breaking news Νέο

Παράξενες ειδήσεις...

  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...
  • Παράξενες ειδήσεις...

Πάρκαρε το παπάκι του μέσα στο μετρό!

Είπαμε πως έχουμε φαντασία ως λαός, αλλά αυτός εδώ ο οδηγός απλά το τερμάτισε, καθώς πάρκαρε το παπάκι του μέσα στο μετρό!

Όταν λέμε μέσα στο μετρό, εννοούμε κυριολεκτικά μέσα στο μετρό, καθώς ο οδηγός άφησε το παπάκι του δίπλα σε μια έκθεση με αρχαία αντικείμενα, που υπάρχει στο μετρό. Όσο για το πως κατέβασε το παπάκι στο μετρό; Όλα δείχνουν πως το κατέβασε με το ασανσέρ χωρίς πάντως να αποκλείεται να κατέβηκε και από τις… κυλιόμενες σκάλες.

Τώρα, οι λόγοι που οδηγός αποφάσισε να παρκάρει το παπάκι του μέσα στο μετρό μπροστά στα μάτια χιλιάδων επιβατών, που το κοίταγαν αποσβολωμένοι, παραμένουν άγνωστοι. Όπως και το γεγονός ότι δεν κινητοποιήθηκε κάποιος αρμόδιος άμεσα, για να τον αποτρέψει να το τοποθετήσει μέσα στο μετρό.

*****

Ένας υπέροχος παιδότοπος εκεί που κάποτε ήταν… σφαγεία!

Ένας πελώριος παιδότοπος στο εσωτερικό ενός παλιού σφαγείου στη Μαδρίτη, βασισμένος στη δουλειά του Ολλανδού αρχιτέκτονα Aldo van Eyck, δημιουργήθηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Aberrant Architecture: ένα μεγάλο πάτωμα, με διάσπαρτα αντικείμενα και ανοίγματα που προσκαλούν τα μικρά να τρέξουν, να πηδήξουν, να κρυφτούν και να σκαρφαλώσουν. Ανάμεσα σε αυτά, ένα μεγάλο εξαγωνικό πρίσμα, στο εσωτερικό του οποίου από μια σκάλα μπορείς να μπεις, κύκλοι τοποθετημένοι στο έδαφος, βαθμίδες για να ανεβείς και κατεβείς, μια μπλε πόρτα. Το «Landscape for Play» είναι μια προσωρινή εγκατάσταση στην Intemediae, μια γκαλερί σε μια από τις παλιές αποθήκες που απαρτίζουν το πολιτιστικό κέντρο Matadero Madrid.

Το, με έδρα το Λονδίνο, αρχιτεκτονικό γραφείο ανέπτυξε το σχέδιο μετά από έρευνα των πολλών παιδότοπων, που ο Aldo van Eyck δημιούργησε στο Άμστερνταμ, μετά το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Οι ιδρυτές του Aberrant Architecture, ο David Chambers και ο Kevin Haley, ανέπτυξαν μια στρατηγική βασισμένη στα μοτίβα και τους κανόνες του Ολλανδού αρχιτέκτονα. «Μας ενδιέφερε ιδιαίτερα το πώς ο Aldo van Eyck χρησιμοποίησε ένα αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο για τα σχέδιά του για παιδότοπους», εξήγησε ο David Chambers. «Αυτό το λεξιλόγιο έκανε χρήση ποικίλων γεωμετρικών σχημάτων, με στόχο τη δημιουργία ενός τερέν, που προκαλούσε ερεθίσματα στη φαντασία και οδηγούσε σε ανθρώπινη διάδραση και σε παιχνίδι. Αναλύσαμε το αρχιτεκτονικό λεξιλόγιο του Aldo van Eyck σε επτά έννοιες: σχήματα, σχέση με την επιφάνεια, σύνορα, σύνθεση, περιοχή, γραφιστική γλώσσα και κατώφλι» πρόσθεσε.

Τα χρώματα -έντονες αποχρώσεις του κόκκινου, του κίτρινου, του πράσινου, του μπλε και μαύρο- είναι ευθείες αναφορές στο μεταπολεμικό γραφιστικό ντιζάιν και δημιουργούν μια εντυπωσιακή αντίθεση με τη βιομηχανική αρχιτεκτονική του παλιού σφαγείου. «Εξετάσαμε τις χρωματικές παλέτες, που χρησιμοποιούντο την εποχή που ο Aldo van Eyck σχεδίαζε και δημιουργούσε τον παιδότοπό του», πληροφόρησε ο Chambers.

Η εγκατάσταση θα παραμείνει έως τα τέλη Σεπτεμβρίου και θα φιλοξενεί, παράλληλα, σειρά δραστηριοτήτων. Το βρετανικό αρχιτεκτονικό γραφείο επιθυμεί να ενθαρρύνει και τους ενήλικες να παίξουν, όχι μόνον τα παιδιά. «Αυτός ο παιδότοπος δεν είναι μόνον για παιδιά», τόνισε ο Kevin Haley. «Και οι ενήλικες μπορούν να κατοικήσουν τους χώρους, να δημιουργήσουν παιχνίδια και να αλληλεπιδράσουν με τα παιδιά τους».

*****

Μήνυση στο Facebook από το «μπαμπά» του Big Brother!

Ένας ακόμη δικαστικός «μπελάς» για το Facebook, το οποίο πλέον έχει απέναντί του... όχι όποιον κι όποιον, αλλά τον «πατέρα» του Big Brother!

Ο Ολλανδός δισεκατομμυριούχος Τζον Ντε Μολ κατέθεσε μήνυση σε βάρος του Facebook, υποστηρίζοντας ότι επιτρέπει στην πλατφόρμα του ψεύτικες διαφημίσεις, που χρησιμοποιούν το όνομά του και την εικόνα του, για να διαπράττεται μια απάτη με κρυπτονομίσματα.

Οι δικηγόροι του Ντε Μολ, του επιχειρηματία που δημιούργησε το επιτυχημένο τηλεοπτικό ριάλιτι «Big Brother», ανέφεραν σε δικαστήριο του Άμστερνταμ ότι η εταιρεία δεν εμπόδισε την εμφάνιση των διαφημίσεων και δεν ανταποκρίθηκε εγκαίρως στις καταγγελίες που έγιναν.

Οι διαφημίσεις αυτές, που πλέον έχουν αποσυρθεί, προέτρεπαν τους χρήστες να στέλνουν χρήματα, για να αγοράσουν Bitcoin ή να συμμετάσχουν σε απάτες με κρυπτονομίσματα. Περιλάμβαναν τον ισχυρισμό ότι ο Ντε Μολ στηρίζει ή εμπλέκεται σε αυτή τη δραστηριότητα.

Ένα ακόμη χτύπημα στην αξιοπιστία του «κολοσσού» των social media, με την εποχή να αλλάζει και τα προσωπικά δεδομένα να μετατρέπονται σε φόβητρο

Ο επιχειρηματίας ζητά από το δικαστήριο να διατάξει το Facebook να φροντίσει, ώστε να μπλοκάρονται αυτόματα οι διαφημίσεις, που συνδέουν το όνομά του με τα κρυπτονομίσματα, υποστηρίζοντας ότι πλήττεται η φήμη του.

Ένας δικηγόρος του Facebοok, ο Γενς φαν ντεν Μπρινκ, ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία δεν μπορεί να υποχρεωθεί να ελέγχει όλες τις διαφημίσεις στην πλατφόρμα ανά πάσα στιγμή. Είπε επίσης ότι οι εν λόγω διαφημίσεις αποσύρθηκαν πολύ γρήγορα μετά τις καταγγελίες του Ντε Μολ.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, οι καταναλωτές που εξαπατήθηκαν, έχασαν 1,7 εκατομμύριο ευρώ. Υποστηρίζει άλλωστε ότι δεν είναι ο μοναδικός διάσημος Ολλανδός, το όνομα του οποίου χρησιμοποιείται από απατεώνες. Οι δικηγόροι του ζητούν επίσης από το Facebook να παραδώσει τα στοιχεία των ανθρώπων, που έχουν δημιουργήσει αυτές τις διαφημίσεις, ώστε να ενημερωθεί η αστυνομία.

Το σύστημα που χρησιμοποιεί σήμερα το Facebook, το οποίο βασίζεται εν μέρει στις αναφορές των ίδιων των χρηστών, δεν αρκεί, είπε η δικηγόρος Ζακλίν Σάαπ. «Δεν ξέρω σε τι είδους ριάλιτι ζει το Facebook, όμως αυτό (το σύστημα) δεν λειτουργεί», πρόσθεσε.

*****

Η Mona Lisa… Ασιάτισσα!

Με ένα ηχηρό μήνυμα κατά του ρατσισμού, η Maggie Michella παρουσίασε τη Mona Lisa όπως... δεν την έχουμε ξαναδεί, σε ένα άκρως ενδιαφέρον εγχείρημα!

Ωθούμενη από το ρατσισμό στις ΗΠΑ, η Maggie Michella παρουσίασε την «Inside Outside of Culture», μια έκθεση 25 εικόνων της Mona Lisa με διαφορετικά μάτια, σαν αυτά που απαντά κανείς σε πέντε χώρες της Ασίας: την Κίνα, την Ιαπωνία, την Κορέα, το Βιετνάμ, την Ταϋλάνδη.

Το πρότζεκτ αποσκοπεί να στείλει στο κοινό ένα μήνυμα για την ποικιλότητα στην Ασία, η οποία συχνά αγνοείται. Η ινδονησιακής καταγωγής και εγκατεστημένη στο Λος Άντζελες καλλιτέχνης επιθυμεί να σπάσει το στερεότυπο «όλοι οι ασιάτες είναι ίδιοι», πηγή και προκαταλήψεων και διακρίσεων. Κάνοντας χρήση του εμβληματικού πίνακα του Λεονάρντο ντα Βίντσι, η Michella προκαλεί τις αντιδράσεις των θεατών και τους προσκαλεί να αλλάξουν οπτική γωνία.

Το μοντέλο στο έργο του ντα Βίντσι -το πιο διάσημο πορτρέτο στον πλανήτη- έχει γίνει σύμβολο της ευρωπαϊκοκεντρικής εξιδανικευμένης γυναικείας ομορφιάς. Η έκθεση «Inside Outside of Culture» παρακινεί τους επισκέπτες να αμφισβητήσουν την έως σήμερα οπτική γωνία τους και είναι, ταυτόχρονα, ένα σχόλιο στα ευρωπαϊκοκεντρικά ιδανικά μας για την ομορφιά της γυναίκας. Μια προσεκτική ματιά στις 25 εικόνες δείχνει τη σωματική ποικιλία που συναντάμε στους ασιατικούς πολιτισμούς και μας ενθαρρύνει να εστιάζουμε πιο πολύ στις λεπτές διαφορές στην εμφάνιση των ανθρώπων σε όλον τον κόσμο.


Ένας υπέροχος παιδότοπος εκεί που κάποτε ήταν… σφαγεία!
Μήνυση στο Facebook από το «μπαμπά» του Big Brother!
Η Mona Lisa… Ασιάτισσα!

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής