breaking news Νέο

Ματιές στην επικαιρότητα : «Την τρίχα την κάνουν τριχιά»

  • Ματιές στην επικαιρότητα : «Την τρίχα την κάνουν τριχιά»
  • Ματιές στην επικαιρότητα : «Την τρίχα την κάνουν τριχιά»

Από το 2014, στην μετά Σάντος εποχή, στον παγκο της Εθνικής Ελλάδος κάθισαν πέντε διαφορετικοί προπονητές. Ο Ρανιέρι, ο Τσάνας, ο Μαρκαριάν, ο Σκίμπε και σήμερα ο Άγγελος Αναστασιάδης.

Στο διάστημα αυτό των πέντε ετών η βουτιά της Εθνικής μας, στην παγκόσμια κατάταξη της βαθμολογίας, μοιάζει με ελεύθερη πτώση, καθως από την 10η θέση, στην οποία την άφησε ο Φερνάντο Σάντος κατρακύλησε στην 43η με προοπτική να πέσει ακόμη πιο χαμηλά τους επόμενους μήνες.

Οι μόνες ομάδες που κερδίσαμε σε επισημο παιχνίδι, τα πέντε τελευταία χρόνια, είναι η Ουγγαρία, το Γιβραλτάρ, η Κύπρος, η Εσθονία, η Φινλανδία και το Λιχτενστάϊν.

Που θέλω να καταλήξω; Ο σημερινός ομοσπονδιακός προπονητής της χώρας μας, ο Άγγελος Αναστασιάδης δεν παρέλαβε κάποια αχτύπητη ομάδα για να την οδηγήσει στην απαξίωση.

Εχει προηγηθεί ένα διάστημα πέντε ετών, παρακμής που δεν είμαι σίγουρος αν οφείλεται στους προπονητές που στο διάστημα αυτό αλλάζαμε πιο συχνά από τα πουκάμισα ή στην πρώτη ύλη, στους ποδοσφαιριστές που διαθέτει η χώρα μας.

Δεν μπορούμε να έχουμε απαιτήσεις από την Εθνική ομάδα όταν οι ίδιες οι ομάδες με την τακτική τους, στην ενδεκάδα τους σπανια θα ανακαλύψεις ελληνικό όνομα, ουσιαστικά απαξιώνουν τον έλληνα ποδοσφαιριστή.

Ομως να επανέλθουμε στο μπάχαλο που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στο εθνικό μας συγκρότημα.

Η κατηφόρα δεν ξεκίνησε από την ημέρα που κάθησε στον πάγκο του ο Άγγελος Αναστασιάδης. Προϋπήρχε.

Η Εθνική μας έχει να δει “άσπρη μέρα” από τότε που κάποιοι αποφάσισαν με τον τρόπο τους να απομακρύνουν από τον πάγκο της τον Φερνάντο Σάντος. Εδώ και πέντε ολόκληρα χρόνια. Και όλο αυτό το διάστημα βολοδέρνει μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας, παροτι ήρθαν πέντε διαφορετικοί προπονητές. Ελληνες και ξένοι.

Η ανακατοσούρα βέβαια που βιωνει τις ημέρες αυτές είναι πρωτοφανής. Ομως γι’ αυτό δεν ευθύνεται μόνο ο προπονητής.

Οχι ότι ο Άγγελος Αναστασιάδης είναι αμέτοχος όλης αυτής της κατάστασης που μόνο αισιοδοξία για το αύριο της Εθνικής μας δεν προμηνύει. Εδωσε και αυτός το δικαίωμα με τις ακαταλαβίστικες επιλογές και τις ακατανόητες δηλώσεις του, σε όσους τον περίμεναν στη γωνία να ξεφουλκίσουν εναντίον του.

Το κλίμα που έχει δημιουργήσει μια μεγάλη μερίδα του αθηναϊκού τύπου τις τελευταίες ημέρες μου θυμίζει την υπόθεση με την είσοδο του Ιβάν Σαββίδη στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου της Τούμπας με περίστροφο στη ζώνη.

Και τότε ο μεγαλομέτοχος και πρόεδρος του Δικεφάλου του Βορρά είχε δώσει αφορμή και αυτή που τον περίμεναν στη γωνία δεν την άφησαν να παει χαμένη. Την άρπαξαν, την έφεραν στα μέτρα τους και αφου επί δέκα και πλεον ημέρες την πρόβαλαν πρώτο θέμα υποχρεώνοντας και τους έξω να την προσέξουν και να ασχοληθούν με αυτήν στην συνέχεια την έκαναν και εισαγωγή, διατηρώντας την στην επικαιρότητα άλλες δύο εβδομάδες με την πρόφαση ότι απλά μετέφεραν όσα ανέφερε ο ξένος τύπος, ο οποίος βέβαια με τη σειρά του είχε πάρει την είδηση και τις φουσκωμένες λεπτομέρειες της προηγουμένως από τον ηλεκτρονικό και γραπτό τύπο της χώρας μας!!

 

 

ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΣΟΥΡΑΝΗΣ : «Πίσω από όλα αυτά κρύβονται ομάδες»

 

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής αναφέρθηκε στο 2014 με την φημολογούμενη εμπλοκή του Ολυμπιακού στα αποδυτήρια της Εθνικής ενω υποστήριξε πως είναι ντροπή όσα λέγονται για την δήθεν επιλογή του ΠΑΟΚ να έρθει ο Αναστασιάδης και τις φήμες οτι σήμερα η ΑΕΚ επιδιώκει να φέρει δικό της προπονητή στον πάγκο της Εθνικής.

Αναλυτικά όσα δήλωσε στην συνέντευξη τύπου στον ΣΠΟΡ fm 94,6 ο διεθνής μέσος.

 

Για το αν μίλησε με τον Άγγελο Μπασινά για την επόμενη μέρα της Εθνικής:

“Μιλάμε με τον Άγγελο αλλά δεν νομίζω  ότι ξέρει και αυτός κάτι συγκεκριμένο για το μέλλον του προπονητή”.

 

Για το πως βλέπει ο ίδιος το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα: “Αυτά είναι θέματα της ΕΠΟ και δεν μπορώ να έχω άποψη. Πάντως είναι πολύ άσχημο όλο αυτό που γίνεται με την Εθνική. Η κατάσταση είναι δυσκολη με όλα αυτά που συμβαίνουν από το 2014 και μετά. Βλέπω λάθος ανθρώπους και λάθος χειρισμούς. Από το 2014, μεσα σε πέντε χρόνια αλλάξαμε πέντε προπονητές και ίσως πάμε και για έκτο, ενω εμεις από το 2002, εως το 2014 ειχαμε αλλάξει μόνο δύο και όσο διαιωνίζεται η συγκεκριμένη κατάσταση δεν βλέπω να καλυτερεύουν τα πράγματα.

Εμείς που την υπηρετήσαμε κλαίμε που η Εθνική βρίσκεται σ’ αυτήν την άσχημη κατάσταση.

 

Για την στάση του Σωκράτη Παπασταθόπουλου:

“Αυτό είναι ένα βασικό θέμα, που θα έπρεπε να λυθεί μέσα στα αποδυτήρια και να μην βγει προς τα έξω. Και από την δική του πλευρά όμως ο προπονητής έκανε χειρότερο λαθος. Δεν επιτρέπεται η Εθνική να γίνεται ριάλιτι. Αυτό που θέλουν μερικοί στην Ελλάδα εμεις δεν πρέπει να τους το προσφέρουμε.

 

Για το αν μπορεί να αλλάξει η σημερινή κατάσταση: “Αυτό είναι επισης ένα άλλο βασικό. Είναι ξεκάθαρο ότι πίσω από όσα γίνονται κρύβονται ομάδες. Το έζησα και το 2014 από κοντά στο Παγκόσμιο Κύπελλο εξαιτίας των οποίων αποχώρησε απο την Εθνική ο Φερνάντο Σάντος.

Είναι ντροπή να αφήνεται να εννοηθεί οτι ο ΠΑΟΚ προώθησε στην Εθνική τον Αναστασιάδη και η ΑΕΚ σήμερα θέλει να βάλει δικό της προπονητή στον πάγκο της.

Είδαμε τι έγινε το 2014 όταν πήγε και πάλι να μπει στην Εθνική ο Ολυμπιακός.

 

Για το θέμα του προπονητή:

“Δεν ξέρω. Κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει αύριο. Για μένα ολα γίνονται ανάποδα. Χάνει το παιδι τη μάνα και η μάνα το παιδί. Ας αφήσουμε την ομάδα να δουλέψει απερίσπαστη κι αν αποτύχει τότε αλλάζεις τους υπεύθυνους”.

 

Για την εικόνα της Εθνικής:

“Ολα αυτά που είδαμε και διαβάσαμε δείχνουν πολλά. Πρέπει να βρεθούν δέκα - δεκαπέντε παιδιά που θα είναι σε φόρμα και θα παίζουν στις ομάδες τους. Εδώ δεν μιλάμε για συλλόγους αλλά για την Εθνική που είναι ο καθρέφτης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αυτοί που θα πρέπει να προστατεύσουν την Εθνική είναι πανω από όλους οι ίδιοι οι ποδοσφαιριστές. Στο παιχνίδι με την Αρμενία είχαμε καλά στοιχεία, είχαμε πάθος, είχαμε ρυθμό στο δεύτερο ημίχρονο. Παλιά δεν παίζαμε αμυντικά. Το να μην σε κάνει ο αντίπαλος φάση είναι σπουδαίο πράγμα στο ποδόσφαιρο χρειάζεται πολύ δουλειά, εμείς το είχαμε με την ομάδα του 2004”.

 

ΓΡΑΦΕΙ Ο ΝΙΚΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ


Παπασταθόπουλος

Σύνδεση Συνδρομητή

Καλώς Ήρθατε! Συνδεθείτε στο λογαριασμό σας

Να με θυμάσε Ξεχάσατε τον κωδικό σας;

Δεν είστε συνδρομητής; Αίτηση Εγγραφής

Ξεχάσατε τον κωδικό σας

Αίτημα Εγγραφής