τάσο Ουλσουζίδη, δίδαξε σε πολλές περιπτώσεις ήθος, και έκανε μία εξαιρετική πορεία στο πρωτάθλημα, διεκδικώντας την είσοδό της στην τετράδα των πλεϊ οφ, ενώ παράλληλα εξέπεμπε σε κάθε βήμα της υγεία.

Σ' αυτές τις τρεις ομάδες, θα μπορούσαμε να προσθέσουμε και τον Αγρ. Αστέρα Αγίας Βαρβάρας που με παίκτες οι περισσότεροι από τους οποίους αγωνίζονταν στα τμήματα υποδομής του (Κ16 και Κ14) προσπάθησε να σταθεί με αξιοπρέπεια, απέναντι σε ομάδες με υψηλά μπάτζετ και καταξιωμένους αντιπάλους και κάποιες φορές τα κατάφερε χάνοντας παιχνίδια στις λεπτομέρειες και από απειρία.


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής