breaking news Νέο

14 Ιουνίου : Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

14 Ιουνίου : Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, Ο Ερυθρός Σταυρός Ερυθρά Ημισέληνο, Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Εθελοντών Αιμοδοτών, Ο Διεθνής Οργανισμός Υγείας όρισαν την 14 Ιούνη Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη. Γιορτή εθελοντισμού και προσφοράς για όλη την ανθρωπότητα. Τιμάται ο ανώνυμος εθελοντής και ο αλτρουισμός προσφέροντας λίγο από το χρόνο του και 400 ml, από τα 5lit αίμα . Η χώρα μας έχει σταθερή αύξηση του αριθμού εθελοντών αιμοδοτών και σύμφωνα με στοιχεία «η πρώτη χώρα διεθνώς σε αριθμό αιμοδοτών ανά πληθυσμό». Το 50%της προσφοράς αντιστοιχεί σε δότες συγγενικού περιβάλλοντος αντικατάστασης ή αμειβόμενους δότες. Εμείς όμως μιλάμε για εθελοντικό αίμα στον άγνωστο συνάνθρωπό μας, όταν σε δικό μας χρόνο αιμοδοτούμε, συνειδητοποιημένοι, υγιείς, χωρίς άγχος με υπευθυνότητα, συμπληρώνοντας τα ακριβή μας στοιχεία και με αίσθημα προσφοράς και όχι καταναγκασμού, που συχνά πέφτουν οι μη τακτικοί αιμοδότες.

Ο Σύλλογος Αιμοδοτών Νέας Νικομήδειας πιστός εδώ και 20 και παραπάνω χρόνια στην τοπική κοινωνία, στόχο έχει την αύξηση του εθελοντικού κινήματος και τη μετατροπή των ευκαιριακά αιμοδοτών σε εθελοντές όλου του χρόνου. Ο Σύλλογος, με αφορμή τη συγκεκριμένη μέρα, θα μοιράσει έντυπο φυλλάδιο γνωριμία με την αιμοδοσία.

Την Παρασκευή 14 Ιούνη, το πρωί, 9-1 μ.μ., σε συνεργασία με το Νοσοκομείο Βέροιας, θα μπορούν, όσοι θέλουν, να προσφέρουν αίμα και να γραφτούν στο Σύλλογό μας, να επισκεφτούν το τμήμα αιμοδοσίας του Νοσοκομείου, να αιμοδοτήσουν με τη βοήθεια των έμπειρων νοσηλευτών μας.

Σας ενημερώνουμε ότι η τακτική μας αιμοδοσία  θα πραγματοποιηθεί Κυριακή 23 Ιούνη, στα γραφεία του συλλόγου, στη Νέα Νικομήδεια, πρωινές ώρες.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας.

 

Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Νέας Νικομήδειας Ημαθίας «Η ΑΓΑΠΗ»


Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής