breaking news Νέο

Π. Ρήγας : «Πρέπει να πάμε σε μία προοδευτική συμμαχία και θα κερδίσουμε τις εκλογές»

  • Π. Ρήγας : «Πρέπει να πάμε σε μία προοδευτική συμμαχία και θα κερδίσουμε τις εκλογές»
  • Π. Ρήγας : «Πρέπει να πάμε σε μία προοδευτική συμμαχία και θα κερδίσουμε τις εκλογές»
  • Π. Ρήγας : «Πρέπει να πάμε σε μία προοδευτική συμμαχία και θα κερδίσουμε τις εκλογές»
  • Π. Ρήγας : «Πρέπει να πάμε σε μία προοδευτική συμμαχία και θα κερδίσουμε τις εκλογές»

Συνέντευξη τύπου παραχώρησε χθες προς τα τοπικά ΜΜΕ, στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. Βέροιας, ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Ρήγας, με αφορμή την παρουσία του στη Βέροια και την πολιτική ομιλία του το βράδυ, στον πολυχώρο της «Ελιάς».

Αναφορικά με το εκλογικό αποτέλεσμα που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στις Ευρωεκλογές,  ο κ. Ρήγας ανέφερε πως «είναι ένα αποτέλεσμα που δεν μας ικανοποίησε και δεν έχει σχέση με τη διακυβέρνηση της χώρας, διότι άλλο είναι όταν μιλάμε για Eυρωεκλογές και άλλο όταν πάμε σε εθνικές εκλογές, όπου εκεί τα σχέδια που θα αντιπαρατεθούν, θα έχουν να κάνουν με την επόμενη μέρα της διακυβέρνησης».

Ο κ. Ρήγας επεσήμανε πως «αναλαμβάνοντας τη διακυβέρνηση της χώρας το 2015, στόχος ήταν να υπάρξει η σταθεροποίηση της οικονομίας της χώρας και ότι – όπως είπε - «όσο οι ανισότητες διευρύνονται, τόσο το πρόβλημα μεγαλώνει και γίνεται δύσκολη η αντιμετώπιση της οικονομίας». Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι «υπάρχει μία φθορά, την οποία αντιλαμβανόμαστε και την εξέφρασαν οι πολίτες με την ψήφο τους», ενώ στη συνέχεια έθεσε τους στόχους της κυβέρνησης, οι οποίοι συμπυκνώνονται σε τέσσερις άξονες.

«Πρώτoς άξονας είναι η αναπτυξιακή πορεία της χώρας με αύξηση επενδύσεων, αλλά δεν θέλουμε «κρατικοδίαιτες» επενδύσεις. Δεύτερος άξονας είναι η στήριξη του κοινωνικού κράτους και η εμβάθυνση ταυτόχρονα με τη στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, που είναι βιώσιμο μέχρι το 2060. Τρίτος άξονας είναι η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων με μέτρα που θα ανακοινωθούν στο άμεσο μέλλον. Και τέταρτος άξονας είναι η εμβάθυνση της Δημοκρατίας», είπε.

Ακόμα, ο κ. Ρήγας άσκησε κριτική στη Ν.Δ., για την οποία σημείωσε ότι «λέει αυτά που λέει και χωρίς αυτά να έχουν περιεχόμενο».

Μάλιστα, στο σημείο αυτό ο κ. Ρήγας έφερε ως παράδειγμα την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Δραπετσώνα, υπενθυμίζοντας ότι το 2015 ήταν απέναντι στην πρωτοβουλία τότε του ΣΥΡΙΖΑ και «τώρα ιδιοποιείται πράγματα που κάναμε εμείς. Είναι λάθος αυτό».

«Μπορούμε να κερδίσουμε και θα κερδίσουμε τις εκλογές και αυτό είναι αναγκαίο, για να μην υπάρξει πισωγύρισμα. Πρέπει να πάμε σε μια προοδευτική συμμαχία και οφείλουμε να πείσουμε τον ελληνικό λαό ότι θα κερδίσουμε», ανέφερε ο κ. Ρήγας, ολοκληρώνοντας την εισηγητική του τοποθέτηση.

 

Ερωταπαντήσεις

 

Περνώντας στο πεδίο των ερωταπαντήσεων, ο κ. Ρήγας ξεκαθάρισε πως δεν μπήκαν ποτέ στο ΤΑΙΠΕΔ οι αρχαιολογικοί χώροι, ενώ για τη Συμφωνία των Πρεσπών έκρινε αυτή ότι έγινε υπέρ του εθνικού συμφέροντος και πως λόγοι εθνικής ασφαλείας οδήγησαν σε αυτή.

Για δε τα ψηφοδέλτια ενόψει των επικείμενων εθνικών εκλογών, ο κ. Ρήγας είπε ότι θα ανακοινωθούν σύντομα, τα οποία - όπως τόνισε - «θα είναι ψηφοδέλτια ευρύτατης αποδοχής και θα εκπέμπουν το μήνυμα της προοδευτικής συμμαχίας».

Τέλος, σε ερώτημα της «ΗΜΕΡΗΣΙΑΣ», πως με την παραίτηση του πρώην επικεφαλής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Δημοσίων Σχέσεων, αντιστρατήγου ε.α. Νίκου Ζαχαριάδη, ο οποίος υποστήριξε ότι ο νέος κύκλος επαφών Ελλάδας - Τουρκίας για τα ΜΟΕ θα πρέπει να γίνει μετά τις εκλογές και αφού η αντιπροσωπεία λάβει νέες κατευθύνσεις από τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει έπειτα από αυτές και πως το περιστατικό αυτό τροφοδοτεί σενάρια «μυστικής διπλωματίας», ο κ. Ρήγας υπήρξε κατηγορηματικός, λέγοντας πως «δεν υπάρχει "μυστική διπλωματία"», εξηγώντας πως «ο κ. Ζαχαριάδης είναι υποχρεωμένος να ακολουθήσει τη γενική πολιτική».

Τον κ. Ρήγα στη συνέντευξη τύπου πλαισίωναν η βουλευτής Φρόσω Καρασαρλίδου, το μέλος της ΚΕ ΣΥΡΙΖΑ Εύη Παπαγιαννούλη και ο συντονιστής της ΝΕ Ημαθίας του κόμματος Τάσος Κωστόπουλος, που συντόνιζε και τη συνέντευξη τύπου. Παρόντες ακόμα ήταν ο υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Άγγελος Τόλκας, ο πρόεδρος της ΚΑΘ Δημήτρης Χαμπίδης, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Χειμώνας και τοπικά στελέχη του κόμματος.

 

Παύλος Χρ. Τουτουντζίδης


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής