breaking news Νέο

Παράσταση «...Η οδύνη της φρίκης και η φρίκη της οδύνης...» από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

  • Παράσταση «...Η οδύνη της φρίκης και η φρίκη της οδύνης...» από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
  • Παράσταση «...Η οδύνη της φρίκης και η φρίκη της οδύνης...» από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας
  • Παράσταση «...Η οδύνη της φρίκης και η φρίκη της οδύνης...» από την Εύξεινο Λέσχη Βέροιας

                Συνεχίζοντας τις εκδηλώσεις μνήμης η συλλογική  προσπάθεια των τμημάτων της λέσχης μας μετέφερε την  Παρασκευή 31 Μαΐου 2019 στον αλύτρωτο Πόντο, όπου οι πρόγονοί μας μετά από άνιση μάχη με την τουρκική θηριωδία, άφησαν την πατρίδα τους αλλά πήραν μαζί τους χιλιάδες αναμνήσεις από τα ιερά χώματα του Πόντου.

                Η επωδός του θρήνου της Τραπεζούντας «Πάρθεν η Ρωμανία» μας λέει : «Η Ρωμανία κι’ αν επέρασεν, ανθεί και φέρει κι’ άλλο», που έγινε πράξη με τη συγκεκριμένη παράσταση, όπου παιδιά 3ης, 4ης και 5ης γενιάς μας μετέφεραν νοερά στις ρίζες μας, για να αποδώσουμε τον οφειλόμενο φόρο τιμής στους προγόνους μας.

                Η παράσταση έκανε μια ιστορική διαδρομή στους αγώνες επιβίωσης των Ελλήνων του Πόντου απέναντι στον  τουρκικό εθνικισμό και συγκλόνισε τους θεατές με την άψογη παρουσίαση πραγματικών γεγονότων, που γέμισαν  ασφυκτικά το Χώρο Τεχνών (σημειώνεται ότι εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια από τις 10 Μαΐου), με τις καταπληκτικές και  εύστοχες επιλογές και παρουσιάσεις των κειμένων και των δρώμενων, από όλους τους συντελεστές της.

                Πριν την παράσταση τιμήθηκε ο Βασίλης - Γιάννης Γιαϊλαλί σε ένδειξη μνήμης και τιμής των αδικοχαμένων  παππούδων μας αλλά και για αγώνες του για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Τουρκία.

                Το μήνυμα ότι είναι σταυρός και ευθύνη να υπηρετήσουμε και να αναδείξουμε τη γενοκτονία των παππούδων  μας αλλά και όλων των χριστιανικών  πληθυσμών της Ανατολίας με τη Διεθνοποίηση κα  τη Διεθνή  Αναγνώριση και  Καταδίκη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου από την Τουρκία πέρασε στις καρδιές όλων όσων  παρευρέθησαν και πλέον ήρθε η ώρα που όλοι μαζί ενωμένοι θα πορευτούμε, γιατί οι υψηλές ιδέες και οι αξίες που μας  ενώνουν είναι ποτισμένες με αγώνες και αίμα.

                Ευχαριστούμε το δήμαρχο Βέροιας κ. Βοργιαζίδη Κωνσταντίνο, τον πρόεδρο της ΚΕΠΑ Δήμου Βέροιας κ. Ακριβόπουλο Λεωνίδα για τη διάθεση του Χώρου Τεχνών, τον πρόεδρο της ΔΕΥΑΒ κ. Ορφανίδη Γιώργο και όλους  τους φορείς, συλλόγους, μέλη και φίλους της λέσχης για την παρουσία τους αλλά ιδιαίτερα το προσωπικό του Xώρου  Τεχνών για  την άριστη συνεργασία μας.

 

Με τιμή

Για το Δ.Σ.

 

 

                  Ο  Πρόεδρος                                                                   Η  Γ. Γραμματέας

       Τουμπουλίδης  Νικόλαος                                                   Τογκουσίδου Ευαγγελία


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής